Een fotobibliotheek op Mac herstellen: 4 methoden

How to find recently deleted photos

Apple Photos wordt sinds OS X Yosemite als de standaard foto-app geleverd, maar veel gebruikers weten nog steeds niet hoe het werkt. De Foto’s-app is efficiënt in het organiseren en synchroniseren van foto’s, maar gebruikt zijn eigen databases – deze zijn gevoelig voor beschadiging en corruptie als ze onjuist worden behandeld.

In andere gevallen kunnen fotobibliotheekbestanden zoekraken als gevolg van onbedoelde verwijdering, opmaak, verkeerde plaatsing of zelfs schade door softwarefouten of schijfproblemen. Dit artikel is een uitgebreide handleiding voor het herstellen van iPhoto-bibliotheekbestanden (voor oudere macOS) en fotobibliotheekbestanden. Lees verder.

Wat is Foto’s (iPhoto) Bibliotheek?

Om gemakkelijk te begrijpen wat Foto’s is en waarom uw iPhoto-bibliotheek weg is, volgen hier enkele belangrijke punten die we moeten weten:

Feit 1: Foto’s is de nieuwste app voor het ordenen van afbeeldingen (van iPhoto en Aperture) Feit 2: De app Foto’s beheert bibliotheken, dit zijn een verzameling afbeeldingen die handmatig door de gebruiker of automatisch door iCloud-synchronisatie worden geïmporteerd (indien ingeschakeld). Feit 3: U kunt meerdere bibliotheken hebben, maar u moet er een aanwijzen als de “Systeemfotobibliotheek”. Dit wordt de “actieve” bibliotheek die de Foto’s-app en iCloud Sync gebruikt. U kunt deze aanduiding op elk moment overdragen naar een andere bibliotheek. Feit 4: Als iCloud-synchronisatie is ingeschakeld voor Foto’s, uploadt iCloud automatisch de systeemfotobibliotheek naar de cloud, zodat u uw afbeeldingen op elk Apple-apparaat kunt bekijken (en ze openen met native apps, zoals Keynote).

Ten slotte slaan bibliotheken hun eigen metadata op om Foto’s te ordenen, dus u moet de inhoud van een bibliotheek niet wijzigen buiten de Foto’s-app – anders loopt u het risico deze te beschadigen of per ongeluk bestanden te verwijderen. Als u de inhoud ervan wilt wijzigen, exporteert u deze eerst.

Fotobibliotheek op Mac herstellen

Er zijn 4 verschillende manieren om Fotobibliotheek op Mac te herstellen, en ze pakken verschillende oorzaken aan, dus het is de moeite waard om ze allemaal te proberen als je niet zeker weet waarom je bibliotheek ontbreekt. Hieronder vindt u stapsgewijze instructies (met schermafbeeldingen) voor elke methode. Lees verder.

Als alleen bepaalde foto’s ontbreken, hebt u ze mogelijk per ongeluk verwijderd of als verborgen ingesteld. Controleer de onlangs verwijderde map in de Foto’s-app als je per ongeluk je foto’s hebt gewist. Als u denkt dat ze verborgen zijn, klikt u op Beeld > Verborgen fotoalbum weergeven.

Methode 1: Gebruik software voor gegevensherstel

Als u geen Time Machine-back-up hebt, kunt u een verloren iPhoto op Mac het beste herstellen door software voor gegevensherstel te gebruiken. Het is ook de beste optie als het gegevensverlies wordt veroorzaakt door beschadiging van de schijf. Om dit proces te demonstreren, gebruiken we software voor gegevensherstel genaamd Disk Drill.

We gebruiken Disk Drill vaak om stappen voor gegevensherstel op onze blog te tonen omdat het een erg hoog succespercentage heeft, het is beginnersvriendelijk en het ondersteunt een enorme verscheidenheid aan extensies – waaronder .photoslibrary. Het kan zelfs de afzonderlijke foto’s in uw bibliotheken ophalen. We laten u een voorbeeld zien in de onderstaande gids.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill door Finder > Toepassingen > Disk Drill te openen.
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 3. In het venster dat verschijnt, selecteert u uw systeemstation (meestal aangeduid met “Apple SSD”) en klikt u vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens” in de rechterbenedenhoek van het venster.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 4. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit. Klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scanscherm

Stap 5. De zoekbalk en de zijbalk van het bestandstype kunnen u helpen de resultaten te filteren en uw bestanden sneller te vinden. Laten we proberen bestanden weer te geven met de extensie .photoslibrary.
Disk Drill zoeken Foto's Bibliotheek

Stap 6. U kunt een voorbeeld van bestanden bekijken door met uw muisaanwijzer rechts van hun bestandsnamen te bewegen – dit is een goede manier om uw foto’s te controleren. Het is ook super handig omdat er gevallen zijn waarin software voor gegevensherstel de exacte bestandsnamen niet kan ophalen.
Disk Drill fotovoorbeeld

Stap 7. Vink de selectievakjes aan links van de bestanden die u wilt herstellen. Klik vervolgens op de knop “Herstellen” in de rechterbenedenhoek van het venster.
Disk Drill Foto's Bibliotheek bestandsselectie

Stap 8. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt een bestemming voor uw herstelde bestanden. Als u meerdere bestanden herstelt, is het beter om een ​​locatie op een externe schijf te kiezen om te voorkomen dat bestanden in de wachtrij worden overschreven.

Disk Drill voor Mac biedt geen free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt en de andere krachtige gegevensbeheerfuncties van Disk Drill gebruiken voor: free.

Methode 2: Fotobibliotheek herstellen van Time Machine

Als u Time Machine-back-ups hebt ingeschakeld, kunt u eenvoudig foto’s herstellen vanuit Time Machine. Deze krachtige Mac-app slaat incrementele back-ups van bestanden en mappen op in ‘snapshots’. Onder deze snapshots zou u een versie van uw map Afbeeldingen moeten vinden (of welke map uw bibliotheekbestanden ook opslaat) waar uw bestanden niet zijn verwijderd.

De iPhoto-bibliotheek herstellen vanuit Time Machine:

Stap 1. Eerst moeten we de Time Machine-knop op de menubalk inschakelen. Open Systeemvoorkeuren > Time Machine.
Time Machine-instellingen in het venster Systeemvoorkeuren

Stap 2. U vindt de instelling om de Time Machine-knop onder aan het venster in te schakelen. Vink het vakje ernaast aan en sluit het venster.
Toon Time Machine in menubalkinstelling

Stap 3. Open Finder. Klik in de menubalk op Ga > Computer.
Finder Go Computer-map

Stap 4. Navigeer naar Macintosh HD > Gebruikers > “uw gebruikersnaam” > Afbeeldingen. Dit is de standaardmap voor bibliotheekbestanden en de waarschijnlijk te herstellen map voor het herstellen van een iPhoto-bibliotheek van Time Machine. Als u een andere map hebt opgegeven, navigeert u in plaats daarvan naar die map.
Map Afbeeldingen in de map Gebruikers

Stap 5. Klik in de menubalk op de knop Time Machine > Enter Time Machine. Zorg ervoor dat u uw map open houdt terwijl u dit doet.
Enter Time Machine-knop

Stap 6. Gebruik de pijlen aan de rechterkant van het scherm om een ​​momentopname te vinden van uw map waarin de .photoslibrary-bestanden niet zijn verwijderd. Selecteer uw bestanden en klik vervolgens op ‘Herstellen’.
Fotobibliotheek in Time Machine

Methode 3: Back-up van fotobibliotheek ophalen van externe schijf

Als u een back-up van uw ontbrekende iPhoto-bibliotheek op een externe schijf hebt gemaakt en de lokale versie van uw bestand hebt verwijderd, wordt uw bibliotheek niet weergegeven in de Foto’s-app, tenzij uw externe schijf is aangesloten. Met behulp van het selectievenster Fotobibliotheek kunt u uw fotobibliotheek direct herstellen vanaf uw externe harde schijf.

Sluit eenvoudig uw externe schijf aan, zorg ervoor dat de Foto’s-app is gesloten en houd vervolgens (OPTIE) ingedrukt terwijl u deze opnieuw opent. Uw bestand zou moeten verschijnen in het venster Bibliotheek kiezen.

Fotobibliotheek op externe schijf

Methode 4: iCloud controleren op ontbrekende fotobibliotheek

Afhankelijk van uw instellingen organiseert iCloud uw bestanden efficiënt voor toegankelijkheid of om opslagruimte te besparen. iCloud bedoelt het goed, maar als je de weg nog niet kent op je Mac, kun je bepaalde instellingen wijzigen die ertoe kunnen leiden dat je Foto’s-bibliotheek kwijtraakt. Probeer de volgende oplossingen:

Controleer uw Apple-account nogmaals

Fotobibliotheken zijn gekoppeld aan Apple-accounts. Open Systeemvoorkeuren > Apple ID en zorg ervoor dat je bent ingelogd op het juiste Apple-account.

iCloud-foto’s inschakelen

Zorg ervoor dat iCloud-foto’s is ingeschakeld. Open Systeemvoorkeuren > Internetaccounts. Selecteer “iCloud” in het linkerdeelvenster. Zorg ervoor dat in het rechterdeelvenster het selectievakje naast ‘Foto’s’ is aangevinkt.
iCloud-instellingen in het venster Internetaccounts

U kunt deze optie ook uitgeschakeld laten en uw foto’s gewoon downloaden van iCloud.com.
Foto's-app op de iCloud-website

Hoe een problematische fotobibliotheek te repareren

Zoals we eerder in het artikel kort hebben besproken, hebben Fotobibliotheken hun eigen metadata om geïmporteerde afbeeldingen te ordenen. Hoewel u een bibliotheek in Finder kunt “openen”, is het handmatig verwijderen, bewerken en overbrengen van bestanden (buiten de Foto’s-app) een recept voor gegevensverlies en/of corruptie. Daarnaast zijn er nog andere manieren waarop een fotobibliotheek beschadigd kan raken.

Gelukkig heeft de app Foto’s een ingebouwd hulpprogramma dat inconsistenties in de database van de bibliotheek opspoort en oplost. Het wordt de “Photos Repair Library Tool” genoemd en hier is hoe het te gebruiken:

Stap 1. Zorg ervoor dat de Foto’s-app is gesloten. Houd vervolgens (CMD + OPTION) ingedrukt terwijl u de app opent.

Stap 2. U wordt begroet door een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om het reparatieproces te starten. Klik op “Repareren” en voer uw wachtwoord in als daarom wordt gevraagd. Het enige dat nu nog te doen is, is wachten.
Foto's-app Reparatiebibliotheek-tool

Als u iCloud hebt ingeschakeld voor uw systeemfotobibliotheek, wordt deze automatisch gesynchroniseerd zodra de reparatie is voltooid.

0 Shares:
You May Also Like