Een generieke switch met generieke prestaties

treatlife single pole dimmer installed

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoopWerkt grotendeels zoals geadverteerdJe hebt de app misschien al geïnstalleerd

nadelen

Enkele problemen met de verbinding Alleen eenpolig (er is een driewegschakelaar, maar geen driewegdimmer) Locator-LED is veel te fel voor een slaapkamer en kan niet worden verholpen Kan alleen worden aangesloten op 2,4 GHz-netwerken

Ons oordeel

Deze generieke slimme dimmer biedt geen verrassingen, maar kost minder dan $ 25.

Een naam als Treatlife moet het resultaat zijn van een uitgebreide thesaurus-zoektocht naar een merknaam door een Chinese fabrikant van zeer goedkope technische producten, toch?

En zo is het. Treatlife maakt drie slimme schakelaars, allemaal klonen van andere generieke hardware op de markt. Treatlife heeft zelfs niet eens een eigen mobiele app. Het maakt gebruik van de app “Smart Life”, ontwikkeld door de externe ontwikkelaar Tuya, Inc., die in licentie is gegeven aan een aantal andere fabrikanten. Treatlife zegt dat het werkt aan het ontwikkelen van een eigen app op maat die “de komende maanden beschikbaar zal zijn”. Zoals het er op het moment van deze review uitziet, is de Smart Dimmer van Treatlife van voor naar achter volledig generiek.

Het industriële ontwerp lijkt vaag op de Wemo Wi-Fi Smart Dimmer, met een reeks LED’s verticaal uitgelijnd bovenop een aanraakgevoelig paneel dat de helderheid van het aangesloten licht aanpast terwijl u uw vinger op en neer over het oppervlak schuift. Een grotere LED aan de basis brandt alleen als het licht is uitgeschakeld; helaas kan het niet via software worden uitgeschakeld, waardoor het moeilijk te verkopen is voor de slaapkamer.

De schakelaars van Treatlife zijn allemaal uitgerust met Wi-Fi-radio’s (alleen 2,4 GHz), en de bedradingscomponenten zouden nu bekend moeten zijn: vier kleurgecodeerde staartjes kronkelen uit de achterkant van de omvangrijke eenheid; draadmoeren zijn inbegrepen om ze allemaal aan te sluiten, met de aanwezigheid van neutrale draad in de aansluitdoos die nodig is om het systeem te laten werken. Ik had geen moeite om de nodige verbindingen te maken en alles zorgvuldig terug in de houder te plaatsen.

Treatlife dimmer vlechten

Omdat ik de Smart Life-app al had geïnstalleerd, hoefde ik alleen maar op het +-pictogram te tikken en naar beneden te scrollen naar “Dimschakelaar” in de categorie “Verlichting” om het ontdekkingsproces te starten. De app vond de dimmer van Treatlife onmiddellijk en had hem na een paar minuten configureren met succes verbonden met mijn wifi-netwerk.

Bij dagelijks gebruik reageert de hardware (en dimmen is soepel), maar de app kan een beetje traag zijn om opdrachten naar het apparaat te sturen. Het is ook gevoelig voor frequente verbroken verbindingen, de functionaliteit verdwijnt plotseling en verschijnt zonder waarschuwing weer. Dat gezegd hebbende, kon ik het systeem meestal zonder klachten gebruiken, inclusief het timersysteem – een basisplanningstool waarmee je eenmalige of terugkerende aan/uit-acties kunt instellen.

Treatlife-app

Vreemd genoeg laat de planner je niet toe om de helderheid in te stellen wanneer het licht aangaat – het keert gewoon terug naar de meest recente instelling – tenzij je naar de hoofdpagina van de app gaat en Automatiseringen instelt via het veel ingewikkeldere “Slimme” gedeelte. Een beloofde “vakantiemodus” die willekeurig de lichten aandoet, was nergens te vinden.

Alexa en Google Assistant kunnen worden gebruikt voor standaard spraakopdrachten en – in een ongebruikelijke functie – kan het systeem worden ingesteld om push-waarschuwingen te verzenden wanneer een gepland item is uitgevoerd. Deze kunnen echter een beetje agressief zijn, dus gebruik ze voorzichtig.

De line-up van Treatlife omvat ook een enkelpolige slimme schakelaar ($ 18 op het moment van drukken) en een drieweg slimme schakelaar ($ 25 vanaf deze recensie), waarvan Treatlife zegt dat deze kan worden gebruikt in combinatie met elke andere driewegschakelaar, in plaats van te vereisen een begeleidende schakelaar, zoals vaker vereist is. Het bedrijf biedt momenteel geen driewegdimmer aan.

Wat de prijs betreft, is de uitrusting van Treatlife ongelooflijk goedkoop, vooral als je ze in bulk koopt (een vier-pack dimmers verkocht voor minder dan $ 80 op Amazon toen ik het controleerde); je zult moeite hebben om een ​​slimme dimmer te vinden die lager geprijsd is dan deze voor $ 25. Dat is helaas de meest opwindende functie van de switch, en hoewel het de klus geklaard heeft, zal het je onderweg nauwelijks opwinden.

0 Shares:
You May Also Like