Een uitstekende manier om je domme airconditioner slim te maken

Cielo Breez Plus

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Ongelooflijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken Houdt vochtigheid en temperatuur bij Brede compatibiliteit met verschillende modellen airconditioners

nadelen

Breekbare bouwkwaliteit Onaantrekkelijk industrieel ontwerp Planningsgedeelte van display is moeilijk te lezen

Ons oordeel

Hoewel dit niet de meest aantrekkelijke airconditionercontroller is die we hebben gezien, is het wel de meest veelzijdige en gemakkelijkst te installeren en te gebruiken. Het is ook compatibel met meer airconditionermodellen dan zijn concurrenten.

De Cielo Breez Plus is eenvoudig in te stellen en ongelooflijk responsief en is een van de twee met wifi verbonden airconditionercontrollers die dit bedrijf produceert. Zoals veel vergelijkbare apparaten die we hebben getest, vertrouwt de eenvoudigere (en goedkopere, tegen een straatprijs van $ 68) Breez Eco volledig op de Cielo Home-app. De duurdere Breez Plus, die hier wordt besproken, heeft een straatprijs van $ 109, maar heeft een display en bedieningselementen aan boord, zodat je een aangesloten airconditioner kunt programmeren zonder je mobiele apparaat uit de kast te halen.

Onder controle

De Breez Plus maakt, net als alle Wi-Fi A/C-controllers, uw over het algemeen niet-verbonden raam, draagbare, mini-split en verschillende andere soorten airconditioners (of ontvochtigers) een stuk slimmer. U krijgt niet alleen meer controle over uw apparaat, u kunt ook geld besparen door uw energieverbruik te verminderen. Deze controllers werken net als een slimme thermostaat voor een HVAC-systeem voor het hele huis, maar ze beheren één apparaat in één kamer. Oh, en ze moeten zich binnen het gezichtsveld van de airconditioner bevinden om te kunnen werken.

Deze productklasse kan alleen werken met airconditioners die een afstandsbediening van een of ander type hebben; ze nemen in wezen de plaats in van dat onderdeel. Maar veel van de vergelijkbare producten die concurreren met de Breez Plus, waaronder de Sensibo Sky en de Tado Slimme Aircobediening (die ik beide eerder heb besproken), zijn beperkt tot A/C-units met afstandsbedieningen met . Hoewel de controller van Cielo de voorkeur geeft aan dat type afstandsbediening, bevat de uitgebreide compatibiliteitslijst beide. Desalniettemin moet uw A / C-eenheid nog steeds een soort draadloze afstandsbediening hebben om de Breez Plus te laten bedienen. U kunt de compatibiliteit van uw model controleren op de website van het bedrijf.

cielo breez plus 03

Het eigen display van de Breez Plus is eenvoudig af te lezen, dimbaar en geeft zowel de binnentemperatuur als de relatieve luchtvochtigheid weer. In de Cielo Home-app kun je voor beide waarden je gewenste comfortbereik aangeven. U kunt ook dagelijkse of wekelijkse schema’s maken met uw mobiele apparaat: Stel gewoon de tijd, dagen van de week, functie, temperatuur en ventilatorsnelheid in om maximale efficiëntie te bereiken. Ik vond de dagkiezer echter verwarrend, omdat het moeilijk te zeggen is of je een dag selecteert of selecteert. Anders dan dat, is de planner gemakkelijk te gebruiken en werkt hij geweldig.

Als je je niet aan een strak schema houdt (en wie doet dat tegenwoordig?), ondersteunt Cielo Home ook geofencing. Wanneer u de omtrek van de aangewezen geofence verlaat, zal de app uw airconditioner uitschakelen om energie te besparen, en weer inschakelen wanneer u de cirkel weer betreedt, zodat uw huis al koel is wanneer u daar aankomt. De app volgt en rapporteert ook uw airconditioninggebruik. Wanneer je thuis bent, kun je ervoor kiezen om je airconditioning te bedienen (of temperatuurrapporten te krijgen) met spraakopdrachten die worden gesproken door een slimme Amazon Alexa- of Google Assistant-luidspreker.

Eenvoudig, handig en efficiënt

cielo-app 05

Cielo’s Breez Plus is de gemakkelijkste A/C-controller die ik tot nu toe heb getest. Plaats de controller binnen het gezichtsveld van uw airconditioner, sluit de 5V-voedingsadapter en USB-kabel aan (of gebruik de laagspannings-muurbedrading van uw thermostaat, als u die heeft – het bereik van de controller is in beide richtingen 13 voet).

Start de Cielo Home-app op je mobiele apparaat en volg de instructies om de Breeze Plus te verbinden met je wifi-netwerk. Pak vervolgens de bestaande afstandsbediening van je airco, richt hem op de Breez Plus en druk op de aan/uit-knop. Het is een absurd eenvoudig proces, en zowel de app als de Breez Plus zijn ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid.

Die eenvoud maakt de Cielo Breez Plus echt opvallend – hij is als geen andere A/C-controller die ik heb getest. Ik ben minder onder de indruk van het drukke industriële ontwerp (de units van Sensibo en Tado zijn allebei aantrekkelijker om naar te kijken), en de bouwkwaliteit van Cielo’s controller maakt ook geen indruk op mij. Het apparaat komt gemonteerd op zijn standaard aan en het is moeilijk om op te stijgen – ik dacht dat het zou barsten terwijl ik het losmaakte, zodat ik de controller aan de muur kon monteren. Maar de Breez Plus en zijn app hebben zoveel geweldige functies dat die tekortkomingen gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

0 Shares:
You May Also Like