Een Google Assistent-routine aanpassen door een vertraging in te voeren

google nest audio on shelf

Niet alle Google Assistent-routines gaan over onmiddellijke bevrediging. U wilt bijvoorbeeld een vertraging voordat Google uw lichten uitdoet en uw alarm activeert terwijl u de deur uitgaat, of misschien wilt u liever dat de Assistent even wacht voordat u de krantenkoppen afvinkt tijdens uw ochtendroutine.

Gelukkig is het gemakkelijk om een ​​vertraging toe te voegen aan elke Google Assistent-routine. Het enige wat u hoeft te doen is de nieuwe Uitgestelde start functie, die de al lang bestaande Wait-functie van Alexa weerspiegelt.

Je kunt zoveel vertragingen toevoegen als je wilt aan een Google Assistent-routine, en deze vertragingen kunnen variëren van een minuut tot maar liefst 99 uur en 59 minuten, of meer dan acht dagen. Ik weet niet zeker of je een vertraging van acht dagen wilt in een Google Assistent-routine, maar als je een reden hebt verzonnen, ben je zeker vrij om dat te doen.

Een vertraging toevoegen aan een Google Assistent-routine

google assistent vertraging toevoegen
    Start de Google Home-app, tik op de routines en tik vervolgens op een van de vooraf gemaakte routines of maak een nieuwe door op de knop “+” te tikken. Als je een nieuwe routine aanmaakt, moet je eerst een ‘starter’ aan je routine toevoegen, zoals een spraakopdracht, een tijdstip, zonsopgang of zonsondergang of het uitschakelen van een alarm. Zodra je een starter hebt toegevoegd (een van de starters moet een spraakopdracht zijn), tik je op Sparen. Om een ​​vertraging toe te voegen aan je nieuwe of bestaande Google Assistent-routine, tik je op Actie toevoegenscrol omlaag naar de Tijdsaanpassingen kop en tik vervolgens op Uitgestelde start. Ga je gang en voer in hoe lang je de vertraging wilt laten duren. Nogmaals, de kortste vertraging die u kunt toevoegen is een minuut, terwijl de langste 99 uur en 59 minuten is. Als je wilt, kun je meer vertragingen aan je routines toevoegen. Houd er ook rekening mee dat wanneer u extra acties toevoegt (zoals het inschakelen van lichten of het inschakelen van beveiligingssensoren) aan de routine, u er rekening mee kunt houden dat u ze voor of na een bepaalde vertraging kunt tikken en slepen, maar u kunt de zelf vertragen. Als je klaar bent met het toevoegen van acties aan de routine, tik je op de blauwe Sparen knop.

Nu kun je de routine testen vanuit het hoofdroutines-scherm door op de juiste Play-knop te tikken, en als alles goed gaat, wacht de Google Assistent tussen de acties die je hebt opgegeven.

0 Shares:
You May Also Like