Een leuke, kindvriendelijke slimme lamp die werkt met Alexa

echo glow main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatie en stevig, kindvriendelijk ontwerpMeer dan een dozijn verlichtingsmodiWek- en “regenboog”-timersWerkt met Alexa-routines

nadelen

Geen ondersteuning voor Google Assistent of Siri/HomeKitTe zwak om een ​​kamer of werkruimte te verlichtenMoet worden gekoppeld aan een Alexa-apparaat voor spraakbesturing

Ons oordeel

Ja, het is eigenlijk gewoon een slimme lamp voor kinderen, maar de duurzame Echo Glow is redelijk goed in het beperkte aantal dingen dat hij kan doen.

Een Alexa-vriendelijke slimme lamp voor kinderen? We hebben gekkere ideeën gehoord (Amazon’s Alexa-enabled Echo Frames en die Alexa-ring sprong voor de geest), en hoewel de Echo Glow niet de meest bruikbare van Amazon’s Echo-apparaten is, is hij goed afgestemd op zijn doelgroep.

Deze aanraakgevoelige wereldbol is duurzaam genoeg om vallen op de vloer te overleven en beschikt over meer dan een dozijn kleuren en verlichtingsmodi, samen met wek- en ‘regenboog’-timers. Eenmaal gekoppeld met een Echo-luidspreker, reageert de Glow op Alexa-spraakopdrachten en neemt hij deel aan Alexa-routines. Natuurlijk, het is niet meer dan een slimme snuisterij voor tykes, maar het redelijke prijskaartje van $ 30 van de Echo Glow (dat zeker zal worden verlaagd zodra de vakantie aanbreekt) plaatst het vierkant in het gebied van de kousen.

Ontwerp

De Echo Glow heeft een diameter van 3,9 inch en is ongeveer zo groot als een softbal, behalve een platte bodem waarmee je de Glow op een bureau of tafelblad kunt laten zitten. De effen witte basis van de Glow strekt zich ongeveer een derde van de hoogte uit, terwijl de rest van de wereldbol kan oplichten in een effen kleur of in een patroon van opeenvolgende tinten.

De 8,6-ounce Echo Glow voelt licht en toch stevig genoeg aan om een ​​korte val te overleven; Ik probeerde het een paar meter op een tegelvloer te laten vallen en de verlichte wereldbol stuiterde en kletterde rond zonder uit te schakelen of merkbare schade op te lopen. Ik weet echter niet zeker of het bestand zou zijn tegen een muur of vastgezet worden door een honkbalknuppel (dat zijn de scenario’s die je overweegt als er tweedeklassers in de buurt zijn).

Een anderhalve meter lang geïntegreerd netsnoer dat eindigt in een USB Type-A-stekker komt uit de achterkant van de basis van de Echo Glow. Een bijpassende USB-stroomadapter wordt meegeleverd. Hoewel het niet zo opdringerig is als de cirkelvormige muurwrat van een Echo Dot, is de stroomadapter van de Glow nog steeds stevig genoeg om de grondpaal van een stopcontact erboven te laten grazen.

echo gloed achter

De enige fysieke controle op de Glow is de “Actie” -knop die net boven het netsnoer zit. Hoewel de actieknop op een Echo-luidspreker verschillende functies kan hebben (zoals een alarm uitschakelen of helpen bij het instellen van wifi), dient deze alleen als aan-/uitknop op de Glow.

Opstelling

De Echo Glow in gebruik nemen is (zoals bij de meeste Amazon Echo-apparaten) een fluitje van een cent. Je sluit gewoon het netsnoer aan, drukt op de actieknop om het in te schakelen en gebruikt vervolgens de Alexa mobiele app om het te ontdekken en toe te voegen aan je lijst met Echo-apparaten.

Zodra je de Echo Glow hebt ingesteld in de Alexa-app, kun je hem een ​​naam geven, hem toevoegen aan een kamer (ik ging door en voegde hem toe aan de kamer van mijn dochter, waar ze ook een Kids Edition Echo Dot en een Zigbee slimme lamp heeft) . Je kunt het dan gebruiken in Alexa-routines, die ik zo dadelijk zal toelichten.

Functies en functionaliteit

Om de Echo Glow te bedienen, heb je een aantal opties. Ten eerste kun je op de wereldbol tikken om de kleuren te veranderen, of er herhaaldelijk op tikken om door het volledige bereik van 16 tinten te bladeren. De andere optie is door spraakopdrachten te gebruiken, maar aangezien de Echo Glow geen microfoon (en trouwens een luidspreker) heeft, moet je dit doen via een nabijgelegen Echo-apparaat, de Alexa mobiele app of een ander apparaat met ingebouwde Alexa.

Dus, wat kun je Alexa vragen om met de Glow te doen? Ze kan hem natuurlijk aan- en uitzetten, maar ze kan ook de kleur veranderen (“Alexa, zet Claire’s lamp op groen”), de helderheid aanpassen (“Alexa, zet Claire’s lamp op 50 procent”), en de verlichting veranderen modus. Er zijn een tiental verlichtingsmodi beschikbaar, variërend van “kampvuur” en “kleurstroom” tot “stemmingslicht” en “onderwater”, samen met vakantiethema’s zoals Kerstmis, Chanoeka en Kwanzaa.

echo gloed levensstijl

Een andere handige Echo Glow-functie is de Rainbow Timer, die langzaam door de kleuren van de regenboog bladert voordat hij aan het einde van de timer helder wit gloeit, waarbij Alexa inspeelt (op een gekoppeld Echo-apparaat, niet de luidsprekerloze Glow) met haar eigen hoorbare alarm. U kunt ook een wektimer instellen waarmee het licht van de Glow geleidelijk toeneemt tot 100 procent.

De beste manier om creatief te worden met de Echo Glow is door deze toe te voegen aan Alexa-routines. Je kunt het instellen om op verschillende tijdstippen van de dag van modus te veranderen, in- of uitschakelen in combinatie met een bewegingssensor, reageren op een echoknop of een routine uitvoeren die wordt geactiveerd door een spraakopdracht. Mijn dochter en ik creëerden een routine die haar Zigbee-licht uitschakelde, de Echo Glow in de “disco” -modus zette en het thema op haar Echo Dot begon te spelen wanneer ze zei: “Alexa, het is discotijd.” Best cool, vooral als je acht jaar oud bent.

De Echo Glow heeft echter zijn beperkingen. Zoals ik al eerder zei, heeft de Glow geen luidspreker of microfoon, dus hij kan (bijvoorbeeld) niet naar muziek luisteren en vervolgens op tijd knipperen met de lichten op jouw muziek, een functie die je redelijkerwijs mag verwachten van een slimme lamp gericht op kinderen. Positief is dat het ontbreken van een microfoon van de Glow ervoor zorgt dat jongere kinderen niet met Alexa kunnen rotzooien, of in ieder geval niet door zelf met de wereld te kletsen.

Het is ook vermeldenswaard dat de Echo Glow niet compatibel is met andere slimme platforms dan Alexa, dus geen Google Assistant of Apple Siri of HomeKit. En omdat hij maximaal 100 lumen produceert, is de Glow niet geschikt voor het verlichten van een hele kamer of een werkruimte, niet dat Amazon de wereld beschouwt als iets dat op een bureaulamp lijkt.

Waar het op neerkomt:

De duurzame Echo Glow is redelijk goed in het beperkte aantal dingen dat hij kan doen. Peuters zullen het leuk vinden om erop te tikken om de kleuren te veranderen, terwijl oudere kinderen er misschien een kick van krijgen om het te gebruiken met gecompliceerde Alexa-routines. Het is ook moeilijk om ruzie te maken met het prijskaartje van $ 30 (dat al minstens één prijsdaling van vijf dollar heeft gezien, en er zullen er zeker meer komen).

0 Shares:
You May Also Like