Eenvoud is de kracht van deze robotstofzuiger

ilife a4s pro

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige bediening Meerdere reinigingsmodi met krachtige zuigkrachtBudgetprijs

nadelen

Geen geavanceerde navigatieGeen kaartmogelijkheden

Ons oordeel

De iLife A4s Pro is een krachtige robotstofzuiger zonder franje die je vloeren goed schoonmaakt zonder veel geld uit je portemonnee te zuigen.

Apps maken robotstofzuigers mogelijk die we ons een paar jaar geleden nog maar voor konden stellen, maar ze brengen ook vaak hun deel van de hoofdpijn met zich mee. Geavanceerde functies zoals mapping op meerdere niveaus kunnen ingewikkeld zijn en de apps zelf zijn vaak kieskeurig. Het kan heel wat zijn om mee te kampen als je alleen maar het spoor van voedselkruimels wilt opruimen die je kinderen in hun kielzog hebben achtergelaten.

Gelukkig zijn er nog steeds eenvoudige maar competente reinigers zoals de iLife A4s Pro. Deze robotstofzuiger, een upgrade van de A4s, combineert krachtige zuigkracht met eenvoudige bediening, een aanpak die zijn prijskaartje onder de $ 200 houdt.

Oppervlakkig gezien zijn de twee stofzuigers bijna identiek, met als enige duidelijke verschil dat de Pro helemaal zwart is in plaats van grijs. Maar de Pro is opnieuw ontworpen om zijn reinigingscapaciteiten te verbeteren.

a4s auto

De A4s Pro vervangt de V-vormige borstelrol van de A4s door een “verbeterde 2-in-1” borstel die borstelharen combineert met rubberen extractors. Dit past zich beter aan oneffen oppervlakken aan, wat resulteert in meer vuil- en stofopname. De rol is ook afneembaar voor eenvoudiger schoonmaken.

De Pro heeft ook de maximale zuigkracht verhoogd tot 1500 Pa ten opzichte van het hoogste cijfer van 1000 Pa van zijn voorganger, en het verdubbelde de zuigkracht in Spot-modus van 1000 Pa naar 2000 Pa. De zuigkracht van zowel de Auto- als de Edge-reinigingsmodus is met 30 procent verhoogd.

Ten slotte voegt de Pro een klein batterijgevoed apparaat toe, de ElectroWall, dat een virtuele barrière van drie meter creëert om te voorkomen dat het robotvacuüm beperkte gebieden betreedt.

Installatie en prestaties

Zonder app te installeren of Wi-Fi-verbinding te maken, is het instellen van de stofzuiger heel eenvoudig. Sluit het oplaadstation aan, zet de aan/uit-schakelaar van de stofzuiger op “aan” en plaats deze op de oplaadcontacten. iLife zegt dat het ongeveer vijf uur duurt om de A4s Pro volledig op te laden, wat je ongeveer 100 minuten runtime geeft. Tijdens het opladen kun je de twee meegeleverde AA-batterijen in de ElectroWall en de twee AAA-batterijen in de afstandsbediening plaatsen.

a4s pro elektrowand

Automatisch reinigen is de eenvoudigste manier om de A4s Pro te gebruiken. In deze algemene reinigingsmodus reinigt de robotstofzuiger alle gebieden die hij kan bereiken, en verhoogt automatisch de zuigkracht wanneer hij vloerkleden of tapijt herkent. U kunt de automatische reiniging starten door op de Auto-knop bovenop de stofzuiger te drukken en u kunt een reiniging pauzeren door er nogmaals op te drukken. Door de knop drie seconden ingedrukt te houden, gaat hij in de slaapstand.

De afstandsbediening geeft je extra opties. Nadat u de lokale tijd hebt ingesteld, kunt u een begintijd voor het reinigen plannen. De Pro start automatisch elke dag op hetzelfde tijdstip met een schoonmaakklus. Als u de reiniging op een bepaalde dag wilt annuleren, kunt u de robot gewoon uitschakelen.

De afstandsbediening geeft je ook toegang tot gespecialiseerde reinigingsmodi. Spot-modus reinigt in een cirkelvormig patroon om geconcentreerd vuil op te heffen; je drukt erop wanneer de stofzuiger een dergelijk gebied tegenkomt tijdens algemene reiniging, en hij keert automatisch terug naar de automatische reinigingsmodus als hij klaar is. Voor de Edge-modus plaats je de Pro naast een muur en druk je op de Edge-knop op de afstandsbediening. De stofzuiger reinigt in deze modus totdat hij geen randen meer kan detecteren, of je drukt nogmaals op de Edge-knop om hem uit te schakelen.

a4s pro schema

Met de afstandsbediening kun je ook de zuigkracht on-the-fly wijzigen of de stofzuiger handmatig richten met een pendelknop.

De A4s Pro heeft mijn benedenverdieping uitstekend schoongemaakt, waaronder tapijt, hardhout en vinyltegels in verschillende gebieden. Het ging soepel over deze verschillende oppervlakken en deed het goed om ze te verwijderen van stof, haren van huisdieren, voedselkruimels en ander vuil. Dankzij de lage hoogte van 2,95 inch kon hij probleemloos onder de bank en ander meubilair met weinig vrije ruimte komen. Ik heb de ElectroWall gebruikt om te voorkomen dat hij tegen de voer- en waterbakken van onze hond stootte, en dat werkte perfect.

Natuurlijk krijg je niet de voordelen die horen bij geavanceerdere, app-compatibele robotstofzuigers. Zonder een geavanceerd navigatiesysteem aan boord, dwaalt het vacuüm door de kamer en verandert alleen van richting wanneer de ingebouwde sensoren hem waarschuwen voor een obstakel of klif. En wanneer hij terugkeert naar zijn dock, om zijn batterij bij te vullen of omdat hij een klus heeft geklaard, is hij niet altijd in een rechte lijn. Er zijn ook geen gesproken meldingen om u te laten weten wanneer en waarom het vastloopt, alleen een reeks pieptonen.

Maar de voordelen van de een zijn de pijnpunten van de ander, en als u eenvoud en competentie in uw technologie op prijs stelt, zal de A4s Pro u heel gelukkig maken. Als u een groot huis of huis met meerdere verdiepingen heeft of anderszins complexe plattegronden, zullen de functies die meer geavanceerde robots bieden u waarschijnlijk een efficiëntere reiniging geven. In dat geval zou een robotstofzuiger als de Roborock S6 MaxV een meer geschikte optie zijn.

0 Shares:
You May Also Like