Een succesvolle YouTube-videoadvertentiecampagne maken

youtube video ads campaign

Wat hebben het debuutalbum van Paris Hilton en het vervolg op de horrorfilm met elkaar gemeen?

…grapje. Ze waren twee van de eerste dingen die op YouTube werden geadverteerd, helemaal in 2006.

Destijds zei YouTube-CEO Chad Hurley dat: [in the future].

Nou, dat is zeker gelukt … en nog wat!

Tegenwoordig worden de meeste video’s op het platform volgeboekt met preroll- en postroll-advertenties, met af en toe ook een midroll!

De vraag is, hoe kun je ervoor zorgen dat YouTube-videoadvertenties succesvol zijn?

In dit artikel gaan we YouTube-video’s nader bekijken en bespreken we alles wat u moet weten om een ​​succesvolle campagne met YouTube-videoadvertenties te maken.

5 soorten YouTube-video’s waar mensen dol op zijn

Voordat je de volgende beste YouTube-videoadvertentiecampagne kunt maken, heb je één cruciaal ingrediënt nodig:

Een geweldig filmpje.

Er zijn veel verschillende richtingen die je kunt volgen als het gaat om het maken van een videoadvertentie. Daarom dachten we dat het het beste zou zijn om naar een aantal verschillende soorten video’s te kijken die goed presteren op YouTube.

1. Influencer

Een influencer is een maker van inhoud of beroemdheid die wordt geacht een gespecialiseerde kennis of autoriteit te hebben over een specifiek onderwerp. Een YouTuber die bijvoorbeeld make-uphandleidingen maakt en schoonheidsproducten beoordeelt, wordt aangemerkt als een ‘beauty influencer’.

Omdat influencers – met name die op YouTube – een groot en toegewijd publiek hebben, zijn ze erg aantrekkelijk voor marketeers.

Volgens een onderzoek van BigCommerce, 89% van de marketeers is het ermee eens dat de ROI van influencer-marketing vergelijkbaar of beter is dan andere marketingkanalen. En uit dezelfde studie bleek dat: YouTube is het op één na belangrijkste platform voor influencer marketingvlak achter Instagram.

Het hoeft dus geen verrassing te zijn dat videoadvertenties met influencers populair en succesvol zijn op YouTube. Hier is een voorbeeld van Calvin Klein:

Deze samenwerking met fashion YouTuber, Emma Chamberlain, trok veel aandacht. En, zoals je kunt zien aan de opmerkingen, kwamen de meeste mensen kijken naar de advertentie van de influencer die erin stond:

2. Uitpakken

Unboxing-video’s – – zijn zo populair dat Google er verschillende onderzoeken naar heeft gedaan. Hier is een van de beste statistieken van een recente studie:

Best gestoord!

Unboxing heeft een echte cult-aanhang, vooral als het gaat om merken en producten met diehard fans, zoals Apple.

Het is dus logisch om hierop in te spelen via uw videoadvertentiecampagnes. Sterker nog, zelfs Apple heeft dit gedaan! Bekijken:

Deze advertentie van 30 seconden, met name het eerste deel, bootst de opwinding na die mensen voelen wanneer ze unboxing-video’s bekijken, of zelfs wanneer ze het product kopen.

Als Apple YouTube-trends bekijkt voor hun ideeën voor videomarketing, dan laat het zien hoeveel potentieel er is!

3. Grappig

Volgens Ahrefs staat de term ‘grappige video’s’ in de top 100 van YouTube-zoekopdrachten. Dus als u op zoek bent naar een invalshoek voor uw videoadvertentie, heeft u die misschien net gevonden! Mensen grappige video’s.

Hier is een voorbeeld van een grappige advertentie van Nationwide:

Deze advertentie maakte eigenlijk deel uit van een serie waarin verschillende stand-upcomedians praatten over geldproblemen.

Je advertentie openen met een grap, of een grappig scenario bedenken, is een geweldige manier om kijkers te boeien en ze tot het einde naar je advertentie te laten kijken, zodat ze je call-to-action zien en hopelijk meer willen weten over jouw zaken!

4. Vlogs

Vlogs zijn een van de meest populaire soorten video’s op YouTube, waarbij meer dan 44% van de internetgebruikers er elke maand minstens één bekijkt.

Daarom zijn sommige adverteerders begonnen met het maken van advertenties die eruitzien als vlogs om minder verstoring te veroorzaken tussen de advertentie en de daadwerkelijke video-inhoud.

Hier is een voorbeeld van Fabletics:

Het beeldmateriaal in deze advertentie komt eigenlijk rechtstreeks uit een vlog die is gemaakt door een van de Fabletics-ambassadeurs – dus het is ook een soort influencer-video!

5. Parodieën

Sinds “Weird Al” Yankovich een rode bandana aantrok en zijn maatje Donny Osmond vroeg om naast hem te dansen voor zijn muziekvideo “”, hebben parodievideo’s hun plaats op YouTube gehad.

Net als bij het uitpakken van video’s en vlogs, hebben adverteerders ook snel op deze trend ingespeeld.

Hier is een voorbeeld van Aviation gin:

Voor deze advertentie moeten kijkers op recente YouTube-evenementen zijn, en voor degenen die dat wel zijn, is het best grappig!

De advertentie parodieert een eerdere advertentie van Peloton die om de verkeerde redenen viraal ging. De advertentie kreeg reactie voor “”

Deze advertentie van Aviation gin, waarin dezelfde actrice wordt gebruikt, werkt bijna als een scenario van ‘wat er daarna gebeurde’. Het is origineel. Het is grappig. Het heeft bijna 7 miljoen views. Moeten we nog meer zeggen!

Hoe u in 3 stappen een succesvolle YouTube-videoadvertentiecampagne maakt

1. Maak een geweldige video

Nu je weet welke soorten videoadvertenties goed werken op YouTube, kun je gaan nadenken over hoe je de perfecte kunt maken voor je advertentiecampagne.

De video’s hierboven kunnen geweldige inspiratie bieden, en hier zijn er nog meer: ​​21 van de beste videoadvertenties aller tijden.

Maar het maken van een video komt eigenlijk neer op twee dingen: Planning & Uitvoering.

Planning

Bij het plannen van je video moet je nadenken over de verhaallijn. Als u een product probeert te verkopen, kan dit een probleem > oplossing > voordelen soort verhaal.

Als u de bekendheid van uw merk wilt vergroten, wilt u misschien het verhaal vertellen over hoe uw merk begon en hoe het vandaag de dag werkt.

Bij het plannen van je video moet je ook nadenken over apparatuur, locaties (als je een live action video opneemt), timing, budget en lengte.

Het type YouTube-advertentie dat je wilt maken, is van invloed op hoe lang je video mag zijn, aangezien er bepaalde lengtebeperkingen zijn voor verschillende soorten videoadvertenties op YouTube. U kunt hier alles over te weten komen.

Executie

Hier breng je alles samen om je geweldige YouTube-videoadvertentie te maken.

Natuurlijk kan het maken van een video behoorlijk overweldigend zijn als het niet je sterkste kant is. Het kan dus makkelijker zijn om in contact te komen met een videomarketingbureau dat je kan helpen.

We hebben ook een gratis eBook gemaakt vol gedetailleerde voorbeelden en tips die kunnen helpen: De ultieme gids: hoe u de perfecte uitlegvideo maakt.

2. Maak uw campagne

Nadat u uw videoadvertentie heeft gemaakt, moet u deze uploaden naar YouTube. Maak je geen zorgen: je kunt je video op verborgen zetten, zodat niemand deze kan bekijken voordat je campagne begint!

Log in op YouTube en ga naar de Studio voor makers. Van daaruit kunt u klikken op Video’s uploaden:

Upload je video en wijzig deze vervolgens in Privé of Verborgen onder het tabblad Zichtbaarheid:

Privé betekent dat niemand je video kan bekijken, behalve degenen die je uitnodigt. Verborgen betekent dat de video niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, maar dat mensen die de link kennen deze wel kunnen bekijken.

Niet-vermelde video’s kunnen worden gebruikt in advertentiecampagnes, maar privévideo’s niet. Houd hier dus rekening mee bij het selecteren van uw zichtbaarheidsinstellingen.

Klik vanaf daar op uw video om de videolink te krijgen en ga vervolgens naar uw Google Ads-account om een Nieuwe campagne.

Vanaf het videoscherm wordt u gevraagd uw videolink in het vak te plakken. U krijgt dan een aantal vragen over uw advertentie. We raden u aan de antwoorden in de onderstaande GIF te selecteren als u wilt dat uw advertenties worden weergegeven als prerolls, postrolls of midrolls op YouTube-video’s.

Als u wilt dat uw video’s op de partnersites van Google worden weergegeven, wordt dit Outstream-videoadvertenties genoemd. Hier kunt u meer informatie over vinden: Wat zijn instream- en outstream-video’s eigenlijk?

U wordt hier ook om de call-to-action-URL gevraagd. Dit is waar je kijkers naartoe wilt trekken na het bekijken van de video.

Een ander leuk extraatje is de mogelijkheid om te zien hoe uw advertentie eruitziet op mobiele en desktop-apparaten.

De volgende stap is targeting. Voeg de locaties van uw klanten en de talen die ze spreken toe:

Terwijl u deze toevoegt, kunt u de geschatte wekelijkse prestaties van uw advertentie zien.

Klik op Volgende en selecteer vervolgens het geslacht, de leeftijd en de ouderlijke status van je ideale doelgroep (als dat bekend is). Nogmaals, de geschatte wekelijkse prestaties worden dienovereenkomstig bijgewerkt:

Vervolgens kun je echt inzoomen op je ideale doelgroep door hun specifieke interesses te selecteren. Deze functie is geweldig, want als je bijvoorbeeld koffie verkoopt, kun je ervoor kiezen om alleen te adverteren voor ‘Coffee Shop Regulars’:

Dit betekent dat geen van uw advertentie-inkomsten wordt verspild aan mensen die een hekel hebben aan koffie en onmiddellijk van uw advertentie zullen wegklikken.

De laatste stap is het selecteren van uw budget. Het is vermeldenswaard dat u alleen betaalt voor weergaven van 30 seconden of langer (of de volledige duur van uw advertentie, als deze minder dan 30 seconden is).

YouTube gaf ons een geschat dagbudget van £ 15, dus we hebben besloten om ons daaraan te houden!

Daarna hoef je alleen nog maar al je keuzes te bekijken en, als je tevreden bent, op Gereed te klikken!

3. Bewaak resultaten en verbeter

Dus uw advertentie is overal ter wereld! Je werk hier zit erop…

…niet zo snel.

Als u echt wilt dat uw YouTube-videoadvertentiecampagne een succes wordt, moet u de resultaten voortdurend controleren en analyseren om te zien hoe u in de toekomst kunt verbeteren.

5 trefzekere tips voor YouTube-videoadvertenties

1. Vertrouw niet op audio

Volgens onze recente enquête over videoadvertenties, 78% van het publiek vindt dat videoadvertenties zinvol moeten zijn, zowel met als zonder geluid.

Je weet nooit waar iemand naar je video zal kijken – in de trein, op de top van een winderige berg, onder de tafel in een saaie vergadering – dus je moet plannen voor elke eventualiteit.

Met andere woorden, het is een goede gok om ervoor te zorgen dat uw boodschap nog steeds duidelijk is zonder geluid!

2. Optimaliseren voor mobiel

Het optimaliseren van uw videoadvertentie voor mobiele apparaten is absoluut cruciaal als u wilt dat deze goed presteert. Volgens de eigen gegevens van YouTube, 70% van de totale kijktijd voor het platform is alleen afkomstig van mobiele apparaten.

Dat is een enorm deel van het publiek dat je zou missen als je niet zou optimaliseren!

3. Voor advertenties die kunnen worden overgeslagen: trek onmiddellijk de aandacht

Als u een advertentie maakt die kan worden overgeslagen, heeft u slechts 5 seconden om de aandacht van uw kijkers te trekken.

Je moet dus echt nadenken over hoe je de aandacht van mensen gaat trekken vanaf het begin, om ervoor te zorgen dat ze tot het einde verslaafd blijven – waar ze je CTA kunnen zien () .

4. Voor advertenties die niet kunnen worden overgeslagen: zorg ervoor dat ze zijn getarget

Als je hebt gekozen voor een advertentie die niet kan worden overgeslagen, kun je kijkers je advertentie van begin tot eind laten zien.

U wilt deze kans niet verspillen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de advertentie zo gericht mogelijk is – op deze manier kunt u ervoor zorgen dat deze alleen wordt gezien door mensen die passen bij uw koperspersonage.

Het volgen van de hierboven beschreven stappen, onder de ” sectie zou hierbij moeten helpen! Het helpt ook als u uw ideale kopers van binnen en van buiten kent. We hebben een gratis eBook gemaakt dat je daarbij kan helpen: Creëer buyer persona’s die werken.

5. Wees anders

Er zijn talloze verschillende statistieken over het aantal video’s dat naar YouTube wordt geüpload – sommigen zeggen Elke minuut worden er 500 nieuwe video’s geüploadanderen zeggen Er worden elke dag 5 miljard video’s bekeken.

Hoewel niemand het eens kan zijn over het exacte aantal video’s op YouTube, zijn we het er allemaal over eens dat dat wel zo is

En dat betekent voor u veel concurrentie. Kijkers op YouTube krijgen elke dag duizenden advertenties te zien. U moet dus doen wat u kunt om ervoor te zorgen dat uw advertentie opvalt en memorabel is.

Laatste gedachten

Volgens onze recente enquête over videoadvertenties, 56% van de consumenten gelooft dat investeren in videoadvertenties een goede keuze is voor merken.

En aangezien YouTube de plek is om online video-inhoud te bekijken, is het geen wonder dat zoveel adverteerders het platform kiezen voor hun videoadvertentiecampagnes.

Klik hier voor meer informatie over videoadvertenties en om enkele van onze voorbeelden te bekijken.

0 Shares:
You May Also Like