Een nogal ho-hum-toevoeging aan een drukke markt?

lux cs1 primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Laag prijskaartjeOndersteunt geofencingOndersteuning voor Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT

nadelen

Slechte documentatie leidde tot een verwarrende installatieKleine tekst is moeilijk te lezen op het monochrome schermBudget bouwkwaliteit

Ons oordeel

De Lux CS1 valt niet op in de overvolle markt van slimme thermostaten, maar het kan een goede keuze zijn als je huis geen C-wire heeft.

Johnson Controls nam eind 2018 de fabrikant van slimme thermostaat Lux Products over en de Lux CS1 treedt in de voetsporen van de betaalbare GEO- en Kono-producten van dat bedrijf, die nog steeds verkrijgbaar zijn. De Lux CS1 van $ 99 ziet er conventioneler uit dan een van die twee, maar alle drie de thermostaten vertrouwen op dezelfde app.

Installatie

Fabrikanten van slimme thermostaat lijken allemaal dezelfde installatieroutine te hebben gekozen, waarbij ze de gebruiker vragen om de draden die uit de muur komen te labelen wanneer ze loskomen van de bestaande thermostaat, ze in de gelabelde gaten op een nieuwe achterplaat te duwen en vervolgens de voorstuk met het display aan voordat u de gebruikersinterface en app behandelt om de installatie te voltooien.

lux cs1 app 3

Een reeks eigenaardigheden leidde er echter toe dat de Lux CS1 een van de lastigere installaties was waarmee ik te maken heb gehad. Toen ik de thermostaat eenmaal had aangesloten en van stroom had voorzien, liet het display bijvoorbeeld het woord ‘ketel’ zien. Zoals later bleek, zou je de knoppen omhoog en omlaag moeten gebruiken om door alle soorten ovens te bladeren waarop de thermostaat mogelijk is aangesloten, totdat je degene vindt die geschikt is voor jouw huis. Maar beginnen met wat waarschijnlijk het waarschijnlijke type verwarmingssysteem is, is niet bepaald intuïtief.

Bovendien zijn bijna alle systeemopties van de thermostaat alleen toegankelijk via de thermostaat zelf en niet via de app. Er wordt geen uitleg gegeven voor de meeste opties van de thermostaat, en de letterstijl van het vier-inch monochrome LCD-scherm maakt een deel van de tekst moeilijk leesbaar. Het zoeken naar de papieren gebruikershandleiding hielp niet veel, dankzij typefouten en slecht geschreven en geïllustreerde instructies.

C-draad niet vereist

De meeste slimme thermostaten zijn afhankelijk van de aanwezigheid van een C-draad om ervoor te zorgen dat ze voldoende stroom krijgen. De Lux CS1 biedt twee oplossingen als er geen C-draad in uw muur zit. Bij de eerste moet je het bedieningspaneel van je oven gedeeltelijk opnieuw bedraden, de G-draad van de ventilatoraansluiting van het paneel naar de transformatoraansluiting verplaatsen en vervolgens het ene uiteinde van de meegeleverde “voedingsdraad” aansluiten op de koelaansluiting van het bedieningspaneel en het andere uiteinde in de ventilator terminal. Deze procedure is echter niet compatibel met elektrische ovens of warmtepompen (anders is de thermostaat compatibel met die apparaten).

lux cs1 op muur 3

De andere methode is om de $ 18 Lux Power Bridge te installeren, die apart wordt verkocht. Dit accessoire vereist ook dat u het bedieningspaneel van uw oven opent en opnieuw bedraden. (Deze YouTube-video van de fabrikant laat zien hoe je de Power Bridge installeert met een Lux Kono slimme thermostaat, maar het proces is hetzelfde voor de Lux CS1.)

Programmeren van de Lux CS1

Toen ik de thermostaat eenmaal fysiek had geïnstalleerd, merkte ik dat ik voor de rest van de installatie voor de thermostaat moest staan ​​​​met de app die me door de stappen leidde. Niets van dit proces voelde zo duidelijk als het had moeten zijn, en het beperkte display van de thermostaat kon niet alle genummerde stappen die ik moest volgen adequaat weergeven. Eenmaal ingesteld, werkt de Lux CS1 echter zoals verwacht, en het heldere, verlichte display communiceert goed de huidige temperatuur en temperatuurdoel.

lux cs1 app 4

Je doeltemperatuur kan worden ingesteld op de thermostaat of via de app, maar ik ontdekte dat de eenvoudigste manier om een ​​bedieningsschema in te stellen op de thermostaat zelf was. hoewel het instellen van een vast schema de gemakkelijkste manier is om de thermostaat te bedienen. De Lux CS1 heeft een geofencing-optie die je huis verwarmt of koelt als je erin zit en overschakelt naar een energiebesparende instelling wanneer je niet op de locatie van je smartphone bent gebaseerd. Maar de thermostaat heeft geen ingebouwde bewegingssensor, dus om deze functie effectief te laten werken, moet iedereen in huis een smartphone hebben waarop de app is geïnstalleerd.

Andere Overwegingen

Johnson Controls factureert de Lux CS1 als een “lerende” thermostaat, vergelijkbaar met de Google Nest, maar het is moeilijk te zeggen waar hij zich aan aanpaste. Ik zag niet echt enig bewijs van AI-gecontroleerde veranderingen na een paar weken gebruik. Misschien zou een drukker huishouden met meer mensen die komen en gaan een andere ervaring hebben dan ik.

De Lux CS1 ondersteunt Amazon Alexa en Google Assistant, zodat u uw slimme luidspreker, display of telefoon kunt gebruiken om de status van uw HVAC-systeem op te vragen en comfortaanpassingen te maken met spraakopdrachten. De thermostaat ondersteunt ook IFTTT voor huiseigenaren die graag uitgebreidere automatiseringsroutines willen programmeren. Ik hield van de mogelijkheid om aangepaste meldingen van temperatuurveranderingen te maken (vooral voor gevaarlijke bevriezing of hoge hitte), en de manier waarop het de kosten van energieverbruik weergeeft op basis van temperatuurdoelen die je hebt ingesteld. Het is ook compatibel met vraagresponsprogramma’s van openbare nutsbedrijven.

Waar het op neerkomt:

De Lux CS1 is niet de beste budgetthermostaat die we hebben getest, en ik kwam wat eigenaardigheden tegen tijdens de installatie, maar hij is bruikbaar genoeg voor huizen met meer bescheiden behoeften, vooral die zonder C-draad in de muur.

0 Shares:
You May Also Like