Enclave Audio heeft add-on-subs voor zijn CineHome Wireless Audio Systems

enclave 10 inch subwoofer lifestyle

We hebben vorig jaar hoge cijfers toegekend aan het CineHome Pro|CineHub Edition THX-gecertificeerde draadloze thuisbioscoop-audiosysteem van Enclave Audio, tenminste als streamingdiensten uw primaire bron van muziek- en filmentertainment zijn (daarover later meer). Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat het add-on subwoofers levert als upgrades voor dat systeem, evenals de iets kleinere CineHome II, die in beide gevallen tot 5.4-kanaalsconfiguraties mogelijk maakt.

Enclave maakt gebruik van WiSA-technologie (Wireless Speakers & Audio Association), een draadloze meerkanaalstechnologie met lage latentie die tot acht kanalen ongecomprimeerde 24-bits audio ondersteunt met een bemonsteringsfrequentie van 48 kHz (u kunt meer lezen over WiSA in dit artikel ). Als zodanig is de enige draad die elk van de zes luidsprekers in het basispakket nodig heeft, een stroomkabel. Hetzelfde geldt voor de maximaal drie extra subwoofers die kunnen worden toegevoegd.

Waarom zou je ooit meer dan één subwoofer nodig hebben? Zelfs wanneer deze op de perfecte plek in een bepaalde kamer wordt geplaatst, kan een enkele subwoofer niet voor elke luisterpositie in die kamer een optimale frequentierespons leveren. Hoewel het waar is dat lage frequenties niet-directioneel zijn, wil je toch dat ze opgaan in de andere luidsprekers in de kamer, zodat de bastonen en laagfrequente effecten klinken alsof ze uit elke afzonderlijke luidspreker komen.

enclave cinehome pro familie vooraanzicht

Uiteindelijk kan dat worden bereikt voor slechts één “sweet spot” in de kamer. Iedereen die niet op die goede plek zit, zal een suboptimale basrespons ervaren, waarbij het effect wordt vergroot naarmate de luisterpositie verder van die ene plek verwijderd is. Dit fenomeen is vooral problematisch in een grotere kamer, en het is gewoon niet iets waar de meeste soundbar en andere mainstream audiofabrikanten rekening mee houden.

De $ 549 CineHome Pro Subwoofer (model EA-1000-THXSUB-US) heeft een 10-inch front-firing woofer en is ontworpen als aanvulling op de CineHome Pro | CineHub-editie THX-gecertificeerd. De CineHome II-subwoofer van $ 399 (model EA-200-SUB-US) is uitgerust met een 8-inch naar beneden gerichte woofer en is bedoeld om te worden gecombineerd met het CineHome II-systeem. Beide subwoofers zijn uitgerust met klasse D-versterkers en zijn ondergebracht in MDF-kasten.

Enclave zegt dat gebruikers beide subwoofers alleen op de gewenste locatie in de kamer hoeven te plaatsen, deze op een stopcontact moeten aansluiten, de Enclave CineHome Remote-app op hun mobiele apparaat hoeven te openen en het systeem opnieuw hoeven in te stellen om elke subwoofer toe te voegen. WiSA-technologie doet de rest.

Hoewel we de CineHome Pro een viersterrenrecensie hebben gegeven en vooral onder de indruk waren van WiSA, werd ons enthousiasme getemperd door het feit dat dit thuisbioscoop-audiosysteem is ontworpen voor mensen die hun entertainment meer streamen vanaf online diensten dan voor degenen onder ons die blijven hangen. met lokale media (cd’s, Blu-ray-schijven en media die zijn opgeslagen op lokale servers – er is helemaal geen netwerkondersteuning). Hoewel het Dolby Pro Logic, Dolby Digital Plus en DTS Digital Surround ondersteunt, ondersteunt het geen verliesvrije codecs zoals Dolby TrueHD, Dolby Atmos of DTS Master Audio.

Dat gezegd hebbende, juichen we Enclvae Audio toe omdat het zijn klanten de mogelijkheid biedt om hun thuisbioscoop-audiosystemen te verbeteren met opties die de meeste van zijn concurrenten niet hebben.

0 Shares:
You May Also Like