Een interactief videobedrijf kiezen

How to Choose an Interactive Video Company

Interactieve video is een nieuwe manier om de verkoop te stimuleren, klanten te informeren en kijkers te betrekken met uniek, boeiend merkentertainment. Met deze input-gestuurde video’s kunnen kijkers direct in de video zelf klikken, winkelen en inhoud verkennen, waardoor de mogelijkheden van videomarketing naar een geheel nieuw niveau worden getild.

Als u overweegt om dit jaar interactieve video aan uw marketinginspanningen toe te voegen, bent u niet de enige. Veel bedrijven gebruiken of zijn van plan om interactieve video te gebruiken in hun marketingstrategieën voor 2018 – en niet zonder reden. Interactieve video’s zorgen voor 66 procent meer betrokkenheid en 44 procent langere kijktijd, en zijn 32 procent beter te onthouden dan niet-interactieve advertenties.

Het vinden van de juiste bureaupartner is een cruciale eerste stap in het proces van het maken van uw eerste interactieve video. U moet een partner kiezen wiens ervaring, vaardigheden en capaciteiten aansluiten bij uw behoeften. Daarom hebben we besloten om de onderstaande handige gids te maken om ervoor te zorgen dat u het bureau kiest dat bij u past.

Wat is interactieve video?

Voordat u een bureaupartner selecteert, moet u een algemeen idee hebben van wat interactieve video is en van de vele gebruiksscenario’s. Een interactieve video is een video waarmee gebruikers ermee kunnen communiceren via klikbare gebieden, ook wel ‘hotspots’ genoemd. Met deze hotspots kunnen kijkers meer inhoud verkennen, vragen beantwoorden, een aankoop doen of een willekeurig aantal acties uitvoeren, rechtstreeks in de video zelf. Merken gebruiken interactieve video om consumenten te betrekken en hun zakelijke doelen op vijf verschillende manieren te bereiken:

1. Onderwijs

Omdat interactieve video klikbaar is, is het een geweldig medium voor opdrachten in quizstijl. Video’s kunnen kijkers vragen om vragen te beantwoorden en die antwoorden vervolgens opvolgen met inhoud die het antwoord in meer detail uitlegt. Educatieve interactieve video’s kunnen impact hebben in verschillende toepassingen, maar een trend die we zien is dat bedrijven interactieve video’s gebruiken voor zowel klanteneducatie als opleiding van werknemers.

Srvd

Een mooi voorbeeld van een educatieve interactieve video gemaakt voor klanten is de interactieve video van Srvd. Srvd is een digitaal product waarmee websitemakers de plaatsing van inhoud voor gebruikers kunnen aanpassen op basis van hun locatie, taal, browser en meer. Met hun interactieve video kunnen bezoekers de verschillende soorten inhoudsplaatsing die ze aanbieden ontdekken in een leerervaring in een zelfgekozen, avontuurlijke stijl. Deze leuke video vervangt wat een uitgebreide webtekst, een telefoontje met de klantenservice of een lang webinar had kunnen zijn, door een interactieve ervaring die klanten de controle geeft, zodat ze alleen leren wat ze willen en moeten weten.

2. Amusement

Interactieve video’s voegen een nieuwe laag plezier toe aan de toch al plezierige media. Marketeers maken gebruik van deze nieuwe mogelijkheid om met consumenten te communiceren door middel van vermakelijke inhoud die de naamsbekendheid vergroot en mensen aan het praten krijgt.

Interactieve video van Philips

Een voorbeeld van een bedrijf dat interactieve video gebruikt voor amusementsdoeleinden is Philips. Het herenverzorgingsmerk maakte een interactieve video om het Philips Click & Style elektrisch scheerapparaat te promoten. De slogan van het scheermes, “Eén klik, eindeloze mogelijkheden”, inspireerde de video zelf – de verteller vroeg kijkers om zijn gezichtshaarstijl te selecteren, die elk met één klik tot een andere video-ervaring leidden. Philips bewijst dat interactieve video niet moeilijk te verkopen hoeft te zijn; als uw video-inhoud leuk en boeiend is, kunt u merkaffiniteit en loyaliteit opbouwen zonder product te pushen.

3. E-commerce

Interactieve video’s kunnen uw e-commerce-inspanningen drastisch verbeteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat interactieve video’s de aankoopkans van een consument 9x verhogen in vergelijking met traditionele videoadvertenties. Dat duizelingwekkende aantal maakt interactieve video tot een geweldig hulpmiddel om de verkoop te verhogen en online winkelen voor consumenten leuker te maken.

JCPenney interactieve video

JCPenney heeft hier een goed voorbeeld van in een shoppable promovideo. Het warenhuis werkte samen met het Midwest-vlogteam GabeBabeTV om woon- en kledingartikelen te promoten, zodat kijkers op een artikel in de video konden klikken en het direct online konden kopen. Ze waren in staat om tientallen items op een enkele plek van 5 minuten te tonen, een eenvoudige video te maken en er een interactieve digitale catalogus van te maken.

4. Leadgeneratie en verkoopverbeteringen

Interactieve video kan het verkoopproces meer pit geven, waardoor verkopers een ander hulpmiddel krijgen om leads te genereren en een tweerichtingsgesprek met prospects te voeren. Een bedrijf dat dit goed doet, is NICE inContact, een verkoopsoftwarebedrijf; het merk gebruikt een eenvoudige maar effectieve interactieve video om hun contactcentersoftware te promoten.

NICE inContact interactieve video

Doorheen de video worden kijkers vragen over zichzelf gesteld, zoals ‘wat is uw rol binnen uw organisatie’ en ‘hoeveel mensen werken er in uw team’. Dit is een zeer strategische benadering; NICE inContact verzamelt niet alleen waardevolle leadgegevens, maar de video creëert vervolgens een op maat gemaakte ervaring op basis van de antwoorden van de kijker, waarbij de kracht van interactieve video wordt getoond om het verkoopproces te verbeteren en verkoopgegevens te verzamelen.

5. Werving

Zoals u kunt zien, kan interactieve video nuttig zijn in bijna elk marketinginitiatief als het goed wordt gedaan. Een trend die we zien is dat innovatieve bedrijven interactieve video gebruiken om op te vallen als topwerkgevers en hun wervingsinspanningen te verbeteren.

Interactieve video van Deloitte

Deloitte liet met hun interactieve video ‘Will you fit into Deloitte’ zien hoe interactieve video een wervingscampagne spannender kan maken. De experience neemt de kijker mee door een dag uit het leven van een Deloitte-medewerker; de hele dag door komen ze uitdagingen tegen en moeten ze antwoorden hoe ze die zouden overwinnen. Als kijkers correct selecteerden (dus in lijn met de bestaande waarden van het merk), kregen ze de kans om meer te weten te komen over openstaande posities. Deze interactieve video gaf niet alleen wat leven aan wat een traditionele, droge wervingscampagne had kunnen zijn, maar communiceerde ook op een leuke en boeiende manier over de waarden van het merk.

Waar u op moet letten bij het selecteren van uw partner

Nu je een idee hebt hoe je interactieve video kunt gebruiken, moet je overwegen met wie je gaat samenwerken om de jouwe te maken. Hier is een lijst met vragen die u moet beantwoorden als u uw potentiële bureaupartners doorzoekt.

Maken ze geanimeerde of live actievideo’s?

Er zijn over het algemeen twee soorten interactieve video’s om uit te kiezen: geanimeerd en live action. Elke stijl heeft zijn eigen unieke voordelen en doelen binnen een marketingplan. Een geanimeerde video is een geweldig hulpmiddel voor het beschrijven van moeilijke concepten die niet gemakkelijk kunnen worden uitgelegd met echte video. Ze kunnen ook worden aangepast aan een bestaande merkidentiteit met aangepaste kleuren en illustratiestyling. Aan de andere kant is een live action video geweldig om beelden te laten zien van een product, plaats of persoon die belangrijk is voor het verhaal van een merk.

Je weet misschien al welk type video voor jou geschikt is. Als je dat doet, moet je zeker op zoek gaan naar een bureau dat gespecialiseerd is in dat soort videoproductie. Als u geen voorkeur heeft, vraag dan een potentiële partner van een bureau welke methode zij zouden aanbevelen om uw visie tot leven te brengen.

Passen ze binnen je budget?

Interactieve video’s komen met allerlei prijspunten. Eenvoudige interactieve video’s kosten misschien maar een paar duizend dollar, terwijl producties met een groot budget meer dan $ 50.000 kosten. Je moet niet verwachten dat een bureau je vanaf het begin een exacte schatting geeft van wat je video gaat kosten; er zijn veel onbekende factoren die diepgaande gesprekken vergen om erachter te komen. U kunt echter een marge-prijs vragen op basis van uw individuele vereisten. Het is ook een goed idee om dit gesprek aan te gaan met een budget in gedachten. Dit zal u helpen om vroeg te leren of er een goede match is op basis van uw budget en de prijs van het bureau.

Hoe goed is hun interactieve videoportfolio?

Als onderdeel van uw doorlichtingsproces moet u de interactieve videoportfolio van elk bureau bekijken. In een ideale wereld zouden ze een video hebben voor een bedrijf als het jouwe, maar dat zou je niet moeten verwachten. Vraag hen in plaats daarvan om je een video te laten zien die een vergelijkbaar probleem als het jouwe heeft opgelost. Vraag bijvoorbeeld om voorbeelden van video’s die zijn gemaakt om de verkoop te stimuleren, klanten te informeren of merkloyaliteit op te bouwen. U kunt ook hun portfolio bekijken om hun scala aan mogelijkheden te zien; je wilt een bureau selecteren dat een video op maat maakt om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, niet een bureau dat steeds dezelfde stijl gebruikt.

Wat voor soort interactiviteit ondersteunt hun platform?

Op dit moment zijn er 5 belangrijke interactiviteitsopties:

    hotspots: Hotspots in een video stellen je in staat om op links te klikken, een object aan je winkelwagentje toe te voegen en zelfs een aankoop te doen. De wervingsvideo’s van JCPenney en Deloitte hierboven gebruikten beide verschillende van dit soort interactiviteitstools om feedback te verzamelen en relevante inhoud te pushen.vertakking: Met vertakking kan een kijker zijn eigen reis maken. Wanneer daarom wordt gevraagd, kunnen ze op een hotspot klikken om naar een andere plaats in de video te springen. De Philips Click & Style-video hierboven is een goed voorbeeld van vertakking. Gegevensinvoer: Met knoppen en formuliervelden in een video kunnen merken kijkersgegevens verzamelen en een tweerichtingsgesprek met een merk aangaan. De interactieve video van NICE inContact van bovenaf is een goed voorbeeld van hoe merken gegevensinvoer kunnen gebruiken om informatie te verzamelen en de kijkerservaring aan te passen. 360 graden zicht: Met 360-video kunnen kijkers in alle richtingen naar links, rechts, omhoog en omlaag scrollen. Toms Shoes experimenteerde met 360-video om klanten een kijkje te geven in het werk dat ze in Peru doen. Kijkers konden op de video zelf klikken en slepen om in alle richtingen te verkennen voor een volledig meeslepend 360-perspectief. Multistream: Multi-stream video geeft kijkers twee alternatieve blikken op een video om het contrast te laten zien, en stelt je in staat om tussen de twee te schuiven of te wisselen. Een bekroond voorbeeld van deze techniek is de interactieve video “Earth 2045” van SPP. SPP, een pensioenbedrijf, wilde een video maken waarin hun toewijding aan duurzaamheid en hun aanbod van pensioenproducten werden gecombineerd. Dankzij de multistream-video konden kijkers in 2045 tussen twee versies van de aarde schuiven, wat liet zien wat er met onze wereld zou gebeuren als we nu geen slimme beslissingen nemen over de aarde en ons pensioen.

Kijk bij het selecteren van uw partner voor videobureaus of ze voorbeelden hebben van de interactiviteit die u in uw video wilt opnemen. U kunt hen ook vragen welke soorten interactiviteit het beste zijn om uw publiek te betrekken en uw marketingdoelstellingen te bereiken.

Zullen er extra kosten zijn?

Het toevoegen van interactieve functionaliteiten aan een video kan gepaard gaan met extra kosten, zoals abonnementskosten of kosten voor de technologie die de interactie met de consument mogelijk maakt. Als je video bijvoorbeeld gegevens van consumenten verzamelt via formulieren en vragen, hebben die gegevens software en een database nodig om bij je te komen. Zorg ervoor dat u informatie krijgt over eventuele lopende kosten en vergoedingen, aangezien u een project met uw videobureau afrondt.

Hoe is hun reputatie?

Bij het selecteren van een interactieve videopartner wil je een bureau vinden dat goed is in wat ze doen. Maar bijna net zo belangrijk is of ze gemakkelijk en plezierig zijn om mee te werken. Doe uw onderzoek in een vroeg stadium om er zeker van te zijn dat u een partner kiest die resultaten zal leveren en met wie u een langdurige relatie wilt opbouwen. Kijk online naar beoordelingen, lees getuigenissen van klanten en kijk of u gedeelde connecties op LinkedIn heeft om iets over het bedrijf te leren kennen voordat u zich aanmeldt om met hen samen te werken.

Laatste gedachten

Het lijdt geen twijfel dat interactieve video een krachtige opkomende trend in marketing is. 78 procent van de marketeers die interactieve video hebben gebruikt, vindt het een effectieve strategie, en de verwachting is dat de adoptie van interactieve video zal stijgen van 1 op de 5 marketeers momenteel tot bijna 1 op 3 in 2018. De sleutel is nu om te bepalen hoe interactieve video kan een marketingtool in uw gereedschapskist zijn – en de eerste stap is het vinden van een bureaupartner die u door het proces kan begeleiden. Als u op zoek bent naar de juiste partner, lees dan Aan de slag met interactieve video, een e-book vol tips en bronnen om u op weg te helpen.

0 Shares:
You May Also Like