Een probleemloze robotstofzuiger die ook dweilt

proscenic 850t 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Reinigt efficiëntKan schoon, dweil of beide synchroon doenEenvoudig te gebruiken app

Ons oordeel

De Proscenic 850T is een goedkope robotstofzuiger en dweil zonder gedoe die aan de reinigingsbehoeften van de meeste gebruikers kan voldoen.

De 850T-robotstofzuiger van Proscenic wijkt een beetje af van de M6 Pro- en M7 Pro-modellen die we eerder hebben beoordeeld. Terwijl dat paar beschikte over aanpasbare kaarten en, in het geval van de M7 Pro, een zelfledigende vuilnisbak, houdt de 850T de nadruk op eenvoudige mogelijkheden en gebruiksgemak. Net als die andere Proscenic-robotstofzuigers, stofzuigt en dweilt hij zowel en doet het beide goed genoeg om hun conventionele tegenhangers het grootste deel van de week in de bezemkast te houden.

De 850T meet 12,8 x 12,8 x 2,87 inch. Die lage hoogte is geweldig om onder banken en bedden te komen en in de teenruimtes onder keuken- en badkamerkasten. Bovenop de stofzuiger bevindt zich een klein aanraakpaneel met een automatisch reinigende stop/start-knop en een andere die de stofzuiger terugstuurt naar zijn dock om op te laden. Daaronder bevindt zich een rollende borstel, twee zijborstels, een zwenkwiel, een paar rubberen aandrijfwielen en de aan/uit-schakelaar van de stofzuiger.

Een nieuwigheid van de 850T is het gebruik van twee aparte vuilnisbakken. De eerste is een conventionele stofopvangbak van 0,5 liter voor stofzuigen, en de tweede is een combinatie van een watertank van 0,3 liter en een vuilbak van 0,3 liter voor nat reinigen. Andere accessoires zijn het oplaadstation en de voeding; een afstandsbediening; magnetische grensband; en extra zijborstels, dweildoeken en filters.

prosceen 850t

Het instellen van de 850T volgt dezelfde basisstappen als veel andere robotstofzuigers. Sluit eerst het oplaadstation aan en plaats het tegen een muur met een beetje ruimte aan de zijkanten en ervoor. Bevestig vervolgens de twee zijborstels aan de onderkant van de stofzuiger en zet de aan/uit-schakelaar op “aan”. Zet ten slotte de stofzuiger op het dock en wacht tot deze volledig is opgeladen.

In de tussentijd kun je de ProscenicHome-app downloaden en de instructies volgen om een ​​account aan te maken en verbinding te maken met je wifi-netwerk. Als alternatief kunt u de fysieke afstandsbediening van de 850T gebruiken om het vacuüm te bedienen of Amazon Alexa- of Google Home-spraakopdrachten gebruiken om basisinstructies te geven, zoals het starten of stoppen met schoonmaken of terugkeren naar het oplaadstation.

De stofzuiger heeft vijf reinigingsstanden. Automatische reiniging is de algemene modus waarbij de stofzuiger in open ruimte een doorlopend S-vormig patroon reinigt en vervolgens langs de randen van de kamer en eventuele meubelpoten gaat totdat de hele ruimte is bedekt. Met de Edge-modus kunt u net rond de omtrek van de kamer schoonmaken, en in de Spot-modus wordt een gelokaliseerd gebied schoongemaakt door ongeveer een meter van het midden van een gebied met geconcentreerd vuil naar buiten te draaien. In de modus Eenpersoonskamer reinigt de stofzuiger een besloten ruimte ongeveer 30 minuten en stopt dan. De vloerdweilmodus voert een natte reiniging van uw vloeren uit en vereist dat u de vuilnisbak verwisselt voor de watertankeenheid.

035a981a d8c3 4775 b85c 076288abfe99

Tijdens elke stofzuigklus kun je kiezen uit drie zuigniveaus – Stil, Standaard en Sterk – en de stofzuiger heeft een maximale zuigkracht van 3000 Pa. Wanneer de stofzuiger tapijt tegenkomt, wordt de zuigkracht automatisch opgevoerd tot maximaal vermogen en keert hij terug naar de vorige zuigkracht wanneer hij weer op een harde vloer staat.

Ik gebruikte de 850T voor het dagelijks stofzuigen van mijn benedenverdieping en het was in staat om het volledige scala aan vuil op te zuigen dat zich op die vloeren verzamelt – stof, vastgehouden vuil, haren van huisdieren en voedselkruimels. Zelfs zonder het type geavanceerd navigatiesysteem dat je op duurdere robotstofzuigers aantreft, navigeerde de 850T efficiënt en vermeed hij obstakels goed. Over drempels komen tussen tapijt en harde vloer was geen probleem, evenmin als onder meubels komen.

De dweilprestaties voldeden aan de standaard van andere hybride robots, dat wil zeggen goed, niet geweldig. Aan de onderkant van de watertankeenheid is een microvezeldoek bevestigd. Water uit de tank dempt deze doek, die met de voorwaartse beweging van de stofzuiger over de vloer wordt gesleept. Het geeft de vloer in wezen een goede veegbeweging om het oppervlaktevuil te verwijderen, maar laat diepere of hardnekkigere vlekken achter die moeten worden aangepakt met een dweil. U reinigt en dweilt synchroon met dit tankopzetstuk of droge dweil door de stap van het vullen van de tank met water over te slaan.

De bediening is intuïtief, of je nu de afstandsbediening of de app gebruikt. Met beide kun je taken starten en stoppen, reinigingsmodi selecteren, zuigkracht aanpassen en reinigingen plannen. Je hebt de app echter nodig om het dweilen te beheren, en hiermee kun je de hoeveelheid afgegeven water aanpassen aan de behoeften van de klus. De app biedt ook een kaart met een lage resolutie die de locatie van het vacuüm, het traject en alle gedetecteerde barrières weergeeft. Dit is meer bedoeld om de locatie van de stofzuiger bij te houden, aangezien u bijvoorbeeld geen virtuele barrières kunt toevoegen of de plattegrond kunt bewerken zoals u kunt met een stofzuiger die kaartnavigatie gebruikt. Details en geschiedenis van schoonmaaktaken worden ook in de app weergegeven.

Al met al is de 850T een grote waarde. Sommige robotstofzuigers bieden flitsendere functies en technologie, maar weinigen leveren zulke solide prestaties voor een budgetprijs.

0 Shares:
You May Also Like