Eenvoudig OneDrive installeren en gebruiken op Mac OS

Je hebt waarschijnlijk wel eens van OneDrive gehoord. Het is het cloudopslagsysteem van Microsoft en is een van de meest gebruikte clouds die er zijn. Als Microsoft-product is het echter in de eerste plaats ontworpen voor compatibiliteit met Windows. Dat betekent dat sommige Mac-gebruikers problemen kunnen ondervinden bij het gebruik van OneDrive voor Mac. We raden u aan een programma van derden te gebruiken om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring en het hoogste niveau van cloudbeveiliging krijgt.

Hoe OneDrive op Mac te installeren

OneDrive biedt gebruikers een enorm scala aan verschillende functies. Het wordt vaak door bedrijven gebruikt om documenten te delen en eraan samen te werken. Voor persoonlijk gebruik wordt OneDrive over het algemeen gebruikt als online opslagsysteem. U kunt belangrijke gegevens opslaan of deze gewoon gebruiken om een ​​back-up te maken van alle muziek of films die u heeft.

Installeer OneDrive

Hoewel een programma van derden misschien de beste manier is om gebruik te maken van Microsoft OneDrive voor Mac, kun je het nog steeds op een vrij eenvoudige manier installeren vanuit de App Store.

Stap 1: Het enige dat u hoeft te doen, is de App Store op uw Mac openen.

Stap 2: Gebruik de zoekfunctie om naar de OneDrive-app voor Mac te zoeken.

Stap 3: Zodra u het hebt gevonden, klikt u erop en installeert u het.

Stap 4: Zodra u OneDrive voor Mac hebt gedownload, is OneDrive klaar voor gebruik.

Uw Mac synchroniseren met OneDrive

Een van de handigste functies van OneDrive is het feit dat u bestanden kunt synchroniseren. Dit betekent dat u, afhankelijk van uw accountinstellingen en waarvoor u OneDrive wilt gebruiken, ervoor kunt zorgen dat verschillende gebruikers en apparaten bestanden kunnen uploaden naar OneDrive die beschikbaar zijn voor andere gebruikers en apparaten. Het proces is eenvoudig.

OneDrive synchroniseren

Stap 1: Allereerst moet u natuurlijk de OneDrive voor Mac-app downloaden.

Stap 2: Open het vervolgens.

Stap 3: Log in met uw OneDrive-account (u kunt dit instellen als uw standaardaccount voor het apparaat).

Als u hetzelfde account op andere apparaten gebruikt, worden alle gemaakte bestanden of wijzigingen automatisch doorgevoerd op alle apparaten en gebruikers. Ook met OneDrive kun je de functie “delen” gebruiken. Dit betekent dat u een bestand of map kunt delen met andere OneDrive-gebruikers, of u ze toestemming geeft om te bewerken of alleen om ze te bekijken. Alle gebruikers met toegang tot de bestanden worden gesynchroniseerd met de originelen, wat betekent dat eventuele wijzigingen die zij of u aanbrengt, zichtbaar zijn op alle apparaten en gebruikers.

OneDrive gebruiken met Mac OS

Zoals we al hebben vermeld, is OneDrive weliswaar native voor Windows, maar ook beschikbaar op macOS. Het enige dat u hoeft te doen, is de OneDrive voor Mac-app downloaden uit de App Store. Nadat u de OneDrive-download voor Mac hebt voltooid, kunt u inloggen op een reeds bestaand account of een nieuw account maken.

Persoonlijke accounts zijn goed als u van plan bent uw account alleen te gebruiken voor het opslaan van persoonlijke documenten en het delen met familie en vrienden. OneDrive Mac heeft ook veel te bieden op het gebied van zakelijke oplossingen. Als u hier echter naar op zoek bent, moet u betalen voor een van hun volledige zakelijke pakketten.

Uw eerste OneDrive-account maken:

Als je nog geen OneDrive-account hebt, moet je een nieuwe aanmaken. Het proces is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. Vanaf het inlogscherm van OneDrive in uw app heeft u de mogelijkheid om in te loggen met een reeds bestaand account. De optie om een ​​nieuw account aan te maken zal ook beschikbaar zijn.

Eerste account

Stap 1: Volg de link en u kunt het e-mailadres van uw voorkeur invoeren, evenals andere contactgegevens zoals een telefoonnummer.

Stap 2: Nadat u de benodigde gegevens heeft ingevoerd, kunt u uw nieuwe account bevestigen.

Stap 3: Nu hoef je alleen nog maar in te loggen met je nieuwe accountgegevens.

Inloggen met een bestaand account:

Bestaand account

Stap 1: Als u al een account heeft, is inloggen eenvoudig.

Stap 2: Het enige wat u hoeft te doen is het e-mailadres in te voeren waarop het account is geregistreerd en het juiste wachtwoord.

Stap 3: Als je een Xbox-account, Skype-account of Hotmail-account hebt, kun je met deze gegevens inloggen.

Bestanden uploaden van Mac naar OneDrive

Zodra je account actief is, kun je beginnen met het uploaden van bestanden. Deze bestanden zijn beschikbaar vanaf elk account dat u gebruikt om u aan te melden bij uw OneDrive-account. Door bestanden naar OneDrive te uploaden, kunt u ervoor zorgen dat ze veilig worden opgeslagen in de cloud, een bijzonder handig hulpmiddel voor het maken van back-ups van belangrijke mappen. Het is ook een effectieve manier om bestanden te delen.

Zoals we al hebben vermeld, kunnen geüploade bestanden worden gedeeld met andere OneDrive-gebruikers. Dit betekent dat ze ze kunnen bekijken, downloaden en de nodige wijzigingen kunnen aanbrengen als je ze de vereiste toegang geeft.

Bestand uploaden naar OneDrive

Uploaden is eenvoudig en kan op verschillende manieren. De meest eenvoudige manier is door simpelweg te slepen en neer te zetten. Het enige wat u hoeft te doen is:

Stap 1: Zorg ervoor dat u de juiste map open heeft staan.

Stap 2: Navigeer vervolgens met Finder naar het bestand dat u wilt uploaden.

Stap 3: Sleep het eenvoudig naar de doelmap om het daarheen te verplaatsen.

Een andere optie is om een ​​snelkoppeling naar OneDrive te maken in uw Finder-menu. Op deze manier kunt u uw bestanden daarheen verplaatsen zonder zelfs maar iets te hoeven openen.

Stap 1: U kunt eenvoudig met de rechtermuisknop op een bestand klikken.

Stap 2: Kies “uploaden”.

Stap 3: Selecteer vervolgens de bestemming.

De app is ook een effectieve manier om bestanden over te zetten naar de OneDrive-map en kan worden ingesteld om dit automatisch te doen. De desktop-app van OneDrive voor Mac kan bestanden van maximaal 80 GB aan. Het uploaden van zulke grote bestanden duurt echter behoorlijk lang.

Wat OneDrive voor Mac biedt

OneDrive biedt een reeks verschillende functies die het tot het ideale cloudopslagsysteem maken voor vrijwel elke gebruiker. Het is veelzijdig, gemakkelijk te navigeren en biedt een aantal verschillende tools die iedereen nodig heeft. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste functies van OneDrive Mac:

Compatibiliteit met Office Suite. OneDrive is ontworpen om te werken met de Microsoft Office Suite, een van de meest gebruikte sets tools die er zijn. Bestanden van OneDrive kunnen eenvoudig worden bewerkt in Excel, Word en andere Microsoft-programma’s. Naadloze integratie betekent dat een klik op een knop nodig is om een ​​geüpload bestand in een van deze programma’s te openen.

Compatibiliteit met Office Suite

Eenvoudige synchronisatie en bestandsbeheer. U kunt automatische synchronisatietools instellen om ervoor te zorgen dat uw OneDrive-account automatisch in de pas loopt met uw andere apparaten. Bovendien kunt u door mappen met andere gebruikers te delen samenwerken en bestanden en mappen bewerken of toevoegen, zonder dat u ze handmatig met elkaar hoeft te delen.

Free opslag. In tegenstelling tot sommige cloudopslagsystemen kan OneDrive volledig worden gebruikt free. Je hebt automatisch recht op 15 GB opslagruimte wanneer je je aanmeldt, wat voor de meeste gebruikers meer dan genoeg is. Bovendien kun je extra opslagruimte verdienen als je OneDrive aan anderen aanbeveelt.

Geïntegreerd in sociale media. OneDrive kan eenvoudig worden geïntegreerd in sociale mediaplatforms. Het enige dat nodig is, zijn een paar klikken en u kunt uw afbeeldingen of andere bestanden delen op alle belangrijke sociale-mediasites.

De ideale OneDrive desktop Mac-app – CloudMounter

Als u het meeste uit OneDrive wilt halen, raden we u aan een OneDrive-synchronisatie-app voor Mac te gebruiken, zoals CloudMounter. CloudMounter is speciaal ontworpen voor Mac-gebruikers en biedt u een reeks hulpmiddelen om toegang tot en wijziging van cloudopslag zo eenvoudig mogelijk te maken.

CloudMounter is 100% compatibel met OneDrive, evenals een reeks andere top cloudopslagsystemen. Eenmaal geïnstalleerd, geeft CloudMounter u toegang tot al uw cloudopslag net alsof het een lokale schijf is. Dit betekent dat alle uploads en overdrachten veel sneller en handiger zijn dan wanneer u gewoon een desktop-app of browser gebruikt.

CloudMounter

Een van de belangrijkste voordelen van CloudMounter is het extra beveiligingsniveau dat het biedt. Clouddiensten zoals OneDrive bieden een bepaald beveiligingsniveau, maar CloudMounter gaat verder. Er is extra encryptie voorzien om ervoor te zorgen dat al uw opgeslagen gegevens zo veilig mogelijk zijn.

Bovendien is CloudMounter volledig compatibel met de Mac Finder-tool. Dit betekent dat je Finder kunt gebruiken om door je hele cloudopslag te zoeken naar alle bestanden of mappen die je nodig hebt. Bovendien zorgen regelmatige updates ervoor dat u altijd met de beste beschikbare cloudmanager werkt.

Conclusie

Dat is zo ongeveer alles wat u moet weten als het gaat om het gebruik van OneDrive op Mac. Zoals we al zeiden, kunt u er het maximale uit halen door een systeem als CloudMounter te gebruiken. Met extra beveiliging en extra gemak is CloudMounter de ideale tool voor iemand die OneDrive op Mac wil gebruiken.

Gezien de populariteit van OneDrive is het zeker de moeite waard om er gebruik van te maken. Zijn free en wordt steeds meer een van de meest populaire cloudservices die er zijn. Steeds meer bedrijven beginnen het te gebruiken, dus u kunt het net zo goed nu downloaden en een stap voor blijven.

FAQ

Ja, OneDrive is beschikbaar op Mac. U kunt de desktop-app downloaden of u kunt deze in uw browser gebruiken. Voor maximale bruikbaarheid worden programma’s van derden aanbevolen.

OneDrive kan als desktop-app worden gedownload vanuit de App Store. U kunt het ook in uw internetbrowser gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like