Een USB-drive formatteren naar FAT32 op Mac zonder…

Zoals we in de volgende sectie zullen onderzoeken, zijn er situaties waarin u een USB-station naar FAT32 wilt formatteren. Gelukkig heeft Mac ingebouwde tools waarmee je dit kunt doen. Aan de andere kant zal het formatteren van een opslagapparaat altijd alle gegevens op die schijf wissen – er is geen manier om dit te omzeilen.

In dit artikel geven we stapsgewijze instructies (met schermafbeeldingen) voor het formatteren van een USB naar FAT32 en voor het herstellen van de gegevens die tijdens het proces zijn gewist. Lees verder.

Introductie van het FAT32-formaat

FAT32 (File Allocation Table32) is een bestandssysteem. Een bestandssysteem is een methode die de schijf zal gebruiken om gegevens te ordenen. FAT32 heeft een maximale bestandsgrootte van 4 GB en ondersteunt een partitiegrootte tot 32 TB. Wat het zo populair maakt als bestandssysteem, is dat het het meest platformonafhankelijk is van alle bestandssystemen. Het werkt met zowel oudere als moderne computers, maar ook met andere apparaten zoals consoles.

FAT32 is meestal te vinden in draagbare opslagapparaten zoals:

USB-flashstations Externe harde schijven Geheugenkaarten enz.

In sommige gevallen kan een apparaat u vragen om uw USB-station te formatteren naar FAT32 om het compatibel te maken. Of misschien is je schijf beschadigd en wil je hem opschonen door hem te formatteren (en je hebt FAT32 gekozen vanwege de compatibiliteit). Helaas wist het formatteren van een USB op Mac (en elk ander apparaat) alle bestanden en mappen van die schijf – maar met software voor gegevensherstel kunt u ze eenvoudig herstellen.

Een USB formatteren naar FAT32 op Mac

Als dit de eerste keer is dat u een opslagapparaat formatteert, klinkt dit misschien een beetje intimiderend. Gelukkig biedt Mac intuïtieve (en free) tools ingebouwd in het besturingssysteem. Hieronder bespreken we Schijfhulpprogramma en Apple Terminal. Schijfhulpprogramma heeft een gebruiksvriendelijke GUI (grafische gebruikersinterface), terwijl Terminal een spartaans commandoregelsysteem is. Voor beide apps duurt het hele proces slechts 5 stappen. Zo formatteert u een USB-station naar FAT32 op Mac:

Schijfhulpprogramma

Schijfhulpprogramma is een krachtige en gebruiksvriendelijke tool voor schijfbeheer waarmee u opslagapparaten kunt formatteren, partitioneren, repareren en aan-/uitkoppelen. Laten we proberen Schijfhulpprogramma te gebruiken om een ​​flashstation te formatteren naar FAT32 op Mac:

Stap 1. Zorg ervoor dat uw USB-station goed is aangesloten op uw Mac.

Stap 2. Open Schijfhulpprogramma door Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s te openen en te dubbelklikken op Schijfhulpprogramma.
Schijfhulpprogramma-pictogram in de map Hulpprogramma's, in de map Finder-toepassingen

Stap 3. Klik in het venster Schijfhulpprogramma op de knop “Bekijken” en klik op “Alle apparaten weergeven”.
Schijfhulpprogramma View-knop

Stap 4. Selecteer uw USB-station in de linkerzijbalk en klik vervolgens op de knop “Wissen” bovenaan het venster.
Schijfhulpprogramma wissen knop

Stap 5. Kies een naam, selecteer MS-DOS (FAT) voor het formaat en vervolgens Master Boot Record voor het schema. Klik vervolgens op “Wissen”.
Dialoogvenster Schijfhulpprogramma formaat schijf

Terminal

Terminal is een andere krachtige native Mac-tool, maar het is een stuk minder visueel dan Schijfhulpprogramma. In feite gebruik je het voornamelijk door commando’s in te typen. Maar de stappen om USB vanaf Terminal te formatteren zijn nog steeds relatief eenvoudig, zolang u onze onderstaande gids volgt:

Stap 1. Zorg ervoor dat uw USB goed is aangesloten op uw Mac.

Stap 2. Start Terminal door Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s te openen en op terminal te dubbelklikken.
Terminal-app-pictogram in de map Hulpprogramma's, in de map Finder-toepassingen

Stap 3. Typ de volgende opdracht en druk op Return:

diskutil list

Diskutil-lijstopdracht in de Terminal-app

Stap 4. Identificeer de schijfnaam van uw USB in de lijst met stations en noteer deze. In mijn geval is de schijfnaam van mijn USB “/dev/disk4”.
Lijst met schijven in de Terminal-app

Stap 5. Typ de volgende opdracht en druk op Return:

sudo diskutil eraseDisk FAT 32 MBRFormat LEXUSB /dev/disk4

Vervang “LEXUSB” door de naam van uw schijf en vervang “/dev/disk4” door de schijfnaam van uw eigen USB.
Diskutil eraseDisk-opdracht in de Terminal-app

Gegevens herstellen die verloren zijn gegaan van een flashstation tijdens het formatteren

Nadat u op uw Mac naar FAT32 hebt geformatteerd, worden de bestanden op uw flashstation natuurlijk van de schijf gewist. Die gegevens zijn echter nog steeds ingebed in het bestandssysteem. We kunnen software gebruiken om gegevens van uw flashstation te herstellen door die gegevens te extraheren en te reconstrueren.

We zullen dit proces demonstreren met behulp van een software genaamd Disk Drill. We raden Disk Drill vaak aan op deze site omdat we een hoog slagingspercentage hebben gehad bij het herstellen van allerlei soorten apparaten, en de minimalistische GUI maakt het gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Ga als volgt te werk om uw flashstation op Mac te herstellen:

Stap 1. Sluit uw USB-station aan op uw Mac.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Start Disk Drill door Finder > Toepassingen > Disk Drill te openen.
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 4. Selecteer uw USB-station in de lijst en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 5. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit. Klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scanproces scherm

Stap 6. U kunt de filterzijbalk aan de meest linkse kant van het venster gebruiken, evenals de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster om uw bestanden efficiënter te vinden.
Disk Drill zoekbalk en bestandstype filter

Stap 7. U kunt ook een voorbeeld van uw bestanden bekijken door uw muisaanwijzer aan de rechterkant van hun bestandsnamen te plaatsen en op de oogknop te klikken. Hierdoor wordt een apart venster geopend waarin uw bestandsvoorbeeld wordt weergegeven.
Disk Drill bestandsvoorbeeld demonstratie

Stap 8. Selecteer individuele bestanden met behulp van de selectievakjes, of klik op het “master selectievakje” bovenaan de meest linkse kolom om alle bestanden te selecteren. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 9. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt een maplocatie op uw computer waar Disk Drill de geselecteerde bestanden zal opslaan. Sla het niet op uw USB-station op, omdat dit bestaande gegevens kan overschrijven. Klik vervolgens op “Wissen”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free gegevensherstel – je kunt echter zoveel bestanden bekijken als je wilt (en ook de andere gegevensbeheertools van Disk Drill gebruiken) voor free. Als u een voorbeeld van uw bestanden kunt bekijken, kunt u bevestigen dat de software zal werken.

FAQ

Er zijn 2 manieren om een ​​externe harde schijf te formatteren naar FAT32 op een Mac:

    Gebruik de functie “Wissen” van Schijfhulpprogramma. Identificeer in Terminal uw schijf met de volgende opdracht:

    diskutil list

    Typ vervolgens de volgende opdracht en druk op enter:

    sudo diskutil eraseDisk FAT 32 MBRFormat LEXUSB /dev/disk4

    Wijzig “LEXUSB” in de naam van uw harde schijf en verander “/dev/disk/4” in de schijfnaam van uw schijf.

Ja, FAT32 is compatibel met Mac (zowel lezen als schrijven).

Om een ​​USB-indeling op een Mac te wijzigen, gebruikt u de functie “Erase” van Schijfhulpprogramma of de opdracht “eraseDisk” in de diskutil-omgeving van Terminal.

0 Shares:
You May Also Like