Een Windows 10-wachtwoordherstelschijf maken (laatste 2022)

EEN Windows 10 wachtwoordhersteldiskette is een USB-drive die uw accountgegevens en wachtwoord bevat. U gebruikt de wachtwoordhersteldiskette om uw Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen wanneer u het bent vergeten en geen toegang hebt tot uw account. Een wachtwoordherstelschijf voor Windows 10 is een verwijderbaar opslagapparaat dat u kunt gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen voor het geval u het vergeet. U hebt het volgende nodig om een ​​van deze te maken.

Als u uw Windows-wachtwoord bent vergeten, kunt u een Windows 10-wachtwoordhersteldiskette gebruiken om een ​​nieuwe te maken, zodat u de toegang tot uw apps en bestanden niet verliest. Het is duidelijk dat de wachtwoordhersteldiskette moet worden gemaakt voordat u het wachtwoord vergeet, anders is de tool nutteloos.

Opmerking: Schijven voor wachtwoordherstel in Windows 10 kunnen alleen worden gemaakt voor lokale accounts. Om het wachtwoord voor uw Microsoft-account opnieuw in te stellen, moet u naar de link Mijn wachtwoord vergeten op de inlogpagina van de Microsoft-site gaan. Als uw computer zich in een zakelijk domein bevindt, kan een systeembeheerder uw domeinwachtwoord opnieuw instellen. Als u een Microsoft-account gebruikt in Windows 8.1 of Windows 10, moet u de online tool voor het opnieuw instellen van wachtwoorden van Microsoft gebruiken, die toegankelijk is vanaf elk apparaat met internettoegang.

Lees Hoe u wachtwoord vergeten kunt resetten op Windows 10

Voorwaarde voor het maken van een wachtwoordschijf

1. Toegang tot de lokale gebruikersaccount waarvoor u de wachtwoordhersteldiskette wilt maken

2. Een USB-flashstation

Maak een Windows 10 wachtwoordhersteldiskette

Log eerst in op het besturingssysteem met het lokale gebruikersaccount waarvoor u een wachtwoordhersteldiskette wilt maken. Zoek nu in het startmenu naar het configuratiescherm en open het. Klik hier in het contextmenu van het Configuratiescherm op Gebruikersaccounts.

Klik nogmaals op Gebruikersaccounts in het rechterdeelvenster van het venster Gebruikersaccounts.

Klik nu in het linkerdeelvenster van het volgende venster op Een wachtwoordhersteldiskette maken.

Als u uw USB-flashstation nog niet hebt geplaatst, wordt u gevraagd er een te plaatsen. Sluit uw schijf aan, druk op OK en klik of tik vervolgens opnieuw op “Een wachtwoordhersteldiskette maken”. Nu wordt de wizard Vergeten wachtwoord geopend. Klik op Volgende om door te gaan met het maken van de wachtwoordhersteldiskette.

Selecteer het station waar u de wachtwoordinformatie over uw gebruikersaccount wilt opslaan en druk op Volgende. Op het volgende scherm moet u het huidige gebruikersaccountwachtwoord invoeren waarmee u in de toekomst uw Windows 10-wachtwoord opnieuw kunt instellen. Nadat u het wachtwoord heeft ingevoerd, klikt u op de knop Volgende.

Opmerking: als uw account geen wachtwoord heeft, laat u het vak leeg. Als u later besluit dat uw account een wachtwoord nodig heeft en u bent het vergeten, kunt u de zojuist gemaakte wachtwoordhersteldiskette gebruiken.

Wacht terwijl de wizard de wachtwoordhersteldiskette maakt. Wanneer het proces is voltooid, toont de voortgangsbalk 100%. Klik of tik op Volgende.

U hebt met succes de Windows 10 wachtwoordhersteldiskette gemaakt. Deze stappen zijn van toepassing op alle Windows-edities.

0 Shares:
You May Also Like