Een goedkopere, door advertenties ondersteunde versie van HBO Max komt deze zomer aan, maar met een addertje onder het gras

wonder woman 1984

Als jij een van de velen bent die het vooruitzicht om $ 15 per maand te betalen voor HBO Max hebben geschuwd, hoe klinkt een goedkopere, door advertenties ondersteunde versie van de streamingdienst? Er is echter een addertje onder het gras.

AT&T, het conglomeraat dat eigenaar is van HBO Max, WarnerMedia, heeft geen geheim gemaakt van zijn plannen om een ​​advertentie-ondersteunde (of AVOD) versie van zijn jonge streamingdienst te onthullen. Voordat HBO Max zelfs maar werd gelanceerd, beloofde AT&T dat een goedkopere servicelaag – met advertenties – de standaardservice van $ 15 per maand zou volgen.

Op vrijdag, net voor zijn jaarlijkse Investor Day-evenement, heeft AT&T meer van de bonen gemorst, waarbij juni werd vastgelegd als de Amerikaanse lanceringsdatum voor de door advertenties ondersteunde HBO Max.

AT&T heeft nog niet aangekondigd hoeveel de advertentiegestuurde HBO Max gaat kosten, maar heeft wel aangekondigd (via The Streamable) dat een aantal belangrijke HBO Max-content – dag-en-datum filmreleases van Warner Bros. – niet zal worden opgenomen.

Hoewel er nog geen officiële prijs is voor de AVOD-smaak van HBO Max, kunnen we een gok wagen door te kijken naar concurrenten als Hulu, Peacock en Paramount+, die allemaal zowel advertentie-ondersteunde als reclamevrije opties bieden.

Zowel Hulu als Paramount+ bieden bijvoorbeeld advertentie-ondersteunde niveaus voor $ 6 per maand of $ 60 per jaar. Peacock is een beetje goedkoper en serveert zijn AVOD Peacock “Premium” -plan voor $ 5 per maand of $ 50 per jaar.

Jason Kilar, CEO van WarnerMedia, die toevallig Hulu’s eerste chef-directeur was, heeft beloofd dat reclame op HBO Max “elegant” zal worden uitgerold en dat “mensen zo enthousiast zullen zijn over hoe attent we zijn geweest over reclame .” (Persoonlijk vind ik het onwaarschijnlijk dat iemand “enthousiast” zou kunnen worden over advertenties op HBO Max, hoe elegant ze ook zijn uitgevoerd, maar ik denk dat we daar snel genoeg achter zullen komen.)

AT&T ziet een advertentie-ondersteunde versie van HBO Max als slechts het ticket om zijn abonneebestand te vergroten. Ongeveer 17,5 miljoen gebruikers hadden HBO Max eind januari “geactiveerd”, wat WarnerMedia een totaal van 41,5 miljoen HBO- en HBO Max-abonnees opleverde.

Dat is niet slecht, maar het cijfer verbleekt naast de 200 miljoen abonnees van Netflix en de verbazingwekkende 100 miljoen die Disney+ in iets meer dan een jaar tijd wist op te schrikken.

HBO Max is ook nog steeds op zoek naar zijn eerste doorbraakhit. Hoewel en beide een positieve buzz hebben gezien, zijn geen van beide de culturele toetsstenen geworden die en hebben voor Disney+, of en meer op Netflix.

Een van de grootste voordelen van de reclamevrije HBO Max is natuurlijk dat alle films van Warner Bros. 2021 op dezelfde dag worden gestreamd als ze in de bioscoop verschijnen. Die films omvatten (een prijskandidaat die nu uit is), en .

Maar zoals we vrijdag vernamen, maken die ‘dag-en-datum’-films deel uit van de door advertenties ondersteunde HBO Max. Dat betekent dat degenen die kiezen voor het goedkopere HBO Max-niveau zich moeten opmaken om Neo’s nieuwste avonturen te bekijken op dezelfde dag dat hij de theaters binnenkomt.

0 Shares:
You May Also Like