Een stevige boost in videokwaliteit (maar niets anders) in deze exclusieve Best Buy

eufy cam 2 pro 2k

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Verbetering van de videokwaliteit is een solide upgrade voor de prijsBoordevol functies, waaronder een geclaimde batterijduur van een jaar Ondersteunt HomeKit Secure Video van Apple

nadelen

Nog duurder dan voorheen Maximale videokwaliteit gaat ten koste van stabiliteit

Ons oordeel

Eufy verbetert de videokwaliteit in dit verbeterde camerasysteem, maar laat de rest van de kit ongewijzigd.

Je ziet niet dubbel. De Eufy Security EufyCam 2 Pro 2K dual-camera beveiligingskit is een bijna tweeling van de EufyCam 2 TechHive die eerder dit jaar werd getest. De upgrade hier is uniek: verbetering van de maximale videoresolutie tot 2304 x 1296 pixels vergeleken met 1080p-resolutie (1920 x 1080 pixels) op de reguliere EufyCam 2. Het klinkt misschien niet als een grote boost, maar dat is eigenlijk een stijging van 44 procent in het totale aantal pixels in elk frame van het videobeeld – en dat kan echt een verschil maken als het gaat om het identificeren van iets verdachts op uw eigendom.

Afgezien van de hoge resolutie, is er letterlijk niets veranderd ten opzichte van de standaard EufyCam 2. Verkocht als een bundel van twee camera’s en een (verplicht) basisstation – exclusief verkrijgbaar bij Best Buy – een van de grootste verkoopargumenten van het systeem is de extreme levensduur van de batterij van de draadloze camera’s, die Eufy specificeert op een volledig jaar.

Hoewel om dat te bereiken waarschijnlijk een vrij minimaal gebruiksprofiel nodig is, is het nog steeds indrukwekkend. En als je de camera’s monteert met de meegeleverde magnetische voet, zijn ze gemakkelijk te verwijderen wanneer het tijd is om de batterij bij te vullen. Het slanke, langwerpige ontwerp maakt het ook eenvoudig om te richten, hoewel het ook vrijwel onmogelijk is om ze te positioneren zonder de meegeleverde bevestigingshardware. Als je een systeem wilt dat ook als boekenplankcamera kan werken, moet je ergens anders kijken.

eufycam 2 pro 3

De camera’s zijn tot aan de kieuwen uitgerust – opnieuw identiek aan het vorige model – met een gezichtsveld van 140 graden, nachtzicht (hoewel slechts tot 25 voet), tweerichtingsaudio en instelbare bewegingsdetectie. De camera’s hebben een solide IP67-classificatie voor gebruik buitenshuis en voelen extreem stevig (en zwaar) in de hand. (Je kunt alles leren over IP-codes in dit verhaal.)

Het Eufy-basisstation doet ook dienst als sirene en bevat 16 GB geheugen voor lokale opslag van videoclips; een abonnement is niet vereist, tenzij u vindt dat er niet genoeg ruimte is. In dat geval kun je kiezen voor een van Eufy’s cloudopslagplannen, die $ 3 tot $ 10 per maand kosten, afhankelijk van hoeveel cloudopslag je nodig hebt. Hoewel het basisstation in eerste instantie moet worden geconfigureerd door via ethernet op uw router te worden aangesloten, kunt u later de verbinding verbreken en draadloos gaan. Dat gezegd hebbende, ik had problemen met de wifi-verbinding en ontdekte dat de ethernetoptie veel stabieler was. Het basisstation kan tot 16 camera’s ondersteunen; extra Pro-cams zijn beschikbaar voor $ 150 per stuk.

Het systeem werkt met Alexa en Google Assistant en biedt nu HomeKit Secure Video-ondersteuning, zodat je video’s kunt opslaan op je Apple iCloud-account en ze direct op je Apple-apparaat kunt bekijken. Houd er echter rekening mee dat het inschakelen van HomeKit Secure Video automatisch een aantal wijzigingen in de systeeminstellingen aanbrengt, waaronder het uitschakelen van het tijdstempelwatermerk en het inschakelen van de rode opname-LED.

eufy cam 2 pro twee cam weergave

Bij het opzetten en gebruiken van het Eufy Security EufyCam 2 Pro 2K-systeem heb ik geen echte problemen ondervonden, afgezien van de eerder genoemde hapering bij het gebruik van het basisstation in draadloze modus. De camera’s zijn eenvoudig te koppelen en zijn zo goed als klaar om uit de doos te gaan, hoewel ik moest sleutelen aan de instellingen voor bewegingsgevoeligheid om te voorkomen dat ze alles zouden negeren of in een oogwenk zouden schieten. Houd er ook rekening mee dat de camera’s standaard zijn ingesteld om alleen te worden geactiveerd wanneer ze een persoon detecteren, dus als u bredere detectiemogelijkheden wilt, moet u de detectie-instellingen aanpassen.

Natuurlijk, als je besluit om voor het Pro-model te gaan in plaats van de standaard EufyCam 2, wil je waarschijnlijk ook de video-instellingen van de hoogste kwaliteit inschakelen. Het zal je misschien verbazen dat het systeem uit de doos niet standaard de beste kwaliteitsinstellingen gebruikt. Om ze in te schakelen, gaat u naar het menu Videokwaliteit en zorgt u ervoor dat de opnamekwaliteit is ingesteld op 2K HD (dit zou de standaard moeten zijn). Wijzig de streamingkwaliteit van Auto naar Hoog.

Dit zorgt ervoor dat clips die u downloadt van de camera met de hoogst mogelijke resolutie worden opgeslagen; anders zou je, op basis van mijn ervaring, kunnen ontdekken dat ze aanzienlijk verslechterd zijn. (Eufy waarschuwt ook dat het gebruik van deze instellingen “intermitterende weergave” kan veroorzaken, dus bereid je dienovereenkomstig voor.) Als je internetprovider een bandbreedtelimiet oplegt, moet je er ook rekening mee houden dat camera’s met een hogere resolutie meer bandbreedte verbruiken.

eufycam 2 pro buitenshuis

Onthoud ook dat de EufyCam Eufy Security in de naam heeft en dat de kit kan dienen als een basisalarmsysteem, hoewel deze functies standaard grotendeels zijn uitgeschakeld. Het apparaat integreert met sensoren en andere beveiligingsapparatuur die het bedrijf op de markt brengt, dus met een beetje moeite (en geld) kun je de kit vrij eenvoudig upgraden naar een volwaardig beveiligingssysteem dat is opgebouwd rond video.

Alles bij elkaar genomen is het systeem net zo capabel als de eerdere EufyCam 2, alleen met een aanzienlijke verbetering van de videoresolutie. Op het moment van schrijven werd de EufyCam 2-kit verkocht voor $ 300; de Pro 2K kost je $ 350. Is een verbetering van 44 procent in videoresolutie 50 dollar extra waard? Jij belt.

0 Shares:
You May Also Like