Enbrighten Wi-Fi Café Lights review: leuke maar dure slimme LED-lichtslingers voor buiten

Enbrighten Wi-Fi Café Lights installed on an outdoor deck

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Bediend via wifi, met ondersteuning voor Alexa en Google Assistant Heldere, levendige kleuren plus wit licht in zes kleurtemperaturen Zeer goede app met veel aanpassings- en planningsopties Extra strings kunnen in serie worden geschakeld, tot 230 meter

nadelen

Duur in vergelijking met “domme” optiesGeen IFTTT- of HomeKit-compatibiliteitBulky besturingseenheid met de voeding en Wi-Fi-adapter

Ons oordeel

Jasco’s Enbrighten Wi-Fi Café Lights zijn zeker duur, maar ze zijn ook erg mooi, zeer aanpasbaar en uitzonderlijk duurzaam voor buiteninstallaties het hele jaar door.

Prijs bij beoordeling

Enbrighten Wi-Fi Café Lights: 12-voet/24 ​​lichten: $149,98

Vandaag de beste prijzen – Enbrighten Wi-Fi Café Lights

Jasco’s Enbrighten-productlijn omvat veel innovatieve slimme verlichtingsoplossingen, waaronder de Outdoor WiFi Smart Yard Stake die we begin 2021 hebben beoordeeld. Het hier onderzochte veelkleurige Enbrighten Wi-Fi Café Lights-product is duur, maar biedt een ongeëvenaard aantal aanpassingsopties om rechtvaardigen zijn $150 vraagprijs.

Zoals de naam al aangeeft, maakt de Wi-Fi Café Lights verbinding met uw Wi-Fi-thuisnetwerk, hoewel dit beperkt is tot 2,4 GHz-netwerken. Je bedient hem met de Enbrighten app, die beschikbaar is voor Android en iOS. Dit is dezelfde app die wordt gebruikt voor andere slimme verlichtingsproducten van Enbrighten, waaronder de eerder genoemde werfpaal.

Bubbels in een Enbrighten Wi-Fi Café Light

Michael Brown/Gieterij

In tegenstelling tot meer typische lichtsnoeren – LED of anderszins – die een gebied verlichten met eenvoudig wit licht, kunnen de lampen in deze Enbrighten-set wit licht produceren in uw keuze uit zes kleurtemperaturen, variërend van ijskoud 6.000 Kelvin tot zeer warm 2.200 K. Voor feesten en andere feestelijke gelegenheden kunt u ze programmeren om te gloeien in uw keuze uit 56 kleuren. Maar dat is slechts aan de oppervlakte. U kunt elk van de 24 lampen afzonderlijk aan- en uitzetten, u kunt ze allemaal in dezelfde kleur laten branden, of u kunt combinaties maken van twee kleuren (bijvoorbeeld afwisselend blauwe en groene lampen) of driekleuren (een herhalend patroon van blauwe, groene en rode lampen bijvoorbeeld).

Programmeren Verlichtingsscènes verhelderen

De app is niet helemaal intuïtief – behalve het in- en uitschakelen van de lichten – maar je wordt beloond voor de tijd die je besteedt aan het verkennen van alles wat het kan doen. Een gekleurde, niet-geanimeerde weergave met zes lampjes van de snaar verschijnt boven aan het scherm en de patronen en kleuren van de bollen veranderen in realtime om de keuzes weer te geven die u maakt met behulp van de onderstaande hulpmiddelen. Deze zijn onderverdeeld in drie secties:

Modus: kies uit 11 lichtscènes of maak aangepaste scènesKleur: selecteer kleuren, kleurpatronen, zet individuele lampen aan en uitDimmen: kies uit drie voorinstellingen voor helderheid—15, 50 of 100 procent, of een aangepast niveau met behulp van een schuifregelaar

Het modussegment van de app is het meest complex. U kunt alle vooraf ingestelde scènes aanpassen en ze opslaan als een nieuwe voorinstelling, en u kunt helemaal nieuwe scènes maken en ze opslaan met zowel aangepaste namen als representatieve foto’s of illustraties; de laatste verschijnt als een miniatuur in de gebruikersinterface van de app. Elke scène bestaat uit een kleur, een patroon (één kleur of twee of drie afwisselend), een helderheidsinstelling op een schaal van 1 tot 100 procent, en een van de acht visuele effecten en de snelheid waarmee de effecten zullen optreden.

Drie screenshots van de Enbrighten-app

Michael Brown/Gieterij

De namen van de acht beschikbare visuals beschrijven redelijk goed wat ze zijn: Solid, Twinkle, Strobe, Pulse, Wave Chase, Chase en Wave. De laatste drie zijn variaties van de lichten die in volgorde van kleur veranderen, met verschillende gradaties van in- en uitfaden. Met een schuifregelaar onder aan het scherm kunt u de snelheid instellen waarmee een van de effectovergangen plaatsvindt. Alle aanpassingen die u maakt, gebeuren vrijwel onmiddellijk, hoewel u de hierboven beschreven bewegingseffecten niet terugziet in de visuele weergave van de lichten in de app.

De Enbrighten Wi-Fi Café Lights bedienen

Je kunt deze Enbrighten-lichtslingers aan- en uitzetten door op een knop op de bedieningsmodule aan het einde van het snoer te drukken, waar de wifi-adapter zich bevindt, maar de meeste mensen zullen ofwel Jasco’s app gebruiken of een spraakopdracht inspreken tegen een nabijgelegen Alexa of Google Assistent slimme luidspreker. De lampen zijn niet compatibel met het HomeKit-ecosysteem van Apple.

Tik op de knop Schema onderaan de app en je kunt voorinstellingen voor de ochtenden en avonden van elke dag van de week aan/uit instellen. Als alternatief kunt u een schema van zonsondergang tot zonsopgang kiezen voor elke of elke dag van de week. Die laatste instelling is gebaseerd op uw geografische locatie, dus het schakelt automatisch de lichtslingers in wanneer de zon ondergaat en uit wanneer deze opkomt – u hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van twee keer per jaar aanpassingen voor zomertijd. U kunt deze instelling ook aanpassen om de in- en uitschakeltijden van 5 minuten tot 5 uur voor en na zonsopgang/zonsondergang aan te passen. Ten slotte kun je eenmalige schema’s maken voor specifieke evenementen, en er is een afteltimer, zodat je de lichten kunt aanzetten en ze na een bepaalde tijd automatisch kunt uitschakelen.

Enbrighten Cafe Lights-voeding

Michael Brown/Gieterij

Enbrighten Wi-Fi Café Lights hebben een robuuste constructie

Deze lichtslingers moeten na verloop van tijd goed standhouden. De bollen zelf zijn gemaakt van een zeer dik helder Lucite-achtig plastic. Luchtbellen die in het plastic zijn bevroren, geven de lampen een beetje visuele flair, of ze nu verlicht zijn of niet. Er zijn bevestigingslipjes op elke lamp, met een onderlinge afstand van 24 inch, zodat u de draad aan een hek, reling, dakrand of andere structuur kunt schroeven, spijkeren of haken. Je andere optie is om kabelbinders te gebruiken. Ik heb beide in mijn installatie gebruikt – ritssluitingen om het touw langs een reeks metalen privacypanelen op mijn terras te spannen, en schroeven om het zakelijke uiteinde van de strip te bevestigen aan twee hekplanken die ik voor dat doel aan het dek had genageld.

De zwarte elektrische kabel is vrij dik en ziet er zeer duurzaam uit, maar is flexibel genoeg om krappe bochten te maken. Het andere uiteinde van de kabel eindigt met een vrouwelijke stekker – met een vastgebonden deksel om te voorkomen dat er water binnendringt wanneer deze niet in gebruik is – zodat u er extra lichtslingers aan kunt toevoegen. Ik raad aan om dergelijke verbindingen te beschermen met zoiets als een Twist and Seal Cord Protect om te voorkomen dat er water in de samengevoegde koorden sijpelt.

Enbrighten Wi-Fi Café Lights gloeiend groen

Michael Brown/ Foundry

Jasco raadt af om elektrische apparaten aan te sluiten op het uiteinde van het snoer van de Enbrighten-lichtslingers, en keurt het ook niet goed om lichtslingers van andere merken (LED of iets anders) erop aan te sluiten. Het bedrijf zegt wel dat meerdere Enbrighten Wi-Fi Café Lights aan elkaar kunnen worden geregen tot maar liefst 750 voet. Jasco’s reviewersgids beschrijft de lichtslingers als “levenslange LED’s” die “een leven lang meegaan”, maar de productgarantie is beperkt tot drie jaar.

Bottom-line mening van Jasco’s Enbrighten Wi-Fi Café Lights

Je kunt niet om de prijs heen: Jasco’s Enbrighten Wi-Fi Café Lights zijn erg duur. Maar u krijgt een duurzaam, flexibel, geavanceerd en kwalitatief hoogstaand product voor het geld. Wi-Fi-connectiviteit betekent dat je geen smart home-hub nodig hebt, en Jasco biedt een groot aantal bijbehorende producten die met dezelfde app kunnen worden bediend. Dat gezegd hebbende, het hulpprogramma van de Enbrighten-lijn zou aanzienlijk verbeterd zijn als het ook IFTTT zou ondersteunen, zodat je niet-Enbrighten-producten zou kunnen gebruiken om ze te activeren en vice versa. HomeKit-compatibiliteit zou ook welkom zijn, hoewel dat waarschijnlijk van invloed is op een nog kleinere subset van smart home-enthousiastelingen.

0 Shares:
You May Also Like