Enbrighten WiFi Smart Yard Stake review: 6 slimme buitenstekkers in één

enbrighten yard stake

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zes weerbestendige slimme stopcontacten bestuurd via Wi-FiSterke plannings- en automatiseringsfunctiesGoed ontworpen mobiele app

nadelen

Stopcontacten kunnen niet onafhankelijk worden bediend Kan alleen worden aangesloten op 2,4 GHz wifi-netwerken Geen IFTTT- of HomeKit-ondersteuning

Ons oordeel

Deze redelijk geprijsde gadget geeft je zes weerbestendige slimme stopcontacten die je aan de muur of in je tuin kunt gebruiken, maar de zes stopcontacten kunnen niet afzonderlijk worden bediend.

De meeste slimme stekkers voor buiten geven je twee regelbare stopcontacten, en dat is alles. We geven ze extra krediet als je de twee verkooppunten onafhankelijk van elkaar kunt bedienen, maar wat als twee verkooppunten gewoon niet genoeg zijn? Betreed Jasco’s Enbrighten Outdoor WiFi Smart Yard Stake. Deze weerbestendige slimme stekker verandert een enkel geaard stopcontact in de buitenlucht in zes die je via wifi kunt bedienen zonder dat je een slimme thuishub nodig hebt. Helaas zijn ze alle zes aan of uit – de stopcontacten kunnen niet onafhankelijk worden bediend.

Alleen al omdat het de Enbrighten Smart Yard wordt genoemd, hoeft deze slimme buitenstekker niet per se in de grond te worden gehamerd. De plastic staak is geheel optioneel en hoeft niet te worden bevestigd; Met de sleutelgaten aan de achterkant kun je hem aan je huis bevestigen als dat handiger is. Zo heb ik ervoor gekozen om het te gebruiken om een ​​kleine waterfontein op mijn veranda te bedienen. Ik heb ook wat laagspannings-landschapsbedrading aangesloten, en het zal deze feestdagen nog nuttiger zijn, wanneer ik enkele van de resterende stopcontacten gebruik voor decoratieve verlichting.

jasco enbrighten smart yard stake

Ontwerp en weersinvloeden

De Enbrighten Outdoor WiFi Smart Yard Stake heeft een stevig snoer van 1,8 meter lang, dat een zekere mate van vrijheid biedt bij het plaatsen (ik raad aan om het achter een struik te verbergen, waar de groene kleur het zal helpen verbergen) . Het heeft individuele veerbelaste afdekkingen op elk stopcontact en heeft een IP65-weersbestendigheidsclassificatie. Dat betekent dat hij volledig beschermd is tegen stof en bestand is tegen het spuiten met een slang met een vastgedraaide sproeikop.

Ik zou niet aanraden om met een hogedrukreiniger te slaan, maar een handstraalmondstuk op je tuinslang zou in orde moeten zijn. (Je kunt alles over IP-codes lezen in dit verhaal.) Het is vermeldenswaard dat de Smart Yard Stake prominent als een apparaat wordt genoemd, wat suggereert dat Jasco niet verwacht dat je hem het hele jaar door aangesloten laat.

verhelderen staak controlerende fontein

Een knop bovenop het stopcontact zet alle zes de stopcontacten aan of uit, en een LED brandt om aan te geven dat het is ingeschakeld (dit gedrag kan worden uitgeschakeld in de app). Wat nog belangrijker is, u kunt de mobiele Enbrighten-app gebruiken om ze te bedienen en op een schema te zetten. Dit wordt bereikt door eerst de Smart Yard Stake te verbinden met uw Wi-Fi-netwerk. Het apparaat heeft alleen een 2,4 GHz wifi-adapter aan boord, en tijdens de installatie suggereert de app van Jasco in wezen dat je het 5GHz-netwerk van je wifi-router uitschakelt, of in ieder geval een andere naam geeft dan je 2,4GHz-netwerk.

Dat is een beetje pijn in de nek met moderne mesh-routers, inclusief het Linksys Velop-systeem dat ik gebruik. De enige manier om dat met de Velop bijvoorbeeld te bereiken, is door in te loggen op de browsergebaseerde app en verschillende namen aan de twee netwerken toe te wijzen. Die instelling wordt helemaal niet weergegeven in de mobiele app van Linksys. Ik besloot mijn risico te nemen en veranderde mijn routerinstellingen niet. De app kon de Smart Yard Stake de eerste keer niet vinden, maar vond hem bij een tweede poging en sindsdien heb ik geen problemen meer ondervonden.

jasco verheldert slimme sleutelgaten in de tuin

De Enbrighten-app en het ecosysteem

Dezelfde app wordt gebruikt voor alle Enbrighten Wi-Fi smart home-apparaten van Jasco, een reeks met slimme stekkers voor binnen en buiten en een overspanningsbeveiliging. Je maakt een ‘thuis’ aan in de Enbrighten-app en maakt vervolgens ‘kamers’ in het huis aan en wijst gadgets aan die kamers toe. U kunt ook apparaten groeperen en dezelfde regels toewijzen aan alle apparaten in de groep.

enbrighten stake setup alleen 2,4 GHz

Zodra de Smart Yard Stake is ingesteld in de Enbrighten-app, kunt u deze met één aanraking op het startscherm van de app in- en uitschakelen, of u kunt hem koppelen aan uw Alexa- of Google Assistant-compatibele slimme luidspreker en alle zes de stopcontacten inschakelen aan en uit met spraakopdrachten.

Je kunt het ook programmeren om in en uit te schakelen volgens een schema of als reactie op omstandigheden, waaronder het weer, de status van andere Enbrighten-apparaten en de locatie van je smartphone. (De geolocatiefunctie was gemarkeerd als bèta en ik heb deze niet geëvalueerd).

De weersomstandigheden omvatten temperatuur (gelijk aan, kleiner dan of groter dan een bepaald aantal); vochtigheid (droog, comfortabel of vochtig); bewolking (zonnig, bewolkt, regenachtig, besneeuwd of wazig); zonsopgang of zonsondergang; en zelfs windsnelheid (minder dan, gelijk aan of groter dan een bepaald aantal). Op basis van uw adres worden weersomstandigheden van internet gehaald; er is geen mogelijkheid om uw eigen persoonlijke weerstation aan te sluiten en er is geen IFTTT-ondersteuning. Ten slotte kun je de stopcontacten inschakelen en vervolgens een afteltimer instellen die ze automatisch weer uitschakelt.

Waar het op neerkomt:

Ik vind de Enbrighten Smart Yard Stake erg leuk. De app is goed gedaan en biedt tal van plannings- en automatiseringsfuncties. Het apparaat reageert zeer snel, inclusief de reactietijd op spraakopdrachten, en de weersinvloeden moeten het sterk beschermen tegen de elementen. Mijn grootste bedenkingen zijn dat het niet kan worden geïntegreerd in een breder smart home-systeem en dat de zes stopcontacten niet onafhankelijk kunnen worden bediend. Ik zou zelfs gelukkiger zijn als je ze op zijn minst in twee zones met drie uitgangen zou kunnen verdelen. In het geval van mijn fontein, bijvoorbeeld, zal ik vaak de waterpomp willen inschakelen zonder mijn landschapsverlichting of vakantiedecoraties aan te zetten.

Dat gezegd hebbende, $ 35 is een zeer redelijke prijs om te betalen als je het niet erg vindt dat je het niet in een breder systeem kunt integreren. En ik zou de Smart Yard Stake kunnen gebruiken voor zes apparaten die ik tegelijkertijd wil bedienen en Jasco’s Enbrighten Outdoor Smart Switch van $ 25 met twee stopcontacten voor mijn fontein kunnen kopen, die met dezelfde app kan worden bediend.

Aan de andere kant noemde TechHive-medewerker Christopher Null veel verbindingsproblemen in zijn recensie van het apparaat voor binnenshuis, dus ik zou willen weten dat ik het laatste product kon retourneren als ik een soortgelijke ervaring had.

0 Shares:
You May Also Like