Een geweldige binnenantenne voor een nog betere prijs

channel master flatenna 35 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer lage prijsGoede klantenservice in de VS

nadelen

Geen coaxkabel meegeleverd (zie recensie met betrekking tot tijdelijke aanbieding) Channel Master bevat nu een coaxkabel in de doos

Ons oordeel

De Channel Master Flatenna presteert goed en heeft een onklopbare prijs. Hij haalde alle grote lokale zenders binnen met een constante kwaliteit en is een solide keuze als je een binnenantenne een must hebt.

Prijs bij beoordeling

$ 10 (plus $ 7,50 verzendkosten indien rechtstreeks bij Channel Master gekocht)

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 25,00

Hoe goed kan een tv-antenne van $ 10 eigenlijk zijn? Amazon wordt overspoeld met goedkope antennes van naamloze merken die zo snel komen en gaan. Maar onlangs kwam Channel Master, een tientallen jaren oude Amerikaanse merkantennemaker, met een eigen merk uit.

De Flatenna is een dunne tv-antenne die iets groter is dan een vel US-letter- of A4-papier en bedoeld is voor gebruik binnenshuis in gebieden met een sterke tv-ontvangst. Channel Master zegt dat het tot 35 mijl van tv-zenders zou moeten werken, hoewel dat slechts een richtlijn is. Binnenontvangst wordt beïnvloed door talloze dingen, waaronder de positie van de antenne, de muren van het huis, omringende bomen en andere gebouwen en zelfs meubels in de kamer.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste tv-antennes, waar je recensies van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee je rekening moet houden bij het winkelen.

Dat gezegd hebbende, wilde ik het proberen. De testlocatie was ongeveer 10 mijl van de belangrijkste tv-zenders voor Washington, DC, dus ruim binnen het aangegeven bereik voor de antenne.

Gezien de prijs verraste de Flatenna me met hoe substantieel hij aanvoelde. Het is merkbaar dikker dan veel van de andere dunne, plastic antennes die ik heb getest.

De antenne wordt geleverd in een plastic verpakking, geen doos, en met een instructieblad en enkele plakkerige schuimkussentjes voor montage. Je moet je eigen coaxkabel hebben om de antenne op de tuner van je tv aan te sluiten, maar dit zou je niet moeten afschrikken, want coax is erg goedkoop. ( Channel Master bevat nu een coaxkabel in de doos.)

kanaalmaster flatenna 35 2

Prestatie

In de ontvangsttests van TechHive was de Flatenna in staat om alle aan het lokale netwerk aangesloten tv-stations te ontvangen.

Een automatische scan van tv-stations in de omgeving van Washington, DC resulteerde in 8 tv-stations met in totaal 39 kanalen. Nog eens 4 stations uit Baltimore werden ontvangen, maar te zwak voor een foto. Dat is identiek aan onze huidige topantenne, de Winegard Flatwave Amped-antenne. Signaalsterkten waren ook vergelijkbaar op beide antennes.

Een tweede versie van de Flatenna, genaamd de Flatenna+, bundelt een Channel Master CM-7776 microversterker die een matige versterking van 10dB levert. Dat zou genoeg moeten zijn om een ​​handvol extra zenders binnen te halen, dat hangt af van de ontvangstomstandigheden bij jou thuis. Op onze testlocatie heeft de toevoeging van de versterker geen extra kanalen opgeleverd.

kanaalmaster flatenna 35 4

In feite was het niet de versterker, maar de plaatsing van de antenne die het meest effectief bleek bij het verbeteren van de ontvangst.

Voor alle binnenantennes moet je op zoek naar een goede plek om de antenne aan je muur te monteren. Gebruik altijd een muur of raam aan de zijkant van het huis die uitkijkt op de lokale zendmasten en verplaats het dan op de muur om de beste plek te vinden. Helaas zal dit niet altijd in de meest esthetische positie zijn, maar het is een van de compromissen die u sluit met een binnenantenne. Wij adviseren indien mogelijk altijd een buitenantenne.

Met de Flatenna heb ik hem aan de muur gehangen en een basisscan gedaan. Toen ik eenmaal een handvol zenders had, trok ik de antenneniveau-indicator op het scherm van de tv omhoog en zocht zorgvuldig naar een locatie met maximale signaalsterkte.

In mijn test was het monteren van de antenne in het raam niet de beste locatie, zoals ik had aangenomen. Het bleek in plaats daarvan aan de muur te hangen, een beetje aan de zijkant van het raam. Je zult je eigen sweet spot moeten vinden.

Afhankelijk van waar het werkt, kan dit betekenen dat de antenne een permanent item in uw kamer wordt. Het heeft een zwarte en een witte kant, dus je kunt degene kiezen die het beste bij je muur past, maar het zal er nooit geweldig uitzien. Dit is een ander compromis met het gebruik van een binnenantenne.

kanaalmaster flatenna 35 3

Waar het op neerkomt:

De Channel Master Flatenna kan niet kloppen voor de prijs. Het is goed gemaakt, presteert goed en is afkomstig van een betrouwbaar merk.

Maar doe wat onderzoek voordat u iets koopt en zorg ervoor dat het werkt waar u woont. Zoals hierboven vermeld, is ontvangst binnenshuis een compromis. Deze antenne wordt alleen aanbevolen voor gebieden met sterke tv-signalen. Om een ​​idee te krijgen van wat zou kunnen werken waar u woont, raadpleegt u de TechHive-gids voor het kiezen van een tv-antenne of kijkt u op een website zoals Rabbit Ears of Antenna Web.

Als je je onderzoek hebt gedaan en nog steeds problemen hebt, heeft Channel Master een in de VS gevestigd klantenserviceteam dat je kan helpen. Dit is niet het geval met veel van de andere goedkope antennes die online te koop zijn.

Martyn Williams produceert technologienieuws en productrecensies in tekst en video voor PC World, Macworld en TechHive vanuit zijn huis buiten Washington DC. Hij werkte eerder voor IDG News Service als correspondent in San Francisco en Tokio en deed verslag van technologienieuws uit Azië en Europa.

0 Shares:
You May Also Like