Een Google Nest Hub kan je bij je volgende hotelverblijf vergezellen

hotel panel home pr 2

Weet je nog hoe hotelovernachtingen er vroeger uitzagen, toen een menselijke piccolo de tv demonstreerde, je de minibar liet zien en je vertelde op welke knop je moest drukken voor roomservice? Welnu, de piccolo voor uw volgende hotelbezoek (wanneer dat ook is) kan meer een display zijn dan een persoon, en het kan zelfs antwoorden op “Hé, Google.”

Google heeft zojuist een nieuwe ‘gastvrijheidsoplossing’ onthuld voor Google Assistant en de Google Nest Hub, die nu zijn intrek neemt in een handvol boetiekhotels in zes Amerikaanse staten en in het Verenigd Koninkrijk.

In plaats van simpelweg een Google Nest Hub in de lobby te installeren, plaatsen deelnemende hotels het 7-inch slimme display in elke kamer en kunnen gasten de Google Assistent vragen om algemene piccolo-taken uit te voeren, zoals het plannen van een wekoproep, het bestellen van meer handdoeken, of u vertellen wanneer het zwembad sluit. (Nee, helaas kan het uw bagage niet meenemen.) De Assistent kan ook het uitcheckproces starten en klachten doorgeven aan de conciërge.

Naast het bieden van hulp bij de dagelijkse hoteldiensten, kan de Google Nest Hub in je kamer (natuurlijk) YouTube-video’s afspelen en kun je via Bluetooth ook muziek van je telefoon naar het scherm streamen.

hotelpaneel thuis pr 3

De Nest Hub kan ook worden geconfigureerd om slimme apparaten in je hotelkamer te bedienen, net zoals thuis. Je kunt de Assistent op de Nest Hub bijvoorbeeld vragen om de gordijnen open te trekken, van zender te veranderen op de tv of de lichten te dimmen.

Natuurlijk zou de door Assistent aangedreven Nest Hub een bron van kennis zijn als het gaat om bezienswaardigheden en lokale restaurants, en “sommige” Nest Hubs zullen zelfs dinerreserveringen kunnen maken, zegt Google.

Klinkt goed, maar willen we een Google Nest Hub die ons volgende hotelverblijf binnendringt? Google van zijn kant wijst erop dat de Nest Hub (in tegenstelling tot de grotere Nest Hub Max) geen geïntegreerde camera heeft en dat gasten altijd een schakelaar kunnen omdraaien om de microfoon van het scherm uit te schakelen.

Je hoeft ook niet in te loggen op de Nest Hub met je Google-account om het scherm te gebruiken, en “alle activiteiten” worden van het apparaat gewist voordat de volgende gast incheckt. (Hopelijk wordt het touchscreen ook gedesinfecteerd .)

Google Nest Hub-schermen sieren nu hotelkamers in het Fairmont Princess in Scottsdale, Arizona; Dr. Wilkinson’s Resort in Calistoga, Californië; Gale en Shelborne South Beach in Miami, Florida; Gansevoort Meatpacking en Synergy Chelsea in New York City; Hotel Zena en Viceroy in Washington, DC; en Village Hotels in het Verenigd Koninkrijk, met binnenkort “aanvullende hotelpartnerschappen”.

0 Shares:
You May Also Like