Eerste Sonos-koptelefoon zou gebaseerd kunnen zijn op een verworven ontwerp

sonos headphone trademark filing

De lang geruchte eerste hoofdtelefoon van Sonos zou gebaseerd kunnen zijn op een high-end ontwerp van RHA Technologies, een klein maar populair Brits audiobedrijf dat eerder dit jaar in financiële problemen kwam.

Een bron die bekend is met de plannen van RHA vertelt TechHive’s zustersite Tech Advisor dat RHA werkte aan een hoofdtelefoonontwerp met specificaties die wedijveren met Apple’s AirPods Max. Sonos verwierf stilletjes een meerderheidsbelang in RHA (sinds de rebranding tot Origin North Ltd.) en het ontwerp van RHA zou de basis kunnen vormen voor een of meer nieuwe Sonos-hoofdtelefoons.

RHA’s high-end noise-cancelling hoofdtelefoon – Atlas genaamd – zou begin 2021 op de markt komen. De bron van tech Advisor beschrijft een prototype als zwart, vrij groot, “vierkant en licht gebogen”. Tech Advisor meldt dat de Atlas een Bluetooth-codec met hoge resolutie bevatte, mogelijk aptX HD; aptX lage latentie; Google Snel koppelen; en Google Assistant-ondersteuning voor handsfree bediening.

Bovendien zegt de bron van Tech Advisor dat de hoofdtelefoon “krakende” actieve ruisonderdrukking had en ondersteuning voor ruimtelijke audio met een “filmmodus”. RHA was blijkbaar van plan om de Atlas-koptelefoon te prijzen op “rond de £ 500” (ongeveer $ 670). Tech Advisor nam contact op met Sonos voor commentaar en ontving een standaardantwoord over de bedrijfsfilosofie met betrekking tot het verwerven van talent en technologie.

U kunt het volledige verhaal van Tech Advisor op deze link lezen.

0 Shares:
You May Also Like