Een stijlvolle en effectieve luchtreiniger met veel smarts

conway airmega ap 1512hhs main 2 100827617 orig

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Slank en strak ontwerp Bediening buitenshuisAlexa en Google Assistant-ondersteuning

nadelen

Wordt behoorlijk luid als de ventilator op de hoogste stand staatGeen 5GHz wifi-ondersteuningSpraakopdrachten zijn enigszins beperkt

Ons oordeel

Compact, betrouwbaar, stil en (het beste van alles) goedkoop, de Wi-Fi en slimme Coway Airmega AP-1512HHS kan schadelijke deeltjes in de lucht uit een kamer schrobben.

Compact, betrouwbaar, relatief stil en (het beste van alles) goedkoop, de Coway Airmega AP-1512HHS met Wi-Fi en digitale assistent kan de meeste schadelijke deeltjes in de lucht uit een kamer schrobben zonder al te veel lawaai te maken.

Een update van de goed aangeschreven Airmega AP-1512HHRemove non-product link, de AP-1512HHS wordt geleverd in dezelfde stijlvolle, slanke en getrimde schaal als zijn voorganger, terwijl hij slimme functies toevoegt waarmee je het apparaat op afstand of via Alexa kunt bedienen of Google Assistent-spraakbediening. Je kunt de AP-1512HHS van $ 300 ook op een schema zetten met behulp van de IoCare mobiele app, en zowel de binnen- als de buitenluchtkwaliteit bewaken. Eenvoudige installatie en stille werking (behalve het incidentele gebrul wanneer de ventilator op de hoogste stand draait) ronden het pakket af.

Ontwerp

Uiterlijk is belangrijk als het gaat om een ​​apparaat dat in het oog springt in je slaapkamer, keuken of woonkamer; om een ​​luchtreiniger goed en efficiënt te laten werken, moet deze immers op een relatief centrale plaats in de kamer worden geplaatst met aan alle kanten minstens een voet vrije ruimte, wat betekent dat u hem niet zomaar in een hoek of onder een tafel.

conway airmega ap 1512hhs kant

Met zijn afgeronde hoeken, glanzend plastic oppervlak en handig ogende ring aan de voorkant, slaagt de 16,8 x 18,3 x 9,6-inch Airmega AP-1512HHS erin om meer op een stijlvolle subwoofer dan op een luchtreiniger te lijken, en dat is maar goed ook. . Met een geïntegreerde handgreep kunt u het apparaat van 12,3 pond, dat geschikt is voor ruimtes tot 325 vierkante voet, relatief gemakkelijk oppakken en verplaatsen.

Knoppen en indicatoren

Aan de bovenkant van de AP-1512HHS bevinden zich knoppen voor stroom, ventilatorsnelheid (inclusief automatische en “Eco” -instellingen, die we zo zullen bespreken), een Wi-Fi-schakelaar en een filter-resetknop die oplicht wanneer u de luchtfilters van het apparaat moet reinigen of vervangen.

conway airmega ap 1512hhs controles

Er is ook een groot rond indicatielampje dat blauw oplicht wanneer de luchtkwaliteit in de buurt “goed” is, donkerpaars wanneer de luchtkwaliteit als “ongezond” wordt beschouwd, en rood wanneer de AP-1512HH “zeer ongezonde” niveaus van luchtverontreinigende stoffen detecteert. U kunt de heldere indicator, die storend oplicht in een donkere kamer, uitschakelen door een lichtknop te gebruiken.

Lucht filters

Laten we het nog even hebben over de filters van de AP-1512HH. Ten eerste is er een mesh “voorfilter” dat fungeert als de eerste verdedigingslinie tegen stof, haar en andere relatief grote deeltjes in de lucht. Dan is er nog het tweedelige “Max2” -filter van Coway, dat bestaat uit een honingraatfilter met actieve kool plus een “echt” HEPA-filter (afkorting van High Efficiency Particulate Air). Gecombineerd zijn de filters geschikt om tot 99,97 procent van de luchtdeeltjes zo klein als 0,3 micron op te vangen, inclusief fijnstof, schimmels, pollen en zelfs sigarettenrook.

Het voorfilter kan één of twee keer per maand worden schoongemaakt met water of met een stofzuiger, terwijl het tweedelige Max2-filter jaarlijks moet worden vervangen. Een vervangende set Max2-filters kost $ 70, dus u moet dat meenemen in de stickerprijs van de AP-1512HH.

conway airmega ap 1512hhs filters

Configuratie, mobiele app en slimme functies

Van het openen van de doos tot het inschakelen, het in gebruik nemen van de Coway Airmega AP-1512HHS duurde minder dan 10 minuten. Nadat u de Airmega uit het verpakkingsmateriaal heeft gehaald, haalt u de voorklep eraf, trekt u het voorfilter met behulp van een paar plastic lipjes langs de bovenrand van het geheel naar buiten en verwijdert u vervolgens het tweedelige Max2-filter. Zodra dat is gebeurd, scheur je de filters (voorzichtig) uit hun tas, plaats je ze terug in de Airmega, klik je de voorklep weer vast en druk je op de aan / uit-knop. Eenvoudig.

conway airmega ap 1512hhs iocare-app

Het installeren van de Coway IoCare-app en het registreren van de Airmega is ook een eenvoudig proces. Met de app kun je het Airmega-model identificeren door de streepjescode te scannen; zodra dat is gebeurd, vindt de app het wifi-signaal van de luchtverfrisser en verbindt deze met je wifi-netwerk. De enige hapering die ik tegenkwam, was dat de AP-1512HHS (zoals veel slimme apparaten voor thuisgebruik helaas) alleen compatibel is met 2,4 GHz wifi-netwerken, wat betekende dat ik de 5 GHz-band op mijn router tijdelijk moest deactiveren om de Airmega verbinding te laten maken .

Met de Airmega verbonden met Wi-Fi, kunt u alle functies bedienen met behulp van de IoCare-app. Naast het eenvoudig in- en uitschakelen van de luchtreiniger, kunt u ook de ventilatorsnelheid instellen, overschakelen naar de automatische of de energiebesparende “eco” ventilatormodus, een slaaptimer instellen of de luchtkwaliteitsindicator in- en uitschakelen.

U kunt ook een of meer schema’s instellen voor het in- en uitschakelen van de Airmega op bepaalde tijden en dagen van de week. Het bewerken of verwijderen van de schema’s is eenvoudig, hoewel het even duurde voordat ik erachter kwam dat je eerst de invoer voor een schema van rechts naar links moet vegen.

De app biedt maandelijkse, wekelijkse en uurlijkse grafieken met details over de luchtkwaliteit in de kamer, samen met de lokale buitenluchtkwaliteit die via internet is opgehaald via het AirNow-programma van de EPA. U kunt het ook instellen om u mobiele waarschuwingen te sturen als uw binnenluchtkwaliteit tot “zeer ongezonde” niveaus daalt, of als u de luchtfilters moet reinigen of vervangen.

Ten slotte kun je de Airmega AP-1512HHS met je stem bedienen via Alexa of Google Assistant, hoewel spraakopdrachten beperkt zijn tot basisfuncties als het in- of uitschakelen van het apparaat, het wijzigen van de ventilatorsnelheden en het uitschakelen van het licht.

Prestatie

De AP-1512HHS heeft goed werk geleverd gedurende enkele weken van testen, zichzelf in- en uitgeschakeld volgens de verschillende schema’s en brullend tot leven toen hij onveilige luchtkwaliteit detecteerde in mijn Brooklyn-kelder. Inderdaad, “brullen” is het werkwoord wanneer de Airmega op zijn hoogste ventilatorsnelheid draait, hoewel de AP-1512HHS fluisterstil is op de laagste stand. De luchtreiniger zette zichzelf tijdens mijn tests slechts een of twee keer per dag op tot zijn topsnelheid, en zelfs dan slechts een minuut of zo per keer.

Na een paar weken waarschuwde de IoCare-app me dat het tijd was om het voorfilter te reinigen, dat (toen ik het eenmaal uit de Airmega had gehaald) inderdaad bedekt was met een fijne laag stofdeeltjes en haar. Een zachte reiniging met mijn stofzuiger deed de truc, en de AP-1512HHS was binnen een paar minuten weer in gebruik. Het Max2-filter zat na ongeveer een maand gebruik nog steeds op 94 procent (het moet worden schoongemaakt wanneer de meting tot nul procent daalt).

Operationeel ben ik nooit substantiële haperingen tegengekomen, waarbij de AP-1512HHS altijd tot leven komt zoals verwacht en zijn draadloze verbinding handhaaft. Hoewel Coway mijn eerste beoordelingseenheid verving met vermelding van mogelijke wifi-problemen, kwam ik nooit draadloze problemen tegen met de eerste AP-1512HHS die ik ontving of de vervanging ervan.

Waar het op neerkomt:

We hadden al goede dingen gehoord over Coway’s bestaande AP-1512HH luchtreiniger, en de slimme update van het bedrijf stelt niet teleur. Met de nieuwe AP-1512HHS weigerde Coway wijselijk om te repareren wat niet kapot was, waarbij het compacte, in het oog springende ontwerp van het oudere model behouden bleef en tegelijkertijd connectiviteit op afstand en bewaking van de luchtkwaliteit werd toegevoegd, samen met ondersteuning voor Alexa en Google Assistant. Rekening houdend met een redelijk prijskaartje van $ 300, en de Coway AP-1512HHS zorgt voor een van de meest aantrekkelijke luchtreinigers die we voor deze prijs hebben geprobeerd.

0 Shares:
You May Also Like