Een eerlijke generiek gebouwd voor Wi-Fi

bulbrite solana frost standard color bulb primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

BetaalbaarGoede kwaliteit licht, vooral in kleur

nadelen

Inconsistente werking, vooral bij planning Veel kleiner ecosysteem dan de meeste van zijn concurrenten Eindeloos knipperen tijdens de installatie is vervelend

Ons oordeel

De met wifi verbonden Solana is een kleine stap vooruit van generieke lampen.

De Solana-lijn van Bulbrite is een nieuwe toegang tot het ecosysteem van slimme gloeilampen, een reeks lampen die Wi-Fi gebruiken om rechtstreeks verbinding te maken met uw netwerk, geen hub vereist. Helemaal bovenaan vind je deze lamp, simpelweg gefactureerd als de Bulbrite Solana Color Changing Bulb.

Het lijkt veel op elke andere reguliere slimme lamp, met een groot koellichaam en matglas aan de bovenkant. Kijk goed en je zult merken dat de lamp iets groter is dan normaal, maar slechts een paar millimeter in elke richting. Dat gezegd hebbende, zal deze toename in grootte in de meeste installaties waarschijnlijk geen problemen veroorzaken.

bulbriet solana 1

Wat de specificaties betreft, voldoet de Solana precies aan de verwachtingen, met een maximum van 800 lumen bij een stroomverbruik van 8 watt – een gloeilamp-equivalent van 60 watt. In de witte modus bereiken ondersteunde kleurtemperaturen van 2200K tot 6500K, een solide bereik. In de kleurmodus lijkt de kwaliteit even indrukwekkend.

Installatie omvat het downloaden van de Bulbrite-app naar uw telefoon en het in een stopcontact schroeven van de lamp om deze te koppelen aan uw netwerk en uw Bulbrite-account. Merk op dat de lamp tijdens dit proces continu knippert, wat een beetje schokkend kan zijn. Het proces is verder pijnloos en ik ondervond geen echte problemen om de lamp aan een groep toe te wijzen en scènes te maken.

bulbriet solana 3

De app van Bulbrite voelt echter jong aan en er zijn een paar te veel tikken en vegen nodig om verder eenvoudige acties uit te voeren. Het is ook een beetje ongeorganiseerd en inconsistent. Je kunt bijvoorbeeld het kleurenwiel of de wittemperatuur slepen bij het instellen van de lamp, maar als je een scène configureert, werkt slepen niet goed.

En hoewel het planningssysteem eenvoudig genoeg te bedienen is, werkte het niet altijd zoals ik had verwacht. Bij gebruik van het “weg van huis”-systeem ging mijn licht bijvoorbeeld aan op het afgesproken uur, maar ging niet uit aan het einde van het schema.

Bulbrite ondersteunt Alexa en Google Assistant, maar er is geen ondersteuning voor andere smart home-ecosystemen, waaronder HomeKit en IFTTT. Evenzo is er geen energiebewakingsfunctie of veel andere extra’s, hoewel dergelijke functies niet gebruikelijk zijn in een lamp van $ 18. Die prijsstelling plaatst de Solana iets boven de goedkoopste (en vaak buggy) kleuren Wi-Fi-lampen op de markt, wat ongeveer goed lijkt. Merk ook op dat de Bulbrite Solana-lijn een breed scala aan lampen in andere stijlen en vormfactoren omvat, waaronder een afstembare witte lamp ($ 14), een afstembare witte buslamp ($ 18) en een selectie van afstembare witte lampen met helder glas en zichtbaar filamenten ($ 20 per stuk), die allemaal werken met de Bulbrite-app.

Uiteindelijk belandt de Bulbrite Solana ongeveer in het midden van het peloton in deze steeds drukker wordende markt. Het biedt niets om zich echt te onderscheiden van het veld, en het is dienovereenkomstig geprijsd. Als je het in de uitverkoop ziet, is het waarschijnlijk de moeite van het bekijken waard als je minimale verwachtingen hebt (en de planningsproblemen zijn geen dealbreaker).

0 Shares:
You May Also Like