Een VPN (Virtual Private Network) instellen op Windows 10

Create New Incoming connection

Virtuele privénetwerken (VPN) zijn een veelgebruikte tool geworden die mensen en bedrijven helpt om veilig toegang te krijgen tot een particulier netwerk. En deel ook op afstand gevoelige gegevens via openbare netwerken. Via een VPN hebben gebruikers toegang tot bronnen op externe netwerken, zoals bestanden, printers, databases of interne websites. Het belangrijkste idee is dat VPN’s kan virtuele P2P (point-to-point) verbindingen genereren, zogenaamde versleutelde tunnels. Hierdoor kun je internet gebruiken als medium voor het transporteren van gegevens en dat is moeilijk te onderscheppen en toegankelijk voor derden. Het stelt je ook in staat je fysieke locatie te vervalsen omdat je werkelijke IP-adres wordt vervangen door de VPN-provider. Als u op zoek bent naar een VPN-verbinding, hier is: hoe VPN in te stellen op Windows 10 en klanttoegang.

Voorwaarde voor VPN-configuratie

Om verbinding te maken met een Virtual Private Network (VPN), maakt het niet uit of het eigendom is van het bedrijf waarvoor u werkt of dat het een aangepaste verbinding is die u hebt ingesteld. u moet de volgende informatie weten voordat u een VPN-verbinding instelt op Windows 10.

VPN-servernaam of -adres VPN-protocol (normaal is dit PPTP maar kan in sommige gevallen verschillen) Gebruikersnaam en wachtwoord om verbinding te maken met de VPN-server Als een bepaalde verbindingsnaam moet worden gebruikt of kunt u een willekeurige verbindingsnaam gebruiken voor de VPN die u configureert Als de VPN vereist dat proxy-instellingen handmatig worden ingevoerd; zo ja, details van IP en poortnummer voor proxy. Elke aangepaste technische configuratie die u mogelijk moet uitvoeren om een ​​veilige verbinding tot stand te brengen.

Als u over al deze specifieke details beschikt, heeft u alleen een goede internetverbinding nodig. Het is voor u onmogelijk om verbinding te maken met een VPN-server als u niet verbonden bent met internet.

Dit bericht bespreken we:

    Windows 10 configureren voor inkomende VPN (VPN-server maken) Clientcomputerconfiguratie voor verbinding maken met een VPN-server

VPN configureren op Windows 10

Opmerking Bellow-stappen van toepassing op alle Windows 10, 8.1 en 7 computers. Voor het configureren van VPN-server zijn beheerdersrechten vereist. En ken ook de inloggegevens van de router, kennis van hoe u doorstuurt op de router en hebt een openbaar IP-adres nodig.

Maak VPN-servervensters 10

Eerst moeten we de vensters voor netwerkverbindingen openen om dit te doen:

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en druk op de enter-toets. Of u kunt gewoon met de rechtermuisknop op Netwerk klikken en Eigenschappen selecteren in het contextmenu. Hierdoor wordt het venster Netwerkcentrum geopend. Klik nu in het linkerdeelvenster op Adapterinstellingen wijzigen. Vervolgens in het venster Netwerkverbindingen druk op Alt toets op het toetsenbordKlik op Bestand in het menu, selecteer Nieuwe inkomende verbinding.

Plaats een vinkje bij de gebruiker die je via een VPN toegang tot deze computer wilt geven. Ook hier kun je een nieuw account configureren door op de knop Iemand toevoegen te klikken en op Volgende te klikken.

Nu op Verbindingen met deze computer toestaan ​​venster Plaats een vinkje bij Via internet. Klik op Volgende.

Selecteer de protocollen die u voor deze verbinding wilt inschakelen,Klik op de knop Eigenschappen om handmatig IP-adressen op te geven,Voer vervolgens een bereik van IP-adressen in dat niet is en niet zal worden gebruikt op uw LAN en klik op OK en klik vervolgens op Toegang toestaan.

Noteer de computernaam, aangezien deze door de client zal worden gebruikt om verbinding te maken met deze computer. Klik op Sluiten.

Welnu, u hebt het pictogram Inkomende verbindingen in Netwerkverbindingen en de computer is nu klaar om inkomende VPN-verbindingen te accepteren.

Firewall configureren om verbindingen te accepteren

Nu moet u uw firewall configureren om toegang tot de TCP-poort toe te staan 1723 om inkomende Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)-verbinding voor VPN toe te staan.

Ga naar Configuratiescherm > Windows FirewallKlik op “Geavanceerde instellingen” in het linkermenuKlik nu op “Inkomende regels”. Klik vervolgens op het menu “Acties” en klik vervolgens op “Nieuwe regel…”Een nieuwe wizard wordt geopend. Selecteer in de eerste stap de optie “Poort” en klik op VolgendeSelecteer “TCP”. Voer in het vak “Specifieke poorten op afstand” “1723” in en klik op Volgende. Selecteer nu “De verbinding toestaan” en klik op Volgende, nogmaals Pas de regel toe op iedereen. Voer in de velden Naam en Beschrijving alles in wat u maar wilt en klik op “Voltooien”

Configureer de router voor inkomende VPN

Routerconfiguratie: Schakel PPTP en Generic Route Encapsulation (GRE) in op de router. Afhankelijk van het type router moet u PPTP inschakelen of een poort doorsturen naar poort 1723 maken.

Als uw router een extra instelling voor PPTP of VPN heeft, zorg er dan voor dat deze is ingeschakeld. Het wordt meestal een “pass-through”-instelling genoemd (dwz PPTP-pass-through of VPN-pass-through).

Dat is alles. Nu is uw VPN-server klaar voor inkomende verbindingen.

Maak verbinding met een VPN in Windows 10

Hieronder volgen de stappen voor het configureren van de uitgaande VPN-verbinding in Windows 10.

Klik op de Windows 10 “Start-knop” en selecteer SettingsOn Setting, window Klik op Network & Internet entry.Now Selecteer in de kolom aan de linkerkant van het scherm VPN.Klik aan de rechterkant van het scherm op het ‘+’-pictogram met de tekst Voeg een VPN-verbinding toe.

Nu is het tijd om uw VPN te configureren. Begin door Windows (ingebouwd) te selecteren in het vervolgkeuzemenu van de VPN-provider. Voer vervolgens een naam in het veld Verbindingsnaam in. Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar iets beschrijvends is altijd het beste. Voer vervolgens uw VPN-serveradres in het veld Servernaam of adres in. Klik op het vervolgkeuzemenu VPN-type.

Vul de velden met de volgende instellingen:

VPN-provider – Windows (ingebouwd) Verbindingsnaam – Geef een gedenkwaardige naam aan deze verbinding. Noem het bijvoorbeeld CactusVPN PPTP. Servernaam of -adres – typ de servernaam of het adres waarmee u verbinding wilt maken. U vindt de volledige lijst in het gedeelte Client, onder “Pakketdetails”. VPN-type – selecteer Point to Point Tunneling Protocol (PPTP). Type aanmeldingsinformatie – selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord. In de “Gebruikersnaam” en ” Wachtwoord” velden typt u uw VPN-gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg ervoor dat u uw VPN-gebruikersnaam en -wachtwoord gebruikt en NIET de inloggegevens van het clientgebied. Controleer alle geselecteerde gegevens nogmaals en druk op “Opslaan”. Nu kunt u zien dat uw VPN-verbinding is gemaakt.

Nu ziet u een nieuwe VPN-verbinding gemaakt, zodra u hierop klikt, krijgt u de optie om verbinding te maken met de VPN-server. Er is een geavanceerde optie om geavanceerde wijzigingen aan te brengen, zoals een proxyserver, enz. en de optie Verwijderen om de configuratie te verwijderen.

Uitgaande VPN-verbinding configureren in Windows 7

Hieronder volgen de stappen voor het configureren van de uitgaande VPN-verbinding in Windows 7.

Klik met de rechtermuisknop op Netwerk en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Klik op Een nieuwe verbinding of netwerk instellen. Selecteer Verbinden met een werkplek en klik vervolgens op Volgende. Selecteer Mijn internetverbinding (VPN) gebruiken.

Typ het IP-adres van de VPN-server waarmee u verbinding maakt en de naam van de verbinding in het veld Bestemmingsnaam, klik op de knop Maken.

Zodra de verbinding is gemaakt. laten we verbinding maken met de VPN-server.

Selecteer VPN in het linkerdeelvenster en vervolgens Verbinden via de VPN-verbinding aan de rechterkant.

Mogelijk wordt u aan het begin van het proces gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren van de VPN-gebruiker die u hebt geselecteerd.

Probeer de UNC-padnamen om toegang te krijgen tot gedeelde bestanden die op de server of andere pc’s zijn geconfigureerd.

ServerNameShareName of gebruik 192.168.1.xxx (IP-adres VPN-server)

Als je dit nuttig vindt, deel het dan met anderen. Voor elke vraag, twijfels, reageer hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like