Een kleurrijke slimme wifi-lamp die de bank niet kapot maakt

wiz a19 color and tunable white bulb

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betaalbaar prijskaartje Eenvoudige installatie, zonder smart home hub-vereiste Veel wit- en kleurmodiAlexa- en Google Assistant-integraties

nadelen

Geen HomeKit-ondersteuningFinicky als het gaat om dual-band routers

Ons oordeel

WiZ Connected maakt enkele van de meest aantrekkelijke en redelijk geprijsde slimme lampen die we ooit hebben getest, en de kleur en afstembare witte A19-lamp is geen uitzondering.

WiZ Connected maakt enkele van de meest aantrekkelijke en redelijk geprijsde slimme lampen die we ooit hebben getest, en de kleur en afstembare witte A19-lamp is geen uitzondering. Deze slimme Wi-Fi-lamp zonder hub is binnen enkele minuten geïnstalleerd en beschikt over een paar dozijn kleurmodi en afstembare witte modi.

Je kunt de lamp op een schema zetten, lichtscènes programmeren of zelfs instellen op een circadiaans ritme, en je kunt hem bedienen via app, Alexa- of Google Assistant-spraakopdrachten, een optionele afstandsbediening of zelfs een “domme” lichtschakelaar gebruiken dankzij de slimme WiZclick-functie. Geprijsd op een paar cent ten zuiden van $ 15, biedt de Color and Tunable White A19-lamp veel waarde.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste slimme lampen, waar u beoordelingen van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen.

Ontwerp en specificaties

WiZ Connected, eigendom van Signify, biedt naast het A19-model nog een aantal andere kleur- en afstembare witte lampen, waaronder een in kleur en afstembare witte BR30-schijnwerper.

De A19-lamp heeft een nominale levensduur van 25.000 uur en is uitgerust met een E26-voet die in een standaard gloeilampfitting kan worden geschroefd. U kunt het witte licht van de lamp afstemmen van een zeer warme 2.200 Kelvin tot een koele 6.500 Kelvin, wat ongeveer de kleurtemperatuur van daglicht is op een wazige dag, en het kan ook gloeien met maximaal 16 miljoen kleuren, die u allemaal kunt regelen met behulp van de mobiele WiZ-app.

De WiZ A19-lamp is 4,65 inch lang en 2,36 inch breed en kan bij volledige helderheid tot 800 lumen uitstralen (het equivalent van 60 watt gloeilamp), wat helder genoeg is om een ​​kamer of een werkruimte te verlichten.

Opstelling

Het duurde maar een paar minuten om WiZ’s A19-kleur en afstembare witte lamp aan de gang te krijgen. Na het downloaden en installeren van de WiZ-app op je iOS- of Android-apparaat, schroef je de lamp in een stopcontact, zet je hem aan en tik je op de “+ ” knop in de app om de lamp toe te voegen aan uw WiZ “home”.

Zoals met de meeste slimme Wi-Fi-lampen, maakt de WiZ A19-lamp alleen verbinding met 2,4 GHz draadloze netwerken, wat tot hikken kan leiden als je een dual-band 2,4- en 5GHz wifi-router gebruikt (en dat ben je zeker) . Als je geen zin hebt om de 5GHz-band op je router te deactiveren tijdens het ontdekkingsproces, kun je de lamp handmatig toevoegen aan de WiZ-app door je telefoon te verbinden met het lokale (en tijdelijke) wifi-signaal van de lamp. Maar als u het 5GHz-netwerk van uw router even wilt uitschakelen, kunt u de “Smart Pairing-functie” van WiZ gebruiken, waarmee u (in tegenstelling tot het handmatige koppelingsproces) meerdere nieuwe lampen tegelijk kunt toevoegen.

Ik heb zowel de handmatige als de Smart Pairing-methode geprobeerd en ondervond geen problemen, en binnen een paar minuten had ik mijn beide A19-recensievoorbeelden in mijn “kelder”-kamer geïnstalleerd.

Functies, app-ondersteuning en smart home-integraties

De WiZ-app wordt geleverd met meer dan twee dozijn voorinstellingen voor zowel de wit- als de kleurmodus, waaronder vier witte voorinstellingen (warm wit, daglicht, koel wit en nachtlicht) en zes “eenvoudige” kleuren (inclusief “gezellig”, “relax”, “plantengroei” en “focus”), plus aangepaste wit- en kleurmodi waarmee u een tint of tint kunt kiezen door over een kleurenpalet te vegen.

wiz a19 kleur en afstembaar wit lampplafond

Naast de statische verlichtingsmodi ondersteunt de A19-lamp meer dan een dozijn “dynamische” modi, variërend van flikkerende “kaarslicht” en “open haard” -modi tot pulserende “oceaan” en “deep dive” -instellingen. Voor elk van de dynamische modi kun je sleutelen aan zowel de helderheid als de snelheid van het dynamische effect. Er zijn ook wek- en bedtijdmodi beschikbaar die de helderheid van de lamp geleidelijk verhogen en dimmen gedurende een periode van 30 minuten.

Met de WiZ-app kun je verlichtingsschema’s instellen voor een kamer met WiZ-lampen, en verlichtingsscènes maken die je (in het spraakgebruik van WiZ) ‘opneemt’ en ‘afspeelt’. Je kunt ook een dagelijks circadiaans ritme instellen dat automatisch de helderheid en kleur van de lamp verandert, afhankelijk van het tijdstip van de dag, terwijl een willekeurige vakantiemodus helpt om slechteriken te laten denken dat je thuis bent.

Als u een fysieke afstandsbediening wilt voor het bedienen van de A19-lamp, kunt u met de optionele Wi-Fi WiZmote alle WiZ-lampen in één kamer bedienen en kunt u maximaal vier verlichtingsmodi toewijzen als “favorieten”, overeenkomend met vier genummerde knoppen. Er is ook een handige WiZclick-functie waarmee je tussen de eerste twee favorieten kunt schakelen door een of twee keer op een lichtschakelaar te drukken, waardoor een domme schakelaar in feite een quasi slimme schakelaar wordt.

WiZ-lampen zoals de A19-lamp ondersteunen een indrukwekkend aantal smart home-integraties, waaronder Alexa, Google Assistant, IFTTT, SmartThings, Conrad Connect, Enki, ImperiHome en Alice. Er is geen Apple HomeKit-ondersteuning, maar je kunt in ieder geval WiZ-ruimtescènes toewijzen aan een Siri-snelkoppeling.

Waar het op neerkomt:

Wiz Connected blijft indruk op ons maken met zijn waardevolle Wi-Fi-lampen, en de A19 Color en Tunable White-lamp vormt een mooie aanvulling op zijn slimme verlichtingsreeks. Goedkoop genoeg om een ​​nietje te zijn voor beginnende slimme huizen, de A19-lamp van WiZ is een makkie om in te stellen en te bedienen, en het brede scala aan wit- en kleurmodi biedt tal van creatieve verlichtingsmogelijkheden.

0 Shares:
You May Also Like