Een goedkopere, alleen HD Chromecast met Google TV zou binnenkort kunnen verschijnen

Chromecast with Google TV 2020

Er is nog steeds geen teken van een opvolger van Google’s 4K-enabled Chromecast met Google TV, maar er is veel gepraat over een alleen HD-versie van de streaming-dongle, en een recente FCC-indiening hints dat het apparaat op het punt staat dekking te breken.

We leerden voor het eerst details over de vermeende step-down Chromecast met Google TV in januari in een rapport van Protocol, en nu heeft 9to5Google een FCC-aanvraag gezien voor een “draadloos apparaat” van Google dat de goedkopere streaming-dongle lijkt te zijn.

De FCC-indiening onthult geen foto’s, maar het beschrijft wel een apparaat dat video kan streamen met een resolutie tot 1080p met een verversingssnelheid van 60 Hz, dual-band wifi, Bluetooth, een USB-oplaadpoort en een “afstandsbediening .”

Natuurlijk zeggen de documenten niet wanneer de niet-zekere, maar zeer waarschijnlijk 1080p Chromecast met Google TV daadwerkelijk zal aankomen; over het algemeen zijn apparaten die de FCC raken echter meestal slechts enkele maanden verwijderd van de lancering.

We hebben contact opgenomen met Google voor commentaar.

Google heeft momenteel twee Chromecast-apparaten te koop: de 4K-enabled Chromecast met Google TV, die in 2020 arriveerde, en de derde generatie Chromecast, een vijf jaar oude dongle die alleen streamt met resoluties tot 1080p. De apparaten worden respectievelijk voor $ 50 en $ 30 verkocht.

De Chromecast met Google TV was het eerste Chromecast-apparaat met de Google TV-gebruikersinterface en een spraakafstandsbediening, zodat je video’s kunt streamen zonder je telefoon op te hoeven graven.

Aan de andere kant is de Chromecast van de derde generatie eigenlijk gewoon een streaming-video-eindpunt, en net als eerdere Chromecast-dongles, ontbreekt een afstandsbediening, in plaats daarvan vertrouwend op een telefoon of een ander Chromecast-apparaat.

Gezien het feit dat de FCC-aanvraag zegt dat een “afstandsbediening” wordt geleverd met het nieuwe Google-apparaat, lijkt het veilig om aan te nemen dat de aankomende gadget ook een “met Google TV” -streamer zal zijn, zij het met alleen HD-resolutie.

Amazon en Roku bieden hun eigen 1080p-streamers aan, waaronder de $ 40 Fire TV Stick en de $ 30 Roku Express.

Beide concurrerende videosticks worden geleverd met afstandsbedieningen en volledige gebruikersinterfaces, dus het is logisch dat Google zijn lange-in-de-tand 1080p Chromecast ververst.

0 Shares:
You May Also Like