Een slim idee, maar ook een prijzige

accell power dot primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

U kunt een kleine slimme luidspreker in het midden van de stopcontacten plaatsen Eén USB-C- en vier USB Type-A-oplaadpoorten De vier stopcontacten zijn zeer ver uit elkaar geplaatst

nadelen

Duurder dan conventionele stekkerdozen uitgerust met twee keer zoveel stopcontacten Bescherming LED is vanuit sommige hoeken moeilijk te zien Draaibare stopcontacten zijn buitengewoon stijf en moeilijk te verplaatsen

Ons oordeel

De ronde vormfactor van de Accell Power Dot en het vermogen om een ​​slimme luidspreker te hosten zijn cool, maar we zijn er niet van overtuigd dat deze functies het relatief hoge prijskaartje rechtvaardigen.

De Accell Power Dot neemt enkele ontwerpelementen van de eerdere Poweramid-overspanningsbeveiliging van het bedrijf (nu straatprijs van $ 20), voegt een USB-C-oplaadpoort toe en schept het midden eruit om een ​​verzonken holte te maken voor een slimme luidspreker. Aan de andere kant heeft het twee minder verkooppunten dan de Poweramid en kost het twee keer zoveel.

Door vier stopcontacten in een 8-inch voetafdruk te plaatsen in plaats van de zes van de Poweramid, konden de ontwerpers van de Power Dot de stopcontacten verder uit elkaar plaatsen. Met ongeveer 1,75 inch tussen elk van hen, heb je geen probleem om extra grote muurwratten aan te sluiten. Ik kon de drie inch brede, haakse AC-adapter voor een 10-inch Lenovo Smart Display aansluiten op een van de vier stopcontacten zonder een ander stopcontact of de twee sets USB-oplaadpoorten te blokkeren.

Door een 5-inch plastic plaat uit het midden van de Power Dot te verwijderen, wordt een verzonken holte zichtbaar die is ontworpen voor een ronde slimme luidspreker zoals een Amazon Echo Dot of een Google Nest Mini. Je zou kunnen denken dat de verwijderbare plaat een verspilling van plastic is, maar (zoals ik ontdekte) is het het perfecte platform om een ​​Echo Spot smart-display te hosten. Als je geen slimme luidspreker hebt, kun je die beker gebruiken om paperclips, kleingeld of andere kleine voorwerpen door elkaar te halen. Weersta echter de verleiding om die holte als onderzetter voor drankjes te gebruiken; je zou geen vloeistof in die uitlaten willen morsen.

accell power dot volledig gevuld

De stopcontacten staan ​​schuin omhoog in hun standaardpositie, waardoor het gemakkelijker is om er stroomadapters op aan te sluiten, maar ze draaien ook in een hoek van 90 graden als u merkt dat dit het gemakkelijker maakt om gewone netsnoeren aan te sluiten. Helaas zijn de draaibare stopcontacten van de Power Dot niet zo handig, en het kost veel moeite om ze te verplaatsen. Als dat ontwerpkenmerk verantwoordelijk is voor het zo duur maken van de Power Dot, was het een vergissing.

De Power Dot biedt 1.080 joule bescherming over de vier uitgangen, met 400 volt maximale klemspanning op elke poot (lijnneutraal, lijnaarde en aardeneutraal). Een “beschermings”-LED zal branden totdat de MOV’s van het apparaat zijn doorgebrand, maar de locatie van de LED’s boven de aan/uit-schakelaar en onder het bovenoppervlak maakt het moeilijk om te zien.

accell power dot draaibare socket

De positie van de LED is vooral problematisch als je de Power Dot zo plaatst dat het 8-voet netsnoer recht naar de achterkant van je bureau gaat, omdat de schakelaar dan aan de rechterkant en uit je gezichtslijn komt te staan. (Mocht je dat snoer te kort vinden, dan is er een ander model met een netsnoer van 5 meter dat $ 60 kost.) De LED was moeilijk te herkennen, zelfs toen ik het apparaat zo plaatste dat de schakelaar naar mij gericht was – tenminste toen ik stond (sinds ik een Evodesk XE Pro zit/sta bureau gebruik, zit ik zelden tijdens het werk). De indicatie-LED was beter zichtbaar toen ik zat.

USB-oplaadpoorten

accell power dot opladen pixel 2 xl

Op het bovenoppervlak van de Power Dot en naast de aan/uit-schakelaar bevinden zich in totaal vier USB-oplaadpoorten, die 5 volt, 4,8 ampère en 24 watt delen. Aan de linkerkant van de switch vind je één USB-C-poort die maximaal 5 volt, 3 ampère en 15 watt levert.

De eerste van drie USB Type-A-poorten bevindt zich onder de USB-C-poort, en de andere twee bevinden zich aan de rechterkant van de aan/uit-schakelaar. Alle drie de USB-A-poorten kunnen tot 5 volt, 2,4 ampère en 12 watt leveren. Als een apparaat dat is aangesloten op de USB-C-poort het maximum van 3 ampère trekt, moeten de drie USB-A-poorten de resterende 1,8 ampère verdelen en vice versa. Zoals Access de prioritering uitlegde: “Hoe hongeriger het apparaat, hoe meer vermogen het zal krijgen.”

Alle vier de poorten zijn voldoende uit elkaar geplaatst voor extra grote pluggen. Accell zegt dat de USB-C-poort van de Power Dot de USB Power Delivery-standaard niet ondersteunt, maar mijn Pixel 2 XL meldde niettemin dat hij snel oplaadde toen ik hem inplugde (de app Ampere meldde dat de telefoon minimaal 780mA en een maximaal 1.040mA).

Vonnis

U zult tal van goedkopere overspanningsbeveiligingen tegenkomen die veel meer apparaten kunnen herbergen als u gaat winkelen, maar de ronde vormfactor van de Power Dot en de mogelijkheid om een ​​kleine slimme luidspreker te hosten, maken hem uniek in een zee van longitudinale stekkerdozen . Of dat het een extra 10-plek waard maakt voor de helft van de verkooppunten die je krijgt met zijn meer conventionele concurrenten, is aan jou.

0 Shares:
You May Also Like