Een solide Wi-Fi slimme lamp opgezadeld met een glitchy app

yeelight smart led bulb 1s color

Een van de weinige slimme lampen die we hebben gezien die compatibel is met Alexa, Google Assistant, HomeKit, de Wi-Fi-enabled Yeelight Smart LED Bulb 1S (Color) is eenvoudig in te stellen, vereist geen hub of bridge, en biedt een verscheidenheid aan slimme functies, waaronder een camera-assistent kleurenkiezer en een muzieksynchronisatiemodus. Dat gezegd hebbende, gooit de Yeelight-app een paar kromme ballen als het gaat om het groeperen van lampen, en we waren geïrriteerd door frequente verbindingsproblemen tussen de lamp en de app.

De Yeelight Smart LED Bulb 1S (Color) wordt geconfronteerd met formidabele concurrentie als het gaat om slimme lampen met kleurfunctie. Onze Editors’ Choice, de Philips Hue White and Color Ambiance-lamp, zit boordevol geavanceerde slimme functies, een gebruiksvriendelijke mobiele app en Alexa, Google Assistant en HomeKit-integratie, evenals een diep, weergaloos ecosysteem van slimme verlichting producten en accessoires. Dat gezegd hebbende, de nieuwste Philips Hue-lampen zullen niet rechtstreeks verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk; in plaats daarvan hebben ze een Bluetooth-verbinding op korte afstand nodig (die een uitgekiende reeks slimme functies met zich meebrengt) of de Hue Bridge van $ 50 (die de Zigbee-aangedreven lampen via ethernet met je thuisnetwerk verbindt).

Onze tweede in de categorie slimme lampen voor kleuren, de LIFX A19, maakt verbinding met wifi-netwerken, wat betekent (zoals de Yeelight-lamp) dat er geen hub nodig is. De LIFX-lamp van 1.100 lumen is ook iets helderder dan het A19 Yeelight-model, terwijl hij ook Alexa, Google Assistant en HomeKit-compatibiliteit biedt. Last but not least was onze recensent onder de indruk van de LIFX-app, die sindsdien is vernieuwd om de bruikbaarheid verder te vergroten.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste slimme lampen, waar u beoordelingen van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen.

Een voordeel dat de Yeelight A19-kleurenlamp heeft ten opzichte van zowel zijn Hue- als LIFX-concurrent, is de prijs. Terwijl de Hue- en LIFX-lampen elk $ 50 kosten (hoewel ze regelmatig in bundels worden verpakt voor hoge kortingen), kost de Yeelight-kleurenlamp slechts $ 36 op Amazon.

Ontwerp en specificaties

Yeelight biedt een breed scala aan stijlvolle slimme Wi-Fi-verlichtingsproducten, waaronder plafondlampen, bureaulampen, make-upspiegels, nachtverlichting met bewegingssensor en een lichtstrip. Het bedrijf maakt ook een dimbare maar niet-afstembare versie van de A19 slimme lampVerwijder niet-productlink die hier wordt besproken, evenals een vintage-stijl ST64-gloeidraad slimme lampVerwijder niet-productlink.

De Smart LED Bulb 1S (Color) heeft een levensduur van 25.000 uur en is uitgerust met een E26-voet die in een standaard fitting past. De dimbare lamp is temperatuur-afstembaar van een zeer warme 1700 Kelvin (een kleur die lijkt op kaarslicht) tot 6500 Kelvin (denk aan wazig daglicht op de middag). De lamp kan ook in maximaal 16 miljoen kleuren gloeien.

Met afmetingen van 4,88 x 2,26 inch (vrij standaard voor een A19-lamp), kan de Smart LED Bulb S1 tot 800 lumen uitstralen bij maximale helderheid, wat ongeveer gelijk is aan (hoewel een tikkeltje dimmer dan) een gloeilamp van 60 watt. Dat moet helder genoeg zijn om een ​​kamer of een bureau te verlichten. Ik installeerde de lamp in een nachtkastjelamp en hij zag er net zo helder uit als de andere (domme) LED-lamp die ons bed flankeert.

Opstelling

Het in gebruik nemen van de Smart LED Bulb S1 duurde slechts enkele minuten. Als dit je eerste Yeelight-lamp is, moet je de moeite nemen om de app te downloaden en een Yeelight-account aan te maken (je kunt niet gewoon inloggen met Google of Facebook, dus je moet je telefoonnummer of e-mailadres en een wachtwoord). Zodra dat is gebeurd, tik je op de knop “+” om een ​​apparaat toe te voegen, vervolgens zet je de lamp vijf keer achter elkaar aan en uit om hem in de koppelingsmodus te zetten.

Zoals de meeste slimme lampen met Wi-Fi, is de Smart LED Bulb S1 alleen compatibel met 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken, wat betekent dat u problemen kunt ondervinden als u hem probeert aan te sluiten op een typische dual-band 2,4 GHz/5 GHz-installatie. In mijn geval had de Yeelight-app geen moeite om de lamp aan mijn thuisnetwerk toe te voegen, maar dat kan gewoon een geval zijn van de lamp die toevallig verbinding maakt met de juiste draadloze band. Als u problemen ondervindt, moet u mogelijk uw 5GHz-wifi-netwerk tijdelijk uitschakelen om het installatieproces te voltooien.

Functies, app-ondersteuning, smart home-integratie

Net als bij andere slimme verlichtingsplatforms, kun je met de Yeelight-app kamers maken (zoals “slaapkamer” of “keuken”) waaraan je lichten kunt toewijzen, maar je kunt niet veel met een kamer doen behalve alle lichten aandoen of uitschakelen of hun helderheid aanpassen. U kunt echter wel lampen maken die u vervolgens aan een ruimte kunt toewijzen. Dergelijke lichtgroepen kunnen op een timer of een dagelijks of wekelijks lichtschema worden gezet (er is helaas geen vakantiemodus om potentiële indringers voor de gek te houden terwijl je weg bent), maar (vreemd genoeg) kun je niet hetzelfde doen voor een van de lichten.

Yeelight slimme led-lamp 1s kleuren-app

U kunt de kleurtemperatuur en tint van de Yeelight Smart LED Bulb S1 (of voor een lichtgroep, wat dat betreft) wijzigen door een paar schuifregelaars op de Yeelight-app te vegen (u kunt een aangepaste kleur opslaan als een “favoriet”), of je kunt kiezen uit een van de acht vooraf ingestelde kleurmodi, van zonsondergang tot kaarsflikkering. Er is ook een kleurenkiezer waarmee je een tint kunt toewijzen door de camera van je iPhone of Android-telefoon op een kleur te richten.

Ondertussen laat de “Flow-modus” de lamp door een verscheidenheid aan kleuren bladeren met aanpasbare snelheden, of u kunt zelfs uw eigen aangepaste animaties maken, waarbij u de tint, kleurtemperatuur en helderheid voor elk “frame” in uw animatie aangeeft. Er is ook een “Music Flow”-functie die het licht pulseert synchroon met de muziek die door de microfoon op je telefoon kan worden opgevangen.

Op het tabblad Scènes in de app (wat een beetje verwarrend is, aangezien vooraf ingestelde kleurmodi voor de lamp ook “scènes” worden genoemd) kun je lichtscènes maken die je kunt toewijzen aan een reeks afzonderlijke lampen of een lichtgroep, maar ( nogmaals) niet naar een kamer.

Naast de verschillende eigenaardigheden van de Yeelight-app, verloor hij ook (in ieder geval aan de iOS-kant) vaak zijn verbinding met de lamp. Door de app te sluiten en opnieuw te starten, werd meestal de verbinding hersteld, maar dan zou de app niet meer synchroon lopen met de lamp, denkend dat hij uit was terwijl hij daadwerkelijk aan was. Het in- en uitschakelen van de fysieke lichtschakelaar loste dat probleem op, maar toch waren de verbindingsproblemen van de lamp vervelend.

Aan deze positieve kant is de Yeelight Smart LED Bulb S1 compatibel met Alexa, Google Assistant en HomeKit, een ongewone (hoewel niet ongehoorde) trifecta voor zover slimme lampen gaan. Dat betekent dat u een van de drie digitale assistenten kunt gebruiken om de lamp (die ook IFTTT en Samsung SmartThings ondersteunt) te groeperen met uw andere lampen, of u kunt routines of automatiseringen voor de lamp maken volgens een schema of deze laten reageren op verschillende triggers. Sterker nog, met HomeKit kun je de kleuren van de lamp verfijnen met een schuifregelaar (Alexa en Google Assistant laten je alleen kiezen uit een palet met vooraf ingestelde kleuren). Het is ook vermeldenswaard dat Alexa, Google Assistant en HomeKit niet dezelfde verbindingsproblemen met de lamp hadden als de Yeelight-app.

Waar het op neerkomt:

De Yeelight Smart LED Bulb S1 is een solide stuk hardware. Het is relatief helder en kleurrijk, en het is compatibel met Alexa, Google Assistant en HomeKit. Hoewel we de Yeelight-app lastig vonden, kun je er altijd (volgens de eerste wifi-installatie) voor kiezen om de lamp uitsluitend te bedienen met een digitale assistent, waarbij HomeKit de meest aanlokkelijke optie is. Dat gezegd hebbende, is het moeilijk om de Yeelight-lamp een sterke aanbeveling te geven, gezien de veel betere (zij het duurdere) concurrentie, vooral als het gaat om de Wi-Fi-kleurenlamp van LIFX.

0 Shares:
You May Also Like