Een slim slot en een videodeurbel in één goed gemaakt apparaat

lockly vision primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Talloze toegangsopties om de deur te openen, inclusief een geweldige vingerafdruklezerVideo-opname is automatisch en effectiefRuime opslagruimte op bijbehorende hubGeen cloudabonnement nodig

nadelen

Erg duurExtreem omvangrijk en niet bijzonder aantrekkelijkBegeleidende bridge moet worden aangesloten op uw routerGeen optie om een ​​binnenbel in te stellen

Ons oordeel

Lockly Vision integreert met succes twee complexe smart home-apparaten – een nachtslot en een videodeurbel – in één overtuigend beveiligingsapparaat.

Het concept is best geniaal. Neem een ​​stevig slim slot en een videodeurbel en pureer ze allebei tot één geheel. Het is allesomvattende beveiliging voor de buitenkant van uw slimme huis, zodat u niet alleen kunt zien wie er komt en gaat, maar u ook de mogelijkheid geeft om de deur voor hen te openen. Terwijl je met producten zoals Amazon Key een oplossing als deze kunt samenstellen uit een verzameling van verschillende producten, is de Lockly Vision de eerste keer dat hij in een enkel apparaat is geïntegreerd.

Afgezien van de camera is Lockly Vision qua ontwerp functioneel vergelijkbaar met Lockly’s andere nachtschoot, zoals de Lockly Secure Pro, waardoor je talloze manieren hebt om het slot te openen. Met een dynamisch, steeds veranderend touchpad kun je een pincode intikken en een vingerafdruklezer rijdt langs de zijkant van het apparaat. Met een standaard sleutelgat kun je ouderwets gaan, en natuurlijk kun je de Lockly-app ook gebruiken om de deur te openen. Lockly beschouwt stemautomatisering als een vijfde manier om het slot te bedienen, maar dat vereist Alexa of Google Assistant om te werken (Apple HomeKit-ondersteuning is in de maak).

Geen van deze functies is nieuw voor het Lockly-ecosysteem en ze werken op bijna identieke wijze als de andere sloten. De app kan worden gebruikt om verschillende soorten gebruikers toe te voegen, waaronder permanente, in de tijd beperkte en eenmalige variëteiten. Ontgrendelingscodes kunnen worden toegevoegd voor online gebruik (waarbij pincodes worden gedeeld via e-mail of sms en worden gekoppeld aan een specifiek contact op je telefoon), of offline gebruik (waarbij je de pincode op een andere manier communiceert). Vingerafdrukken worden ook eenvoudig via de app geregistreerd. Het systeem kan tot 50 offline toegangscodes en 99 vingerafdrukken opslaan; merkwaardig genoeg heeft het echter ruimte voor slechts 16 online codes.

lockly vision exploded view

Andere functies vergroten de beveiliging van het apparaat aanzienlijk in vergelijking met de meeste andere slimme sloten. Het externe toetsenbord kan volledig worden uitgeschakeld door een schakelaar op het binnenste rozet als u PIN-gebruikers volledig wilt buitensluiten (bijvoorbeeld terwijl u slaapt). Het rollende “PIN Genie” -displaysysteem, dat cijfers in groepen van drie willekeurig rond het touchpad verplaatst, is zeer effectief in het voorkomen van aanvallen die vegen op het scherm misbruiken om uw pincode te achterhalen. Zelfs de fysieke sleutel heeft beveiligingsmaatregelen ingebouwd: als iemand de magnetische plaat die het sleutelgat bedekt, ook maar aanraakt, wordt er een push-waarschuwing naar je telefoon gestuurd om te waarschuwen voor mogelijke manipulatie.

Lockly-app

De installatie volgt een soortgelijk proces als de meeste andere volledig vervangende slimme sloten, met twee rozetten verbonden door enkele dikke schroeven, bedrading en, voor Vision, een beetje plakband om alles op zijn plaats te houden. Het enige grote verschil hier is de opname van een tweede draad die de videofeed beheert, maar het aansluiten ervan is eenvoudig genoeg.

Een grotere uitdaging is de enorme omvang van het slot. Met een gewicht van meer dan 3 pond (voordat je de batterijen installeert) kan het moeilijk zijn om op zijn plaats te worstelen (en het is nauwelijks gemakkelijk voor de ogen). En zoals je je kunt voorstellen, kost het voeden van een slot van een camera veel energie: je hebt AA-batterijen nodig. (Lockly claimt een batterijlevensduur van ongeveer 6 maanden, maar een 9-volt noodadapter is beschikbaar aan de onderkant van het apparaat voor het geval de batterijen leeg raken terwijl je onderweg bent.)

De camera van Lockly is goed zichtbaar in de vorm van een bolvormige lens die uit de bovenkant van het buitenste rozet steekt. De camera legt een zeer brede kijkhoek vast, wat deels nodig is omdat hij op heuphoogte wordt gemonteerd, waar de deurknop is. Video-opname wordt niet alleen geactiveerd wanneer iemand aanbelt, het neemt ook op als iemand probeert een fysieke sleutel te gebruiken. De gebruiker kan het apparaat instellen om video op te nemen onder verschillende aanvullende instellingen, waaronder het gebruik van verschillende soorten pincodes, maar je moet in het soms cryptische instellingenmenu graven om dit in te stellen.

vergrendeld scherm 2

Helaas doet Lockly Vision niet alles zelf; het heeft een metgezel in de vorm van de Vision Connect Hub, een brug die zowel op het stopcontact moet worden aangesloten als via een ethernetkabel op uw draadloze router moet worden aangesloten. Dit ouderwetse apparaat heeft het uiterlijk van een kleine Wi-Fi-brug, compleet met draaibare antenne, die binnen 15 meter van het slot moet worden geplaatst. Alle opnames worden opgeslagen op een microSD-kaart (een kaart van 16 GB wordt meegeleverd). Hoewel de vereiste van een bekabelde ethernetverbinding onhandig is, zorgt het wel voor een betere stabiliteit, en ik heb tijdens mijn tests nooit noemenswaardige problemen ondervonden met de Lockly Vision. Nog beter nieuws: hiervoor is geen cloudopslag of abonnement vereist.

Een laatste toevoeging aan het product is een geïntegreerde deursensor. Het is optioneel te gebruiken – en doet niets om het industriële uiterlijk van het slot te verbeteren – maar als je het installeert, detecteert de Lockly-app niet alleen of het slot is vergrendeld, maar ook of de deur open is. Dit is handig als u de automatische vergrendeling gebruikt, omdat het slot zijn grendel niet activeert als de deur op een kier staat.

lockly vision geïnstalleerd

Lockly Vision doet veel – en zoals je waarschijnlijk al geraden hebt – het is niet goedkoop. Met $ 400 is het zelfs het duurste slot dat ik heb getest, ongeveer het dubbele van de prijs van de meeste sloten op de markt. Aan de andere kant is het slechts ongeveer $ 90 meer dan je zou betalen voor ons huidige favoriete, volledig vervangende slimme slot (de Schlage Sense) en onze favoriete batterijgevoede, abonnementvrije videodeurbel (de Eufy Security Wireless Video Doorbell).

Wat Lockly vandaag niet heeft, is een breed ecosysteem van andere apparaten voor huisbeveiliging als je een slim huis wilt bouwen zonder verschillende merken aan elkaar te knopen. Dat gezegd hebbende, de unieke truc om een ​​slim deurslot, beveiligingscamera en deurbel in één apparaat te combineren, is serieuze aandacht waard.

0 Shares:
You May Also Like