Een Mac naar tv spiegelen

How to mirror a Mac to a TV

Iedereen kent het gevoel dat je iets probeert te delen met al je vrienden of collega’s en geen dongels hebt liggen. De oplossing voor al deze problemen is uitgevonden en dankzij Wi-Fi kunnen we onze Mac-apparaten nu met één klik op de knop spiegelen naar tv’s.

Er zijn veel tools die de klus klaren, sommige met nog meer functies dan andere. Hier zijn alle stappen voor het weergeven van mirror Mac naar tv en alle alternatieven daarvoor.

AirPlay

AirPlay is de ingebouwde oplossing van Apple voor het spiegelen van een Mac naar een tv. De eerste stap die u moet nemen, is ervoor zorgen dat uw tv AirPlay ondersteunt. De meeste slimme apparaten die na 2016 zijn gebouwd, zouden deze technologie moeten ondersteunen. Controleer voordat u deze methode probeert te gebruiken of uw apparaten het systeem ondersteunen. Als dat het geval is, volgt u deze stappen om uw Mac met succes te spiegelen:

AirPlay

Stap 1: Zorg er daarna voor dat je laptop en tv zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Stap 2: Op uw Mac moet u op het pictogram voor het delen van het scherm in de rechterbovenhoek klikken.

Stap 3: Hier kunt u ervoor kiezen om uw apparaat rechtstreeks op de tv te spiegelen door het scherm voor de actie te selecteren.

Stap 4: Er is mogelijk een beveiligingscode die op uw tv verschijnt en die u op uw Mac moet invoeren.

Stap 5: Houd er rekening mee dat u uw televisietoestel ook als geheel losstaand beeldscherm kunt gebruiken. U zou deze optie moeten hebben wanneer u op de spiegelknop klikt.

JustStream

Als u op zoek bent naar een betere optie dan AirPlay, heeft u met JustStream nog meer controle over wat u naar uw televisieapparaat streamt. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn dat JustStream een ​​volledige geluidsstream biedt, verbinding kan maken met Chromecast- en DLNA-compatibele apparaten, afspeellijsten kan maken met videoformaten die niet door de meeste tv’s worden ondersteund en zich niet hoeft aan te passen aan het doelscherm.

JustStream

Bovendien heb je niet veel bronnen nodig om JustStream uit te voeren. De app is lichtgewicht en levert een uitstekende ervaring. Het ondersteunt een breed scala aan smart-tv-fabrikanten zoals Samsung, Sony, LG, Roku, om er maar een paar te noemen. De interface is gebouwd om de functionaliteit te verbeteren en stelt u in staat om eenvoudig de compatibele apparaten te kiezen en te genieten van de ervaring van een veel groter scherm, ongeacht waarom u het nodig hebt.

Hoe Mac te spiegelen via JustStream:

Stap 1: Download de app en installeer deze op de Mac.

Stap 2: Start de app.

Stap 3: Druk op de “+” knop om een ​​bestand te selecteren of een afspeellijst samen te stellen.

Stap 4: Kies in het menu “Schermen” de beschikbare weergave.

Stap 5: Klik op “Start Streaming” en veel plezier.

AirBeamTV

Een ander handig alternatief voor de hierboven genoemde is AirBeamTV. Met deze krachtige applicatie kun je al je favoriete films, tv-programma’s, liedjes en foto’s met één klik op de knop naar je tv casten. Met een geweldige free proefperiode en een eenvoudig installatieproces, AirBeamTV is een geweldig alternatief voor AirPlay.

AirBeamTV

Hier leest u hoe u de mirror Mac naar de tv kunt weergeven met AirBeamTV:

Stap 1: Download de app en installeer deze.

Stap 2: Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd, zorgt u ervoor dat uw tv en computer beide op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

Stap 3: Open AirBeamTV en selecteer het scherm dat u wilt spiegelen.

Stap 4: Kies de bestanden en u kunt met één druk op de knop naadloos content streamen.

Stap 5: AirBeamTV ondersteunt ook het gebruik van een uitgebreid bureaublad in plaats van spiegelen.

LetsView

Als je je Mac draadloos met je tv wilt verbinden en je wilt een andere geweldige oplossing dan AirPlay, kijk dan eens naar LetsView. Of je het nu voor een spiegel doet, met vrienden rondhangt, een schoolproject of gewoon live om te streamen, je kunt er zeker van zijn dat LetsView het werk doet, zonder kabel en vlekkeloos.

LetsView

Je kunt zelfs je favoriete games naar je tv streamen en tegelijkertijd je laptopcamera streamen voor de perfecte livestream-ervaring. De applicatie is eenvoudig te gebruiken en te installeren en zodra je hem opent, kun je je MacBook op je tv aansluiten. Volg gewoon deze stappen:

Stap 1: Installeer de app en start deze op je Mac en tv.

Stap 2: Verbind de tv en Mac met hetzelfde wifi-wachtwoord.

Stap 3: Start de app op je tv en kies “Computer Screen Mirroring”.

Stap 4: Plaats vervolgens gewoon de pin die op de tv wordt weergegeven en u bent klaar om te gaan.

HDMI kabel

Waarschijnlijk de meest populaire methode om videosignalen van uw MacBook naar uw televisieapparaat te delen, is het gebruik van een kabel. De beroemde HDMI-kabel kan worden aangesloten op uw Mac-apparaat (sommige Macs ondersteunen mogelijk alleen mini-HDMI) en op uw tv, zodat u inhoud direct kunt streamen.

HDMI kabel

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een HDMI-kabel ten opzichte van andere draadloze services is dat u zo min mogelijk vertraging krijgt. Draadloze oplossingen zoals AirPlay hebben een kleine vertraging die voor sommigen belangrijk kan zijn, vooral bij het streamen van games.

Stap 1: Sluit je Mac met een kabel aan op de tv.

Stap 2: Ga vervolgens naar de “Systeemvoorkeuren” en kies “Beeldschermen”.

Stap 3: Klik in het geopende venster op “Standaard voor weergave”.

Stap 4: Om de audio af te spelen, moet u op “Systeemvoorkeuren” > “Geluid” drukken > de aangesloten tv selecteren.

Typen tv-poorten

Net als Apple-laptoppoorten kunnen tv-poorten per model en per merk verschillen. Er zijn echter bepaalde poorten die veel voorkomen, zoals de volgende:

HDMI-poorten HDMI wordt gebruikt in een breed scala aan consumentenelektronica, het is de meest populaire videopoort. Vrijwel alle recent geproduceerde tv’s, monitoren en laptops ondersteunen de HDMI-aansluiting. Het grote voordeel is dat dezelfde kabel het geluid draagt, niet alleen het videosignaal.

DisplayPort Deze connector is speciaal ontworpen voor computers, die naast de HDMI-poort ook audiosignalen kunnen afspelen. DisplayPort is meestal niet te vinden op tv’s, maar het is de beste manier om uw computer aan te sluiten op een monitor met een resolutie van meer dan 1080p, zoals 2K- en 4K-resoluties.

DVI-poorten DVI wordt voornamelijk gebruikt om monitoren op computers aan te sluiten. Tv’s en laptops zijn minder vaak uitgerust met een DVI-poort. DVI speelt een digitaal signaal af, de beeldkwaliteit is zeer goed, vergelijkbaar met de kwaliteit van de HDMI-poort. DVI-kabels dragen meestal geen geluid (er zijn enkele uitzonderingen).

VGA-poorten VGA is een van de oudste connectoren en kan alleen analoge signalen verzenden, wat van invloed kan zijn op het beeld dat wordt afgespeeld op nieuwe LCD-monitoren. VGA-poorten zijn te vinden op oudere systemen. Niet alle nieuw vervaardigde tv’s, computers, monitoren en laptops hebben een VGA-poort. Langzaamaan zal de VGA-poort worden verwijderd uit de fabricage van nieuwe systemen.

Conclusie

Al met al was het aansluiten van je Mac op je tv nog nooit zo eenvoudig met deze alternatieven voor AirPlay. Ook als je hem draadloos of met een kabel wilt aansluiten, is er keuze genoeg. Er zijn veel voor- en nadelen aan het kiezen van draadloos in plaats van kabels, maar als u iemand bent die waarde hecht aan latentie en een goede beeldkwaliteit, wilt u misschien een kabel aanschaffen.

Alle tv’s zouden nu draadloze verbindingen moeten ondersteunen en dat zal in de toekomst niet veranderen. Niet veel mensen hebben een kabel bij de hand en geven misschien niet om de nadelen.

FAQ

Zorg er allereerst voor dat alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Open op de iPhone het Control Center door vanuit de rechterbovenhoek naar beneden te vegen en tik op “Screen Mirroring”. Selecteer vervolgens het benodigde apparaat en voer de code in die op je tv verscheen.

Op Mac, klik in de rechterbovenhoek van het scherm in de menubalk op de AirPlay-knop. Kies daarna het gewenste apparaat en voer de code in het venster op je Mac in. Pas de verhoudingen van het display aan en geniet van uw kijkervaring.

Met JustStream spiegel je eenvoudig je tv, ook zonder Apple TV. Download gewoon de applicatie en verbind beide apparaten met dezelfde wifi en je bent klaar om te gaan. Spiegelen is eenvoudiger dan ooit.

Een Windows-laptop aansluiten op je tv is makkelijker dan je dacht. U moet eerst naar het Bluetooth-instellingenmenu gaan en op “Apparaat toevoegen” klikken. Hier moet u “Wireless Display on Dock” selecteren. Daarna kunt u draadloos genieten van al uw favoriete inhoud rechtstreeks op uw tv.

0 Shares:
You May Also Like