Een video insluiten in WordPress (in 1 minuut!)

How-To-Embed-a-Video-in-WordPress

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/hassanali/" target="_self" rel="noopener">Hassan Ali</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Hassan is marketingmanager bij Wyzowl. Hij is een expert in videomarketing, videosoftware, promotie & analytics.

WordPress is een geweldige manier om je eigen plek op internet te creëren. U kunt het gebruiken om uw mening te delen, uw werk te laten zien en zelfs uw eigen online bedrijf te starten. Maar als je de prestaties van je WordPress-blog of -site wilt verbeteren, moet je de massa tevreden stellen met je inhoud – en de massa heeft gesproken: ze willen video.

Volgens onze State of Video Marketing 2019-enquête, 87% van de mensen zou dit jaar meer video’s van merken willen zien. En zoekmachines houden ook van video’s. Video’s toevoegen aan blogberichten en webpagina’s verhoogt de verblijftijdwat wordt beschouwd als een essentiële Google-rangschikkingsfactor.

Maar we willen je niet verzanden in het reilen en zeilen van het gebruik van video in je content. Als je dat wilt, kun je onze Ultimate Guide to Video SEO bekijken.

Je bent hier om erachter te komen hoe je een video in WordPress kunt embedden, dus laten we doorgaan!

Inbedden met oEmbed

Om je vraag te beantwoorden: Nee, de titel van dit artikel was niet klikbait. Jij sluit een video in uw WordPress-blog in minder dan 60 seconden in – met oEmbed.

oEmbed is een API (applicatieprogramma-interface) waarmee u (snel en eenvoudig) inhoud van de ene site op een andere site kunt insluiten. Het werkt door een protocol voor uw site of blog te maken dat een externe site vraagt ​​om de HTML die nodig is om de video die u nodig heeft (van die site) in te sluiten.

Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet. Er is in wezen een ‘witte lijst’ met sites die met oEmbed werken om het insluiten van een video in uw WordPress-site mogelijk te maken. Bekijk deze tabel met de meest populaire:

oembed-witte lijst

Zoals je kunt zien, worden enorme sites zoals YouTube, Vimeo en Facebook vermeld, dus als je een video van een van deze sites wilt insluiten, kun je als volgt …

1. Pak de URL

Ga naar de site en kopieer de URL:

youtube-url

2. Plak het in WordPress

Ga terug naar je WordPress-site en plak de URL waar je hem wilt hebben:

video-thumbnail

Top Tip: Zorg ervoor dat u de URL op een aparte regel plakt.

3. Publiceer!

Het enige dat u hoeft te doen, is uw artikel publiceren en de video wordt precies zo weergegeven als in de backend:

video-thumbnail-2

Insluiten met iFrame

Er is nog een andere manier om een ​​video in WordPress in te sluiten. Deze methode is iets ingewikkelder, maar u kunt er wel bepaalde aspecten van de video mee aanpassen die u insluit. Het is ook een geweldig alternatief als de site waarvan je een video wilt insluiten niet op de witte lijst hierboven staat.

Om dit te doen, moet je de HTML-code kopiëren van de video die je wilt insluiten. Het codefragment begint en eindigt met ‘

Zoals je kunt zien, worden de breedte en de hoogte van de video hier vermeld en kunnen ze naar wens worden bewerkt.

Om deze lelijke code eruit te laten zien als een prachtige video, klik je op de plusknop die aan de linkerkant van je pagina verschijnt in WordPress (we gebruiken hier versie 5.1.1) en selecteer je vervolgens ‘Insluiten’ in de lijst:

integreren

U wordt gevraagd een URL in te voeren:

embed-url

Maar aangezien je HTML-code gebruikt en geen URL hebt, klik je op het menu met 3 stippen boven het vak en selecteer je ‘bewerken als HTML’:

Plak vervolgens uw HTML in het lege vak:

html

Als je hier weg klikt, krijg je een foutmelding te zien. Maak je hier geen zorgen over, klik gewoon op ‘Convert to HTML’:

converteren naar html

Plak de code nog een laatste keer en klik vervolgens op ‘Preview’. En voila! Je video zal er zijn:

video-preview

Een videobestand uploaden

Als je het originele videobestand hebt, is het insluiten een beetje anders dan wanneer je bijvoorbeeld een YouTube-video in WordPress zou insluiten. Het lijkt eigenlijk meer op het uploaden van een afbeelding naar uw artikel.

U klikt gewoon op de plusknop die aan de linkerkant van uw pagina verschijnt en selecteert vervolgens ‘Bestand’ in de lijst:

embed-bestand

Vanaf hier heb je de mogelijkheid om een ​​bestand te uploaden of er een te selecteren uit je mediabibliotheek. U moet op ‘Mediabibliotheek’ klikken en vervolgens naar het tabblad Video’s navigeren:

upload bestand

video-bar

Om op deze manier een video te uploaden, moet je upgraden naar een premium abonnement en ‘VideoPress’ inschakelen. Als je echter niet wilt upgraden, kun je altijd je video uploaden naar YouTube (gratis) en vervolgens oEmbed gebruiken, zoals hierboven uitgelegd.

Wil je niet dat je video gevonden en bekeken wordt op YouTube?

Geen probleem, markeer het gewoon als ‘niet vermeld’. Ga hiervoor naar je YouTube-account en selecteer de video die je als niet-vermeld wilt markeren. Klik op ‘Video bewerken’ en scrol omlaag naar het gedeelte Zichtbaarheid:

zichtbaarheid voor het publiek

Dan hoef je alleen maar op ‘niet vermeld’ te klikken:

niet vermeld

Vergeet niet op ‘Gereed’ te klikken!

Hiermee kun je de video delen met iedereen die je wilt en deze insluiten in WordPress. Het betekent alleen dat de video niet wordt weergegeven in de zoekresultaten van YouTube.

Bedankt voor het lezen

En daar heb je het! Je weet nu precies hoe je een video in WordPress kunt embedden (in 1 minuut!)

Bekijk de rest van de artikelen op onze blog voor meer handige tips, trucs en advies over alles wat met video te maken heeft.

0 Shares:
You May Also Like