Een video maken die gegarandeerd viral gaat

How to Make a Video That is Guaranteed to Go Viral

Niemand begint met videomarketing en wil een video maken die gemiddeld wordt bekeken…

We willen allemaal de bekendheid verwerven van “Charlie bit my finger” of “Laat Britney met rust”, maar als het gaat om het op de markt brengen van een product, is het vaak niet zo eenvoudig.

Als marketeers beginnen we al op de achterste voet omdat er een zekere mate van stigma is die gepaard gaat met een advertentie.

Mensen zullen er niet voor kiezen om naar een commercial te kijken, tenzij het natuurlijk een groot evenement is, zoals de kerstadvertenties of de Superbowl. Dat is waarschijnlijk de enige keer dat mensen opgewonden raken en ervoor kiezen om te gaan zitten om een ​​advertentie te bekijken.

Dus waarom krijgen sommige marketingvideo’s veel weergaven, terwijl andere moeite hebben om dichtbij te komen?

Wat zorgt ervoor dat een video viraal gaat?

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden om te zien wat ze gemeen hebben…

Ze zijn niet promotioneel

Allereerst, als je een virale video wilt maken, moet je je ego aan de deur achterlaten. En met ego bedoel ik jouw product of dienst.

Virale video’s praten niet over functies, voordelen of prijzen; ze vertellen een verhaal. Als je een video probeert te maken die viraal gaat, moet de focus liggen op het vergroten van de naamsbekendheid, in plaats van te proberen meteen naar de uitverkoop te gaan.

Deze video van Reebok is een goed voorbeeld van een advertentie die niet promotioneel is. Het berekent het gemiddelde aantal dagen dat mensen normaal gesproken leven en moedigt de kijker aan om meer te doen met de dagen dat ze leven. Het promoot Reebok als zodanig niet echt, maar inspireert mensen om meer gemotiveerd te raken in hun leven. Bekijk het hieronder.

Ze vertellen een verhaal

Is het je ooit opgevallen dat de meest populaire advertenties meer op minifilms lijken dan op commercials? Volgens deze blog van buffer licht namelijk onze sensorische cortex op als er een verhaal wordt verteld.

Storytelling is een van de beste manieren om mensen bij uw merk te betrekken, omdat het hen helpt zich te verhouden tot uw boodschap en ervoor zorgt dat ze terugkomen voor meer.

Bekijk deze commercial hieronder van Google met de titel: Homeward Bound. Het vertelt het verhaal van een wees die Google Maps gebruikte om terug te gaan naar zijn routes en zijn biologische moeder te vinden. Het is een geweldige advertentie die het platform van Google combineert met een krachtig verhaal.

Ze verbinden met emoties

Dit sluit aan bij het laatste punt, je ‘verhaal’ moet een soort emotie oproepen bij je kijkers.

Of het nu blij, verdrietig, inspirerend of motiverend is, emoties zijn de sleutel om mensen te laten zitten en je ‘verhaal’ de hele tijd te bekijken. Dat komt omdat mensen graag emotioneel betrokken raken bij een verhaal, als ze zich er in kunnen vinden, zal het een blijvende indruk op hun herinneringen achterlaten.

Neem deze virale video “Like a girl” van Always. Het richt zich op de overtuiging dat iets “zoals een meisje” doen een slechte zaak is. Deze video wil dat stereotype veranderen en jonge meisjes inspireren om zich sterker te voelen. Bekijk het hieronder!

Denk dus na over welke emoties je wilt dat je merk uitstraalt. Hoe wil je dat mensen zich voelen als ze aan je merk denken? Neem je kijkers mee op een emotionele reis, en ze zullen meer geneigd zijn om op die deelknop te drukken.

Ze doen het onverwachte

Sommige video’s gebruiken schoktactieken, andere proberen voor de luchtige benadering, maar dat is wat ze zo geweldig maakt: het feit dat ze iets anders doen dan de norm.

Vaak zijn merken een beetje huiverig om buiten de lijntjes te kleuren, maar als je een virale video wilt maken, dan moet je van het hek springen en de boot een beetje wiegen.

Het is onvermijdelijk dat er over een virale video wordt gepraat, en je zult niet altijd positieve recensies ontvangen, maar dat is oké. Het hele punt van een virale video is om mensen aan het praten te krijgen – hoe meer mensen over je praten, hoe meer je merk opvalt.

Deze video “Meisjes poepen niet” gaat bijvoorbeeld een beetje buiten de gebaande paden. Het is een van die taboe-onderwerpen waar de meeste vrouwen zich ongemakkelijk bij voelen om over te praten, maar het brengt licht op de situatie, op een ongebruikelijke manier! Bekijk het hieronder.

Ze hebben een geweldige promotiestrategie

Nu komt het lastige deel, als je wilt dat je video van de grond komt, dan zul je heel hard moeten werken aan je promotiestrategie.

Dus waar begin je?

Zorg er eerst voor dat het volledig is geoptimaliseerd, zodat het werkt voor SEO. Upload uw video naar uw bestemmings-/blogpagina en zorg ervoor dat u de trefwoorden van de video gebruikt in uw URL, metabeschrijving en in het hele bericht.

Zodra u een bestemmingspagina heeft, kunt u deze op uw sociale pagina’s gaan delen en op die manier meer grip krijgen. Gebruik hashtags, post op het gunstigste moment, betaal voor preroll-advertenties op YouTube en maak mensen enthousiast over de lancering van je video.

Vervolgens raad ik aan om de hulp in te roepen van influencers die je video echt naar een groter publiek kunnen duwen. Neem contact op met media/publicatiesites, influencers/bloggers op sociale media en post het op forums zodat je een groot publiek aan boord kunt krijgen.

Dus hoe kun je garanderen dat je video viraal gaat?

Dat kan niet.

Als er een formule was voor het maken van een virale video, dan zouden we het allemaal doen. Helaas zijn virale video’s eerder uitzondering dan regel.

Maar betekent dat dat je moet stoppen met videomarketing? Absoluut niet!

Als marketeers zouden we niet al onze inspanningen moeten doen om viral te gaan. Natuurlijk, het ziet er geweldig uit op papier, het krijgt veel shares, reacties, vind-ik-leuks, publiciteit… maar trekt het echt je publiek?

Want daar moet je focus op liggen.

Uw publiek is misschien niet in de miljoenen, maar als het op uw bedrijf aankomt, zij zijn de enige mensen die u aan boord hoeft te krijgen. Dat wil niet zeggen dat je geen video kunt maken die alle bovenstaande punten omvat, en het betekent ook niet dat je geen video kunt maken die is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid:

Het is alleen belangrijk om te onthouden dat de mensen die u moet overtuigen, de mensen zijn die uw product of dienst daadwerkelijk zullen kopen.

Wil je wat meer inspiratie? Bekijk enkele van de beste virale video’s van een merk ooit.

0 Shares:
You May Also Like