Een uitgekiend buitenverlichtingssysteem

philips hue calla installed

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

U kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren en variabele temperaturen van wit licht Kan worden geïntegreerd in een Hue-gebaseerd verlichtingssysteem voor het hele huis en andere slimme thuissystemen Robuuste constructie en bescherming tegen de elementen Kabels en connectoren kunnen tot 15 cm diep worden begraven

nadelen

Niet extreem helder—sfeervoller dan verhelderend Beperkt draadloos bereik als je geen andere Hue-producten in huis hebt Zeer duur

Ons oordeel

De Philips Hue Calla tuinpadverlichting voegt geraffineerde veiligheid toe aan looppaden en terrassen buitenshuis.

De Philips Hue Calla-lamp in bolderstijl, $ 130, kost een klein fortuin in vergelijking met de typische “domme” laagspannings-LED-padverlichting voor buiten. In feite kun je een half dozijn van de laatste kopen – omdat je misschien een heel pad volledig moet verlichten – voor de prijs van een van de eerste. Maar de Calla biedt drie grote voordelen die conventionele lampen niet hebben: u kunt kiezen uit 16 miljoen tinten gekleurd licht, verschillende temperaturen van wit licht (warm tot koel), en u kunt het integreren met andere Philips Hue-lampen en -armaturen, binnen en uit.

Als je nog geen Hue-lampen hebt, moet je een Philips Hue Bridge kopen, ($ 50 bij Amazon) om de Calla te bedienen. Maar Philips was verstandig om de kosten van dit product niet nog hoger te maken door de ZigBee-naar-Wi-Fi-bridge in de doos op te nemen – de meeste mensen die in deze lamp investeren, hebben al de bridge, die tot 50 Philips Hue-lampen kan ondersteunen .

Specificaties en kenmerken

De Calla is een enkele 9,9-inch hoge, 4,1-inch diameter, zwarte aluminium cilinder met een niet-vervangbare 8-watt LED-lamp bovenop (de lamp heeft een nominale levensduur van 25 duizend uur). Zeshonderd lumen licht (gelijk aan een gloeilamp van 49 watt) schijnen door een matwitte lens. Het armatuur kan op elk vlak oppervlak rusten of u kunt het op de meegeleverde paal monteren, een gat in de grond boren en het daarin steken.

philips hue calla kit zonder doos

Een IP65-classificatie voor weersbestendigheid betekent dat de Calla stofdicht is en beschermd tegen waterstralen (van een mondstuk tot 6,3 mm groot) die hem vanuit elke richting raken. Het is goed beschermd tegen regen, sprinklerinstallaties en wordt schoongespoten als je je trottoir schoonmaakt, maar ik zou het lot niet tarten door er met een hogedrukspuit op te slaan.

Philips levert een afgesloten, in-line laagspanningsvoeding met de Calla. U moet de voeding aansluiten op een buitenstopcontact dat wordt beschermd door een bubbelafdekking (het is het beste dat dit stopcontact wordt bediend met een schakelaar, omdat het uitschakelen van de stroom naar het licht het doel van het gebruik van een slim licht verslaat). Het armatuur zelf heeft een steekkabel met aan het uiteinde een bajonetaansluiting. Deze wordt aangesloten op de langere kabel die uit de voeding komt of op de meegeleverde verlengkabel van 16 voet. Als je eenmaal één Calla-lamp hebt geïnstalleerd, kun je maximaal vier extra units kopen en deze in serie aansluiten op dezelfde voeding. Deze uitbreidingskits, die worden geleverd met kabels en elektrische aansluitingen in T-stijl maar zonder voeding, kosten $ 90 per stuk als ze rechtstreeks bij Philips Lighting worden gekocht.

philips hue-app

Naast het maken van verlichtingsscènes voor binnen en buiten – op basis van helderheid, kleur en lichttemperatuur – kun je met de Hue-app routines maken waarbij de Calla aan en uit gaat, van kleur verandert, enzovoort. Een “ga slapen”-routine, bijvoorbeeld, stelt het licht op een bepaalde tijd in op een bepaalde kleurtemperatuur, en dooft dan geleidelijk uit over een bepaalde tijd (bijv. gedurende een periode van 30 minuten).

Je kunt Hue ook integreren in andere apps en Hue-lampen en -armaturen bedienen met spraakopdrachten als je een slimme luidspreker hebt, zoals een Amazon Echo, Google Home of Apple HomePod (het Hue-systeem is HomeKit-compatibel). Ik heb een routine gemaakt die de Calla aanzet bij zonsondergang en uitschakelt bij zonsopgang.

Bereik uitdagingen

Hue begon als binnenverlichting, dus het plaatsen van Hue-lampen buiten kan een uitdaging zijn als het gaat om het maken van een verbinding met je bridge. Gelukkig is het ZigBee-protocol dat Philips koos een mesh-netwerk, dus elke Hue-lamp die je inzet vergroot het bereik van je netwerk. De meeste verlichting van mijn smarthome is gebaseerd op Z-Wave-technologie, dus ik had in het begin wat controleproblemen: de Calla was te ver van de bridge verwijderd en ik had geen Hue-lampen tussen hem en de router waar de brug is aangesloten in mijn home-run.

Het installeren van een set Philips Lily-buitenspots ($ 280 indien rechtstreeks gekocht bij Philips Lighting) in de schaduwtuin buiten mijn thuiskantoor loste dat probleem onmiddellijk op (ik zal binnenkort een recensie van de Lily hebben). Als je problemen hebt met het verbinden met Hue-armaturen voor buiten en het niet haalbaar is om de bridge te verplaatsen, overweeg dan om een ​​of twee Hue-lampen in huis te plaatsen tussen de bridge en het buitenapparaat.

Rechtvaardigt het zijn prijskaartje?

De Calla is een duur armatuur voor buiten, zeker als je hem in meerdere moet inzetten om een ​​lang pad te verlichten. Het is niet extreem helder, maar als het naast een loopbrug wordt geïnstalleerd, produceert het een lichtstroom die groot genoeg is om je weg te verlichten. Het is dus beter om een ​​aangenaam stukje sfeer aan uw buitenruimtes toe te voegen dan wat dan ook. Kortom: dit is een goed gebouwde armatuur die is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen en past in wat misschien wel het beste ecosysteem voor thuisverlichting op de markt is.

0 Shares:
You May Also Like