Een grafiek maken in Google Spreadsheets [Bar Graph, Pie Chart]

Een toevoegen cirkeldiagram of staafdiagram aan uw inhoud maakt het tegelijkertijd interessanter en gezaghebbend. De meeste mensen denken echter nog steeds dat het maken van een grafiek een zware taak is en dat er serieuze wiskundige vaardigheden voor nodig zijn.

Integendeel, het maken van grafieken is heel eenvoudig en iedereen die weet hoe hij internet moet gebruiken, kan het. Ja, je kunt geweldige staafdiagrammen en cirkeldiagrammen maken met behulp van verschillende online tools.

In deze zelfstudie leren we u echter om grafieken te maken in Google Spreadsheets omdat het gemakkelijk en gratis is. Dus laten we, zonder tijd te verspillen, in de tutorial duiken.

Een grafiek maken in Google Spreadsheets

Voordat we beginnen, moet u ervoor zorgen dat u klaar bent met alle gegevens die u in de grafiek wilt plaatsen. Zodra u de gegevens heeft, volgt u deze stappen om grafieken te maken in Google Spreadsheets

Maak een grafiek

1. Ga in uw browser naar Google Spreadsheets. Voeg nu een nieuwe toe Wit laken om een ​​grafiek te maken en de naam van het blad te wijzigen als u dat wilt.

Google-spreadsheets

2. Voeg vervolgens de gegevens toe met hun respectieve waarde, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

gegevens in google sheets

3. Selecteer/markeer nu alle gegevens in het blad en klik op de grafiek invoegen pictogram in de rechterbovenhoek.

selecteer de kaart

4. Terwijl u dat doet, ziet u een grafiek op het scherm verschijnen met alle relevante gegevens.

Cirkeldiagram in Google Spreadsheets

5. Als u tevreden bent met de grafiek, downloadt u deze in PNG, pdf, en SVG formatteren en gebruiken. Klik op de pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van de grafiek om toegang te krijgen tot de downloadoptie

Download de kaart

Als u het diagramtype echter naar andere indelingen wilt wijzigen, lees dan deze zelfstudie door.

LEES OOK: Hoe u het aantal woorden kunt controleren in Google Spreadsheets OF Documenten

Het grafiektype wijzigen

1. Aan de rechterkant onder de Grafiekeditor tabblad, selecteer de grafiektype: doos

Grafiekeditor box

2. Nu kunt u uw gewenste . selecteren grafiektype:. Google Spreadsheets heeft verschillende diagramformaten, van cirkeldiagram en staafdiagrammen naar lijn, gebied en anderen.

Selecteer grafiektype

3. Zodra u uw gewenste kaart hebt gevonden, selecteert u deze en de hoofdkaart op het scherm zal dienovereenkomstig veranderen.

Geselecteerde grafiek

Nu kunt u deze grafiek downloaden of verder aanpassen.

Pas de grafiek aan

Als u het diagram persoonlijker wilt maken, kunt u dat doen door het aan te passen en daarvoor kunt u deze stappen volgen.

1. Klik op de kaart op Grafiek bewerken. De grafiekbewerker wordt aan de rechterkant geopend, selecteer nu Aanpassen.

Pas de grafiek aan

2. Onder instellingen aanpassen krijg je verschillende opties zoals: Grafiekstijl, Titels van diagrammen en assen, Serie, Legends en veel meer.

opties aanpassen

Opmerking: De aanpassingsopties zijn verschillend voor verschillende grafiektypen.

3. Als u de lettertypestijl of de voor- en achtergrondkleur van het diagram wilt wijzigen, selecteert u de grafiekstijl optie. U kunt de kaartlay-out ook wijzigen vanuit 2D naar 3D deze optie gebruiken.

Grafiekstijl

4. Evenzo, als u een titel aan de grafiek wilt toevoegen, kunt u dat doen door de optie te selecteren: Titels van diagrammen en assen. Hier kunt u uw grafiek een titel of een ondertitel geven. U kunt ook een titel toevoegen aan de x en Y-as vanaf hier.

Titel aan de grafiek toevoegen

Op dezelfde manier kunt u nu alle opties onder de instellingen aanpassen en de grafiek persoonlijker maken. Als u nog steeds problemen ondervindt bij het maken en aanpassen van grafieken op Google Spreadsheets, kunt u deze zelfstudie voor hulp lezen.

Conclusie

Hiermee zijn we aan het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we u kunnen helpen bij het maken van grafieken in Google Spreadsheets. Zoals je hebt gezien, is het ook heel eenvoudig om grafieken te maken in Google Spreadsheets, je hoeft alleen maar de gegevens in te vullen en alles over te laten aan Google Spreadsheets.

Bovendien kunt u er een ander type grafieken in maken die aan al uw eisen voldoen. Uiteindelijk willen we gewoon zeggen dat Google Spreadsheets een geweldige gratis tool is om online grafieken te maken en dat iedereen het kan gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like