Een programma plannen om op een bepaald tijdstip te draaien in Windows 10

Create new folder for task schedule

Windows 10 biedt een taakplanner-tool waarmee u elke taak automatisch kunt maken en uitvoeren op uw vooraf gedefinieerde tijd of na een specifieke tijdsperiode. En het belangrijkste idee van deze tool is om het uitvoeren van verschillende scripts en programma’s op een specifiek tijdstip of een bepaalde gebeurtenis te activeren. Kortom, het systeem en bepaalde apps gebruiken de taakplanner om onderhoudstaken te automatiseren (zoals schijfdefragmentatie, schijfopruiming en updates), maar u kunt het ook gebruiken om de geplande taak van een specifieke toepassing die is toegewezen, te automatiseren.

Taken plannen in Windows 10

Als u op zoek bent naar iets als het uitvoeren van een specifiek programma of het afspelen van media op een specifieke datum en tijd, lees dan hier hoe u een programma kunt plannen om op een specifiek tijdstip in Windows 10 te draaien.

Zoek in het startmenu naar taakplanner en selecteer het eerste resultaat. U kunt hetzelfde ook openen via Configuratiescherm -> Systeembeheer -> Taakplanner. Klik nu met de rechtermuisknop op de bibliotheek van de taakplanner en maak vervolgens een nieuwe map en noem deze mijn taken.

Besteed de bibliotheek van de Taakplanner en selecteer vervolgens uw nieuw gemaakte map “Mijn taken”, Vorm nu het deelvenster Acties en klik op Basistaak maken. Dit opent een installatiewizard van Basistaak maken.

Typ in het veld “Naam” een korte beschrijvende naam voor de taak. Speel bijvoorbeeld video af op de VLC-mediaspeler, typ een korte beschrijving en klik op volgende.


Selecteer nu in de triggerfase uit een bepaalde lijst met opties “wanneer wilt u dat uw taak begint?” Alle opties spreken voor zich, selecteer gewoon de gewenste optie en klik op de knop Volgende.

Selecteer vervolgens de tijd om de taak te plannen om uit te voeren (in mijn zaak stel ik het in om mijn video automatisch om 11 uur af te spelen) en klik op volgende.

Selecteer in de actiefase de voorkeursoptie van de actie die u door de taak wilt laten uitvoeren. In de meeste gevallen is het om een ​​programma te starten, dus selecteer de gewenste optie en klik vervolgens op de knop Volgende om verder te gaan. Volgende Klik in het veld “Programma/script” op de knop Bladeren om het pad voor de toepassing te zoeken en op te geven. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar VLC-mediaweergave om elke dag om 11.00 uur te openen en een specifieke video af te spelen. Daarom moet u het pad van de VLC-mediaspeler selecteren. Stel dan hier bij Argumenten toevoegen het pad in van de video die je wilt afspelen. Klik op Volgende om door te gaan.

Dat is alles. Zorg ervoor dat in de fase Voltooien alle argumenten overeenkomen met uw vereisten en klik vervolgens op de knop Voltooien zoals gemarkeerd. Hiermee sluit u nu de wizard Basistaak maken en voegt u uw taakschema toe aan uw Windows 10.

Hier kunt u zien dat in uw map de gemaakte taak is toegevoegd en gepland om dienovereenkomstig te starten, zoals hierboven aangegeven. selecteer de taak klik op de opdracht ‘Uitvoeren’ in het menu ‘Actie’ om de taak uit te voeren.

Hoe de geplande taak in Windows 10 te bewerken

U kunt de taak ook op elk moment bewerken en opnieuw plannen door de onderstaande stappen te volgen.

Open Taakplanner vanuit het zoekmenu in het startmenu, vouw de tak Taakplannerbibliotheek uit. Selecteer de map met uw taken. Om een ​​taak te bewerken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opties voor Eigenschappen.

Hier krijgt u de optie Uitvoeren alleen wanneer de gebruiker is aangemeld of Uitvoeren, ongeacht of de gebruiker is aangemeld of niet. Wijzig ook de planningsdatum en -tijd onder het trigger-tabblad, of wijzig ook de taak/het programma onder acties.

Om een ​​taak te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de Verwijderen optie.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like