Enbrighten Smart Surge Protector review: deze goedkope overspanningsbeveiliging met slimme stopcontacten faalt in bijna alle opzichten

Enbrighten WiFi Smart Surge Protector with Google Home and iPad

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Drie slimme stopcontacten en vier “always-on” stopcontacten Kan worden bediend via app, Amazon Alexa of Google Assistant

nadelen

Slimme stopcontacten kunnen niet afzonderlijk worden bediend Verwarrend industrieel ontwerpGeen led om de aanwezigheid van een aardlek aan te gevenZeer slechte documentatie, inclusief de garantieGeen Apple HomeKit-ondersteuning

Ons oordeel

Gezien het slechte productontwerp van deze slimme overspanningsbeveiliging, ontbrekende documentatie en verwarde missie, kunnen we het gewoon niet aanbevelen.

Prijs bij beoordeling

$34,99

Beste prijzen vandaag

Beste koop

$ 41,99

Free

De verleiding om een ​​apparaat te bouwen dat aan alle behoeften voldoet in plaats van te focussen op het beste maken voor bepaalde apparaten, kan voor sommige bedrijven te groot zijn. Jasco’s Enbrighten Wi-Fi Smart Surge Protector valt in die categorie. Een overspanningsbeveiliging met een reeks slimme stopcontacten, het product schijnt in geen enkel gebied voor de aangeboden prijs. Een gebrek aan ondersteunende documentatie – ofwel meegeleverd met het product of online beschikbaar, inclusief het ontbreken van beloofde details over de garantie van aangesloten apparatuur – draagt ​​bij aan de warboel.

De Wi-Fi Smart Protector heeft zeven geaarde, driepolige stopcontacten. Vier bevinden zich in een “always-on” bank die is uitgelijnd met de bladen evenwijdig aan de lengte van de stekkerdoos voor maximale stekkerinterferentie voor elk apparaat dat iets anders heeft dan een gewone tweepolige (Type A of NEMA 1-15) of een gewone driepolige (Type B of NEMA 5-15) stekker. De andere drie “slimme” stopcontacten zijn 90 graden naar rechts georiënteerd en hebben enige scheiding.

De overspanningsbeveiliging heeft een nominale spanning van 500 volt voor elk van de drie poten van een aardingscircuit: live-neutraal, live-ground en ground-neutraal (LN, LG en NG). Dat is een redelijke waarde voor het beschermen van elektronica. Enbrighten zegt dat het apparaat tot 1.450 watt of 1.800 joule aankan.

Het enige lichtpuntje

Het instellen van het apparaat is een fluitje van een cent. Download een app via een QR-code in de meegeleverde handleiding, zet de aan / uit-schakelaar aan de zijkant aan en houd vervolgens de knop “manual/program” ingedrukt, naast een label van de aan / uit-schakelaar. Geef een wifi-wachtwoord op voor uw netwerk en de app reikt via Bluetooth naar het apparaat om het online te brengen. Zelden heb ik slimme hardware zo gemakkelijk opgezet, opgeslagen via Apple HomeKit – en dan nog maar af en toe.

bovenaanzicht van Enbrighten WiFi Smart Surge Protector

Jasco Producten

Omdat ik dit apparaat zo slecht waardeer, wil ik duidelijk zijn dat het basisfuncties correct uitvoert: je kunt het aan- en uitzetten. Het levert wisselstroom via de stopcontacten. De slimme stopcontacten worden in- en uitgeschakeld zoals bestuurd door de app en schema’s die naar het apparaat worden gepusht. Afgezien daarvan lopen de ontbrekende stukjes en ontwerpfouten echter snel op.

Vanaf hier gaat het bergafwaarts

Om te beginnen worden de drie slimme stopcontacten als een bank aangestuurd: het is in feite één slimme schakelaar met drie stopcontacten.

De app biedt groepen, automatisering (tijd van de dag, inclusief lokaal afgeleide zonsopgang en zonsondergang) en scènes, maar integreert met geen enkel ecosysteem. Als je niet alle Enbrighten-gadgets gebruikt, heb je een aparte app nodig om deze overspanningsbeveiliging te bedienen. Ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant is beperkt tot spraakopdrachten en er is geen ondersteuning voor Apple HomeKit.

Het apparaat werkt ook alleen op een 2,4 GHz wifi-netwerk. Het is zeer waarschijnlijk dat bijna elk huis met een wifi-netwerk een dual-band (2,4- en 5GHz) router of zelfs een tri-band (2,4GHz plus twee 5GHz)-model heeft. Het punt hier is dat het 2,4 GHz-spectrum erg druk is, zelfs als het een groter bereik biedt.

Het hebben van twee aan/uit-knoppen is een gewaagde keuze – en een mislukking. De tuimelschakelaar aan de zijkant is gemarkeerd met Uit en Reset. De meegeleverde installatiehandleiding vermeldt het niet in een illustratie die alle andere delen noemt. Ik vroeg me zelfs even af ​​hoe ik het apparaat aan moest zetten, aangezien de knop op de bovenkant van de overspanningsbeveiliging met een aan/uit-pictogram naast een onverlichte LED pas actie onderneemt nadat de tuimelschakelaar is ingeschakeld.

Die aan/uit-pictogramknop is een handmatige aan/uit-schakelaar voor alle slimme stopcontacten, maar het schakelt niet de “altijd aan”-stopcontacten uit – de tuimelschakelaar is de enige manier om dat te doen. De always-on stopcontacten worden dus uitgeschakeld wanneer u de hoofdschakelaar in de Uit-stand zet. Ik neem aan dat ze soms aan zijn?

Enbrighten WiFi Smart Surge Protector-marketingmateriaal

Jasco Producten

De strip biedt geen LED-indicatoren voor een goede aarding of een aardlek, iets dat veel voorkomt en best handig is in een overspanningsbeveiliging, omdat een bijbehorende garantie meestal een geaard stopcontact vereist als voorwaarde voor uitbetaling. Meer over de garantie in een paar paragrafen, dat wel.

Er is een “beschermde” LED, maar het industriële ontwerp laat je raden waar deze zich bevindt. De lamp is niet gelabeld en staat ook niet vermeld in de meegeleverde of online documentatie. Hoe kun je bepalen welk licht het is? Bekijk zorgvuldig de doos waarin het wordt geleverd, waar de albumhoes het labelt, of bekijk een van de dia’s in een afbeeldingscarrousel op de Enbrighten-productpagina. Anders, als u vermoedde dat het grote, ruitvormige groene lampje bij het netsnoer van het apparaat het beschermde lampje is en geen “power on” LED, wint u de prijs.

Het licht, als je het eenmaal hebt gevonden, is een belangrijk detail – sterker nog, het is een absolute vereiste voor een overspanningsbeveiliging die blijft werken nadat deze geen bescherming meer kan bieden. Enbrighten geeft echter geen details over hoe bescherming kan mislukken als pieken uiteindelijk in de loop van de tijd door de metaaloxidevaristor (MOV) branden die wordt gebruikt voor bescherming op een of meer poten.

Ogenschijnlijk gaat de LED uit en blijft de stroom stromen, wat voor de meeste gebruikers niet mijn aanbeveling is: als de overspanningsbeveiliging is doorgebrand, betekent dit dat deze nodig was – wat op zijn beurt betekent dat als u toevallig een gedoofd groen lampje op de Enbrighten WiFi Smart Surge Protector, weet u niet dat uw apparatuur gevaar loopt en valt deze niet onder de garantie.

Ja, laten we naar de garantie gaan. Hoewel de meegeleverde handleiding zegt dat er een garantie van $ 150.000 is voor aangesloten apparatuur, mist de handleiding de details en verwijst een koper naar de Enbrighten-app. Die app bevat geen garantie-informatie in de ondersteuning of andere secties. Een zoekopdracht op de Enbrighten-website en die van moederbedrijf Jasco onthult generieke garanties, maar geen specifiek voor dit apparaat.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u de garantie nodig heeft, is het feit dat u de details ervan niet kent en hoe u de nodige informatie moet verstrekken, een volledige opheffing van de verantwoordelijkheid van het bedrijf jegens een klant.

het komt neer op

Mijn advies: Vermijd de Enbrighten WiFi Smart Surge Protector. Voor $ 34,95 is het duur voor een overspanningsbeveiliging in stekkerdoosstijl, zelfs als het betaalbaar is voor een slimme schakelaar. Als een combinatie van beide is het te duur vanwege de fouten in ontwerp, documentatie en geïntegreerde functionaliteit. Ja, het laat de kracht stromen, maar het heeft niets om het aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like