Een nieuw excuus om te feesten bij het zwembad

soundcore flare 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Draadloos + waterdicht + LED-lichtshow = klinkt als de zomer Solide omnidirectionele audio Kan tot 100 luidsprekers synchroniseren

nadelen

Het instellen van de PartyCast-modus is ingewikkeldGeen manier om het laadniveau van de batterij rechtstreeks op de luidspreker te controleren Nutteloze snelstartgids

Ons oordeel

Synchroniseer meerdere luidsprekers en neem het feest overal mee naartoe met dit veelzijdige apparaat.

Klaar om het zwembad te schoppen? Anker heeft je gedekt met de upgrade naar zijn Soundcore Flare draadloze luidspreker, de Flare 2.

Net als de originele Flare is de Flare 2 een Bluetooth-luidspreker, iets groter dan een 16-ounce aluminium blikje, uitgerust met 360-graden luidsprekers die het geluid in alle richtingen pompen. Net als zijn voorganger heeft hij ook een aanzienlijke waterdichte bescherming (nu beoordeeld op IPX7), wat betekent dat hij niet alleen een plons of twee aankan, maar een half uur volledig kan worden ondergedompeld in maximaal een meter water. (U kunt hier meer lezen over IP-codes.)

Maar zoals elk goed vervolg, is de Flare 2 geüpgraded waar het telt. Opvallend is de audioverbetering. Het uitgangsvermogen van 12 watt van de Flare is opgedreven tot in totaal 20 watt, een aanzienlijke boost die indruk maakt. De Flare 2 heeft ook twee LED-lichtringen in plaats van slechts één – een aan de bovenkant en een aan de onderkant – die je kunt instellen om te pulseren, vervagen en tinten te veranderen in overeenstemming met je muziek. Het is een frivole functie, maar leuk.

anker soundcore flare 2

De grootste nieuwe functie is ongetwijfeld de mogelijkheid om meerdere Flare 2-luidsprekers te synchroniseren om samen te spelen. Je kunt maximaal 100 (!) sub-speakers synchroniseren met een master Flare 2, maar houd er rekening mee dat ze allemaal hetzelfde kanaal afspelen; je kunt niet twee luidsprekers instellen om de linker-/rechterkanaaltaak afzonderlijk af te handelen. De sub-luidsprekers moeten ook allemaal binnen het Bluetooth-bereik van de hoofdluidspreker zijn. Ze werken niet als een mesh, wat waarschijnlijk beperkt hoeveel je er realistisch zult inzetten.

Anker Soundcore Flare 2-app

Ik heb een paar Flare 2-luidsprekers getest en het lijdt geen twijfel dat PartyCast de coolste functie is, hoewel het configureren ervan een niet-intuïtief proces is waarbij een luidspreker aan je telefoon wordt gekoppeld en vervolgens de Bluetooth-koppelingsknop op elke luidspreker in een bepaalde volgorde ingedrukt wordt gehouden. Je moet de instructies in de Soundcore mobiele app precies volgen om dit voor elkaar te krijgen; de meegeleverde snelstartgids is volkomen nutteloos.

Of je nu jamt met één of meerdere luidsprekers, de audioprestaties zijn indrukwekkend. Twee drivers van 10 watt (met passieve radiatoren) en een vermelde frequentierespons van 50 Hz tot 20 kHz klinkt misschien niet al te indrukwekkend, qua specificaties, maar de Flare 2 kan het echt goed doen. Het is niet de meest kristalheldere luidspreker die ik heb getest – waarschijnlijk omdat 360-graden output ervoor kan zorgen dat audio door een hele kamer stuitert, waardoor de boel vertroebelt – maar voor gebruik buitenshuis is het een enorm pluspunt.

Als je dingen wilt tweaken, bevat de Flare 2 ook een equalizersysteem in de app. Het handjevol presets deed me niet veel, maar de aangepaste modus biedt de bekende schuifregelaars die wel een aanzienlijke impact hebben. Als je snel de dieptepunten een lift wilt geven zonder je telefoon te halen, is er ook een old-school basversterkingsknop beschikbaar op de hardware (samen met rudimentair volume, muziekbediening, aan / uit-knoppen).

Met een 5200mAh-batterij heeft de Flare 2 een looptijd van 12 uur, die ik gemakkelijk kon overschrijden met een bescheiden volume. Het apparaat wordt opgeladen via een USB-C-kabel (een kleintje wordt meegeleverd) en het duurt ongeveer 3,5 uur om vanaf nul op te laden. Helaas is de enige manier om het batterijniveau van de luidspreker te controleren een kleine indicator in de app.

Zoals buitenluidsprekers gaan, kan de 360-gradenbenadering van de Flare 2 het spel echt veranderen in plaats van te vertrouwen op een meer traditionele unidirectionele luidspreker die in een hoek van de tuin wordt geparkeerd. Voeg een tweede unit toe en je kunt de lat van je buitenfeest echt hoger leggen.

0 Shares:
You May Also Like