Een kijklijst voor films en tv-programma’s maken met Google Zoeken

google search watchlist

Er is geen betere tijd dan ons beschuttingscadeautje om al die films en tv-programma’s die je hebt gemist bij te praten, en als je een Google-gebruiker bent, is er een gemakkelijke manier om je favoriete keuzes bij te houden.

Google Zoeken heeft zojuist een “wat te kijken” -functie uitgerold waarmee je door het nieuwste film- en tv-aanbod kunt bladeren via een breed scala aan streaming videodiensten, waaronder Netflix, Hulu, Amazon Prime, HBO Go, Disney+ en CBS All Access.

Zodra je de streaming videodiensten hebt geselecteerd waarop je bent geabonneerd, kun je door hun nieuwste en populairste titels scrollen, trailers bekijken en, het beste van alles, films en programma’s toevoegen aan een volglijst die je vanuit elke mobiele browser kunt openen .

Aan de slag gaan is eenvoudig. Log gewoon in op uw Google-account op uw iOS- of Android-apparaat en voer vervolgens een Google-zoekopdracht uit op ‘wat te bekijken’. Als je dat doet, krijg je meer dan een dozijn rijen aanbevolen films en tv-programma’s, variërend (in mijn geval in ieder geval) van ‘Nieuwe films en shows’ en ‘Scifi-films en -shows’ tot ‘Spionagefilms’ en “Romantiek.”

google zoeken volglijst titel

Met een knop ‘Aanbieders’ bovenaan de pagina kun je je abonnementen voor streaming video kiezen en kiezen, en je kunt filters toevoegen zoals ‘Shows’, ‘Films’, ‘Grappig’, ‘Misdaad’ en ‘Gratis’. De optie “Gratis” is met name handig om alleen de gratis streamingtitels op Amazon Prime Video te laten zien (in tegenstelling tot de films en tv-programma’s die te huur of te koop zijn).

Als u op een titel tikt, ziet u details zoals beoordeling, jaar van uitgave en looptijd, evenals de IMDb-, Rotten Tomatoes- en Metacritic-scores. Je kunt ook een trailer bekijken of op de knoppen ‘Nu kijken’ of ‘Bekeken’ tikken, terwijl je met een derde knop de titel aan je volglijst kunt toevoegen.

Om uw volglijst van Google Zoeken te bekijken, tikt u op het tabblad Volglijst bovenaan het scherm of voert u een Google-zoekopdracht uit op ‘mijn volglijst’. Zodra je bij je volglijst bent aangekomen, kun je op een titel tikken om de details te bekijken of op ‘Nu kijken’ tikken om te beginnen met streamen.

Je moet natuurlijk zijn aangemeld bij Google om de volglijst te laten werken, en de aanbevelingen voor tv-programma’s en films van Google zijn (zoals je misschien al geraden hebt) gebaseerd op je zoekgeschiedenis. De enige manier om aanbevolen videokeuzes uit te schakelen, is (helaas) door de instelling voor web- en app-activiteit van Google helemaal uit te schakelen, wat u kunt doen via het scherm Activiteitsbedieningen onder uw Google-account.

0 Shares:
You May Also Like