Een gemakkelijke manier om de slaapveiligheid van uw kind te garanderen

angelcare baby breathing monitor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Volgt beweging geproduceerd door de ademhaling van uw kind Waarschuwt u wanneer er gedurende 20 seconden geen beweging wordt gedetecteerd Realtime video met digitale pan en tilt

nadelen

Knoppen op de monitor moeten vaak meerdere keren worden ingedrukt om te reageren Duurder dan sommige slimme babyfoonsGemiddelde videokwaliteit

Ons oordeel

De Angelcare-ademhalingsmonitor voor baby’s is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar hulpmiddel voor ouders om de slaapveiligheid van hun kind te bewaken.

Angelcare is een van de meest vertrouwde namen in babyfoons. De nieuwe babyademhalingsmonitor (model AC337) onderstreept waarom. Het geeft betrouwbare, realtime feedback over de slaapstatus van uw kind, en het is eenvoudig genoeg voor zelfs de meest bezorgde ouders van pasgeborenen om te installeren en te bedienen.

De AC337 heeft drie componenten: een handmonitor, een camera en een ademsensorpad.

De monitor, of ouderunit, heeft een 4,3-inch LCD-scherm met een resolutie van 480 x 272 pixels. Knoppen aan weerszijden van het scherm regelen talkback, pannen en zoomen, volume en menunavigatie. LED-indicatoren voor stroom, geluid en beweging – plus een microfoon – lopen over de bovenkant van de monitor boven het scherm. De monitor ondersteunt een of twee camera’s en sensorpads, die afzonderlijk als kit kunnen worden gekocht.

angelcare baby ademhalingsmonitor pu

De camera, ook wel de kinderkamer genoemd, meet ongeveer 3,5 x 3,5 inch en beschikt over digitale zoom en panning. Het apparaat geeft de kamertemperatuur weer onder de lens.

Angelcare’s gepatenteerde Breathing Movement Sensor Pad is ongeveer 6,25 x 6,25 inch, wat volgens het bedrijf 40 procent kleiner is dan eerdere modellen. Geplaatst op een stevig oppervlak onder de wiegmatras van uw baby, volgt het subtiele bewegingen die worden geproduceerd door de ademhaling van het kind. Als het gedurende 15 seconden geen beweging detecteert, laat de babykamer een enkele pieptoon horen om het kind wakker te maken. Als het kind niet binnen 5 seconden roert, piept het hoofdalarm continu en verschijnt er een rood waarschuwingssymbool op het display van de ouderunit.

Installatie en prestaties

De ouderunit werkt op een oplaadbare lithium-ionbatterij. Nadat u hem hebt geplaatst, moet hij voor het eerste gebruik ongeveer 8 uur worden opgeladen en daarna regelmatig om de 4 uur.

angelcare baby-ademhalingsmonitor camera

De camera, die vooraf met de monitor is gekoppeld, werkt op wisselstroom, dus deze moet zich in de buurt van een stopcontact bevinden. Hij wordt magnetisch aan zijn standaard bevestigd, die vervolgens op een tafelblad kan worden geplaatst of aan de muur kan worden bevestigd met behulp van de meegeleverde hardware. In beide gevallen moet het minstens 3 voet van de wieg en het sensorkussen worden gehouden.

Het ademsensorkussen maakt gebruik van een knoopcelbatterij die gemakkelijk in een compartiment aan de bovenkant kan worden geplaatst. De sensor moet gecentreerd zijn onder de wiegmatras. Als de wieg een lattenbodem of verenbodem heeft in plaats van een plat, stevig oppervlak, moet u ook uw eigen hardboard leveren om tussen de matras en de wiegbodem te plaatsen, zodat de sensor correct werkt.

Angelcare beschrijft een “vierhoekentest” in de handleiding om te controleren of het systeem werkt voordat u uw kind in de wieg plaatst. Je klopt om de beurt op elk van de vier hoeken van de matras en wacht tot de sensor beweging detecteert. Als dit het geval is, hoort u hier elke 5 seconden een “vinkje” en knippert de ouderunit groen. U dient dan van de wieg af te stappen. De baby- en ouderunit moeten beide alarm slaan als de sensor geen beweging detecteert. Het is van cruciaal belang om te onthouden dat de sensor beweging kan registreren, niet alleen die van uw baby. Dus als je op de wieg leunt of de vloer trilt van de wasmachine die in de volgende kamer draait, gaat het alarm niet af. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de babykamer relatief stil is wanneer uw baby slaapt, zodat de sensor nauwkeurig is.

angelcare baby ademhalingsmonitor sensor

De sensor werkte perfect in mijn tests zolang ik het bovenstaande protocol volgde. U kunt de sensor van de monitor pauzeren of uitschakelen wanneer u uw kind uit de wieg haalt om te voorkomen dat het alarm afgaat. Met de monitor kunt u ook de gevoeligheid van de bewegingsdetectie wijzigen, zodat u de ademhalingsbewegingen van uw kind nauwkeurig kunt blijven volgen terwijl het groeit.

De videokwaliteit van de camera is ongeveer wat je van een babyfoon mag verwachten. Het is goed, niet geweldig, met een opvallende blauwachtige kleur en wat beeldruis. Maar u kunt uw kind en de omgeving om hen heen duidelijk zien. Het digitale pan-en-tilt is een beetje traag, maar omdat de camera zelf niet beweegt, hoef je je geen zorgen te maken over motorgeluid dat je baby stoort. Het geluid is helder en vol wanneer je meeluistert met je kind of tegen ze praat via de microfoon van de monitor.

De ouderunit biedt veel maatwerk en controle over het systeem. U kunt boven- en ondergrenzen voor de temperatuur instellen en gewaarschuwd worden wanneer de temperatuur buiten dat bereik valt. Een Vox-activeringsfunctie verzendt geluid alleen wanneer het wordt gedetecteerd, waardoor het stroomverbruik wordt verminderd en u het gesis van de kinderkamer niet hoort. En, zoals vermeld, kunt u hiermee de gevoeligheid van het ademkussen kalibreren. Het houdt u ook op de hoogte van batterijniveaus en andere systeeminstellingen via een statusbalk bovenaan het scherm. Mijn enige klacht is dat de “aanraakknoppen” niet erg responsief zijn en dat ik ze meestal meerdere keren krachtig moest indrukken voordat ze zouden reageren.

Vonnis

Aangezien we momenteel op het hoogtepunt van het griepseizoen zitten met een nieuw coronavirus dat zich verspreidt, is het de moeite waard eraan te denken dat zelfs gewone ademhalingsvirussen de ademhaling van een kind kunnen schaden. De Angelcare-ademhalingsmonitor voor baby’s is een betrouwbaar hulpmiddel om ervoor te zorgen dat uw kind veilig slaapt en zou een grote bijdrage moeten leveren aan het verlichten van de angsten van nerveuze moeders en vaders.

0 Shares:
You May Also Like