Een thuisbioscoop game-changer? Hoe Devialet Dione een filmische ervaring naar een alles-in-één apparaat brengt.

De nieuwste innovatie van audiopioniers Devialet is een soundbar die meeslepend geluid van hoge kwaliteit levert in een compact plug-and-play-ontwerp.

Devialet Dione heeft een bolvormig middenkanaal dat is ontworpen om te draaien voor precies de juiste plaatsing. Het ziet er ook goed uit en biedt een verhouding tussen grootte en prestatie die de beste is in zijn klasse.

Maar het is de technologie achter Devialet Dione die het een potentiële game-changer maakt in de meeslepende soundbar-markt.

Het Franse bedrijf Devialet weet wat ze doen. Ze maken hoogwaardige en doelgericht ontworpen audiosystemen, waaronder hoogwaardige versterkers Expert Pro, draadloze Phantom-luidsprekers en echte draadloze Devialet Gemini-oordopjes.

De soundbar combineert high-end geluid en filmische onderdompeling waarvoor geen extra componenten nodig zijn.

Dolby Atmos® 5.1.2 werkt bijvoorbeeld prachtig zonder satellietspeakers. Oorspronkelijk ontworpen voor de filmindustrie, levert Dolby Atmos® gelaagd 3D-geluid van bovenaf, waardoor de ervaring van de kijker in een driedimensionale ruimte wordt gebracht.

En de SPACETM-technologie van Devialet kan zelfs gewone stereosignalen opschalen naar 5.1.2, waardoor het geluid de luisteraar nog meer omhult. De upmixing-algoritmen worden via verschillende luistermodi gebruikt om de akoestische mogelijkheden van Devialet Dione te verfijnen.

Franck Lebouchard, CEO van Devialet, zegt dat hij “ongekende geluidservaringen wil leveren”.

Het idee, zegt het bedrijf, is om geluid van hoge kwaliteit centraal te stellen in het leven van mensen om zowat elk aspect ervan te verrijken. Het is een gewaagde missie. Maar wat er onder de motorkap van Devialet Dione zit, helpt het bedrijf om dat ambitieuze doel te bereiken.

Onder de motorkap

Devialet Dione heeft 17 chauffeurs aan boord. Dat omvat acht subwoofers in push-push-configuratie, wat betekent dat ze in tegengestelde richtingen vuren om trillingen op te heffen. De subwoofers maken ook gebruik van Devialet’s gepatenteerde Speaker Active Matching-technologie om een ​​nauwkeurige, krachtige bas te reproduceren zonder extra subwoofers.

Negen drivers met volledig bereik vormen de centrale en zijkanalen met beamforming-mogelijkheden om het geluid door de kamer te sturen.

Devialet Dione past zich ook aan zijn locatie aan, wat betekent dat u geen concessies hoeft te doen aan de geluidskwaliteit, omdat u hem aan een muur wilt hangen in plaats van hem plat op een tv-standaard te plaatsen. Hoe dan ook, het bolvormige middenkanaal draait naar voren en de andere kanalen verschuiven ook om op de juiste manier te vuren.

Het past zich ook op andere manieren aan.

Films en muziek

Devialet Dione beschikt over Adaptative Volume Level-technologie, de dynamische equalizer van Devialet. Het harmoniseert lage geluidsniveaus in realtime voor een betere kijkervaring. Het betekent dat filmscènes niet ‘stuiteren’ van te zacht naar te luid, terwijl het ook stille of onverstaanbare dialogen in actiescènes corrigeert.

Als je films wilt kijken, kun je Devialet Dione in de bioscoopmodus houden voor een volledig meeslepend geluid dat je midden in de actie plaatst. Maar als je muziek wilt afspelen, creëert de stereomodus van Devialet Dione een kamervullend geluid dat elke hoge, lage en middentonen tot leven brengt. En wanneer je muziek in stereo streamt, schakelt de soundbar automatisch de muziekmodus in voor gebruiksgemak.

Met andere woorden, Devialet Dione kan zowel muziek als films maken, waardoor het een echt alles-in-één apparaat is.

Ga voor meer informatie naar devialet.com

0 Shares:
You May Also Like