EnviroKlenz Air System Plus review: 38 pond, geen slimme functies

EnviroKlenz air purifier

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer hoge afgifte van schone lucht (CADR) Krachtige ventilator Ruime filtratie-opties, inclusief sterilisatie met UV-licht

nadelen

Helemaal niet aantrekkelijk en erg zwaarGeen slimme functiesExtreem luid bij volledig kantelen

Ons oordeel

Deze industriële luchtreiniger past misschien beter in uw garage dan in uw woonkamer.

Laten we meteen ter zake komen: het EnviroKlenz Air System Plus past niet in uw woonkamerinrichting. Het monster van 38 pond meet 15 x 15,5 x 22 inch (BxDxH) en is volledig bekleed met dik plaatstaal (naar keuze zwart of wit). Hij staat op zwenkwielen om voor een betere mobiliteit te zorgen, hoewel het gewicht die wielen in de gewatteerde vloerbedekking zal doen zinken. De extra bedieningselementen zijn aan de voorkant van het apparaat gemonteerd: een enkele knop die stroom en snelheid regelt, plus een aparte schakelaar voor de interne UV-C-lampen (hierover later meer).

Voor zware zuiveringsbehoeften heeft EnviroKlenz u gedekt en nog wat. Twee afzonderlijke filters – een enorm HEPA-filter plus de slankere EnviroKlenz-luchtcartridge, een VOC- en pathogenenfilter – worden aangevuld met een paar grote ultraviolette lampen die zijn ontworpen om alle ziektekiemen die door de twee mechanische filtereenheden komen, te verwijderen. Ontworpen om tot 1.000 vierkante voet te dekken, laten de vier snelheidsmodi van het apparaat het overal van 85 tot 250 kubieke voet lucht per minuut verwerken. (Het bedrijf biedt slechts een enkele CADR-classificatie van 350, een indrukwekkend hoge leveringssnelheid van schone lucht.)

Ongebruikelijk wordt lucht aangezogen door de bovenste delen van het apparaat en wordt deze alleen via de voorkant van de luchtreiniger uitgestoten, via een rooster dat in de basis is gesneden; dat is het omgekeerde van hoe de meeste filtersystemen werken. De motor is absoluut krachtig, wat niet alleen blijkt uit de kracht van lucht die uit het apparaat stroomt, maar ook door het geluid dat het maakt. Specificaties variëren van 54dB in “fluistermodus” tot 62dB op hoog. Dat klinkt misschien als een smal bereik, maar op volle kracht is het systeem oorverdovend.

enviroklenz-filters en uv-lampen

Voor $ 799 is het EnviroKlenz Air System Plus prijzig, en vervangende filters zijn ook niet goedkoop. Het HEPA-filter zou twee jaar meegaan, maar een nieuwe kost $ 150. De EnviroKlenz Air Cartridge kost $ 99 en gaat zes maanden mee. Een paar UV-lampen kost $ 40; deze duren ongeveer 18 maanden. Waar het op neerkomt: investeren in de EnviroKlenz zal een serieuze uitgave zijn, hoe u het ook snijdt. (U kunt echter $ 100 besparen op de aankoopprijs door te kiezen voor een model zonder het UV-lampsysteem.)

En dat is ongeveer alles wat er is aan het apparaat. Het heeft nul slimme functies. Er zit zelfs geen handleiding bij, behalve een klein installatieschema dat op de HEPA-filtereenheid is geplakt. De meest high-tech feature van het apparaat zijn twee LED’s die aangeven of de UV-lampen vervangen moeten worden. Anders dan dat, betaalt u voor niets anders dan pure kracht. Nadruk op rauw.

0 Shares:
You May Also Like