Een lichttimer instellen met de nieuwe Philips Hue-app

how to set a light timer in the philips hue app

Philips Hue, eigendom van Signify, maakte een plons in juni met de release van de bijgewerkte Hue-app, die arriveerde met gestroomlijnde automatiseringen, verbeterde geofencing-functionaliteit en snellere prestaties. Maar één functie van de oudere versie van de app is op mysterieuze wijze weggelaten: lichttimers.

Met eerdere versies van de Hue-app kon je een timer instellen die een lichtscène activeerde wanneer de tijd verstreken was. Een timer van 10 minuten kan bijvoorbeeld eindigen als de lichten in uw slaapkamer op volle sterkte aangaan, of u kunt een timer van een uur instellen die een nachtlampje beneden activeert.

Maar terwijl versie 4.0 van de Hue-app meer dan 100 nieuwe functies toevoegde, verdwenen slaaptimers uit de update, tot grote ergernis van veel Hue-gebruikers.

Nou, goed nieuws: versie 4.2 van de Hue-app is eerder deze week gearriveerd en onder andere zijn de lichttimers eindelijk teruggekeerd. Hier leest u hoe u er een kunt maken.

lichttimer in hue-app

Opmerking: Zorg ervoor dat de Hue-app is bijgewerkt naar versie 4.2 voordat je een lichttimer probeert te maken. Zie je de update niet? In mijn geval moest ik zoeken naar de Hue-app in de Apple App Store, en toen ik hem vond, toonde de lijst een downloadknop (die met de wolk en de pijl-omlaag) in plaats van de knop “Update” – vreemd , aangezien de Hue-app al op mijn iPhone was geïnstalleerd. Hoe dan ook, ik tikte op de downloadknop, de Hue-app heeft zichzelf bijgewerkt en alles was goed.

Een lichttimer instellen met de Hue-app

    Open de app, tik op de app Automatiseringen en tik vervolgens op de knop ‘+’ in de rechterbovenhoek van het scherm. Scrol helemaal naar beneden naar de tegel Timers (de tweede van onderen, dus je kunt hem gemakkelijk over het hoofd zien) en tik erop. Stel in hoe lang je wilt dat de timer loopt, van een minuut tot 24 uur, en tik vervolgens op de knop Volgende. Kies welke kamers (maximaal vier) of zones je door de timer wilt laten bedienen, of je kunt ervoor kiezen om alle lampen in huis met de timer te bedienen. Helaas kan een timer geen enkel licht regelen, tenzij je een kamer hebt met slechts één Hue-lamp. Kies ten slotte de lichtscène die u wilt activeren wanneer de timer afloopt. Je kunt een van de bestaande lichtscènes voor een bepaalde kamer kiezen of op de knop “+” tikken om een ​​nieuwe optie uit de Hue-scènegalerij te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om de lampen gewoon uit te doen. Zodra je een lichtscène hebt gekozen, tik je op de blauwe knop Gereed.
timers op het tabblad automatiseringen van de philips hue-app

Je zou nu je nieuwe timer bovenaan het scherm Automatiseringen moeten zien. Tik op de knop Afspelen om de timer te starten – en ja, u kunt desgewenst meerdere timers tegelijkertijd laten lopen.

Timers blijven in de Automatiserings-app staan, zelfs nadat ze zijn verlopen, wat betekent dat je ze opnieuw kunt gebruiken. U kunt uw tijden ook bewerken en zelfs een naam geven door erop te tikken. Veeg van rechts naar links om een ​​timer te verwijderen.

0 Shares:
You May Also Like