Een goedkope, eenvoudige afstandsbediening voor je WiZ slimme lampen

wiz connected wi fi wizmote

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatie en bedieningLicht, stevig ontwerpBedient alle lichten in een kamer vanaf meer dan 15 meter afstand

nadelen

Twee benodigde AAA-batterijen zijn niet inbegrepen Geen eenvoudige optie voor wandmontage Kan geen lichtscènes bedienen (althans nog niet)

Ons oordeel

De Wi-Fi WiZmote is een betaalbare, eenvoudige afstandsbediening waarmee u uw WiZ slimme lampen eenvoudig kunt bedienen zonder app of slimme luidspreker.

Een handig accessoire voor diegenen die hun WiZ-smartlampen willen bedienen zonder eerst een app te starten of Alexa of Google Assistant te vragen, de Wi-Fi WiZmote is een betaalbare, no-nonsense afstandsbediening waarmee je alle WiZ-lampen in één kamer kunt bedienen . De lichtgewicht, duurzame afstandsbediening heeft een indrukwekkend draadloos bereik en een batterijduur, maar er is geen gemakkelijke manier om hem aan een muur te bevestigen en je kunt er (nog) geen lichtscènes mee bedienen. De Wi-Fi WiZmote van $ 15 zal naar verwachting in april in de verkoop gaan na zijn debuut op CES vorige maand.

Ontwerp

De Wi-Fi WiZmote heeft acht knoppen, waaronder aan en uit, een nachtlichtknop, vier favorietenknoppen die je kunt aanpassen met lichtmodi met behulp van de mobiele WiZ-app, en een helderheidsknop.

Met een gewicht van slechts twee ons met zijn twee AAA-batterijen geïnstalleerd, voelt de afstandsbediening zelf (die in wezen hetzelfde ontwerp heeft als de infraroodafstandsbediening van WiZ) aangenaam licht en toch stevig aan, met een ergonomisch gebogen achterkant waardoor de afstandsbediening heen en weer schommelt wanneer hij zit op een vlakke ondergrond.

Omdat er geen muurplaat of enige vorm van magnetische of zelfklevende achterkant is, is er geen gemakkelijke manier om de WiZmote aan de muur te bevestigen, al dan niet tijdelijk. En over de benodigde AAA-batterijen van de WiZmote gesproken, ze zijn niet inbegrepen, dus je moet daar rekening mee houden met het prijskaartje van $ 15 van de afstandsbediening.

Opstelling

De Wi-Fi WiZmote in gebruik nemen is eenvoudig. Nadat u de mobiele WiZ-app hebt geactiveerd, navigeert u naar het hoofdtabblad Home, tikt u op de knop “+”, tikt u op WiZmote en drukt u vervolgens drie keer op de aan / uit-knop op de afstandsbediening.

De WiZ-app vond de afstandsbediening binnen ongeveer een seconde of zo. Nadat je de afstandsbediening aan een van je kamers hebt toegewezen, ben je zo goed als klaar om te gaan.

Bediening en prestaties

In tegenstelling tot de oudere IR WiZmote, die alleen werkt als je de afstandsbediening rechtstreeks op het licht richt dat je wilt bedienen, kan de Wi-Fi WiZmote alle lampen in één kamer tegelijk bedienen. Omdat de Wi-Fi-afstandsbediening rechtstreeks verbinding maakt met uw WiZ Wi-Fi-lampen, in plaats van met uw router, moet u redelijk dicht bij de kamer zijn (hoewel niet noodzakelijk de kamer) om de WiZmote te laten werken. In mijn tests werkte de afstandsbediening feilloos vanaf een volledige afstand van 50 voet. Het is ook vermeldenswaard dat je met de Wi-Fi WiZmote slechts één kamer met lichten tegelijk kunt bedienen; als je de verlichting in een andere kamer wilt bedienen, moet je de afstandsbediening opnieuw aan die kamer toewijzen.

wiz verbonden wifi wizmote settings.jpeg

De vier genummerde knoppen op de WiZmote zijn toegewezen aan de vier verlichtingsfavorieten in de kamer waaraan de afstandsbediening is toegewezen. Als bijvoorbeeld verlichtingsmodus nr. 1 is ingesteld op “warm wit”, door op de knop “1” op de afstandsbediening te drukken, worden alle (ondersteunde) lichten in de kamer in de warmwitte modus geschakeld. Helaas kun je geen aangepaste lichtscènes toewijzen aan een van de vier knoppen, hoewel een WiZ-vertegenwoordiger beloofde dat dergelijke functionaliteit “in de toekomst” zal komen.

Ondertussen werken de andere knoppen op de Wi-Fi WiZmote precies zoals je zou verwachten, met de aan/uit-knoppen die alle kamerverlichting aan- en uitzetten en de nachtlichtknop schakelt de lichten in (natch) nachtlichtmodus, terwijl de dimmer rocker laat je de helderheid aanpassen.

WiZ-vertegenwoordigers zeggen dat de twee AAA-batterijen van de Wi-Fi WiZmote tot twee jaar meegaan, mede dankzij de energiezuinige wifi-radio.

Waar het op neerkomt:

We zouden willen dat de Wi-Fi WiZmote werd geleverd met een muurplaat voor eenvoudige montage, en we zouden willen dat er een paar AAA-batterijen in de doos zaten. Dat gezegd hebbende, de Wi-Fi WiZmote doet wat het zegt voor een spotprijs, en het zal nog beter zijn zodra WiZ ondersteuning uitrolt voor het regelen van lichtscènes.

0 Shares:
You May Also Like