Een draadloze oplossing om uw eigendom in de gaten te houden

kami tree

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige, draadloze installatie Nauwkeurige PIR-bewegingsdetectie Uitstekende videokwaliteit

nadelen

Geen audiodetectieMomenteel geen smart home-integratie

Ons oordeel

Met zijn flexibele draadloze installatie is de Kami Outdoor Battery Camera een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige beveiligingsoplossing.

We hebben hier bij TechHive een bewogen ervaring gehad met de Kami-merkbeveiligingsproducten van YI Technology, variërend van overduidelijk verschrikkelijk tot middelmatig tot verrassend gepolijst. Ik wist toen niet zeker wat ik moest verwachten van het nieuwste aanbod van het bedrijf, maar de fantasieloze naam – Kami Outdoor Battery Camera – deed me niet anticiperen op grootsheid. Dus ik was aangenaam verrast toen ik ontdekte dat het goed ontworpen was en in staat was om zijn belofte van eenvoudige, solide beveiliging volledig waar te maken.

Ontwerp

De bullet-style camera heeft een gezichtsveld van 140 graden en legt full HD-video vast (1080p). Het bevat PIR-bewegingsdetectie (passief infrarood), wat betekent dat het reageert op infraroodwarmte, zodat het alleen activiteit van mensen en dieren detecteert terwijl auto’s en andere bewegende objecten worden genegeerd, evenals nachtzicht en tweerichtingsgesprekken. Het heeft een IP65 weerbestendige classificatie, dus het is beschermd tegen het binnendringen van stof en waterstralen (dit verhaal gaat dieper in op IP-classificaties, als u meer wilt weten over de normen).

Bewegingsdetecteerde videoclips kunnen lokaal worden opgeslagen op een microSD-kaart, of in de cloud met een Kami Cloud-abonnement. Het basisplan biedt een videogeschiedenis van zeven dagen en wordt aangeboden als een abonnement van drie maanden voor $ 15, of jaarlijks voor $ 50. Een 15-dagenplan kost $ 7 per maand of $ 70 per jaar, en een 30-dagenplan kost $ 12 per maand of $ 110 per jaar. Premium-abonnementen die continue video-opname mogelijk maken, zijn ook beschikbaar als in-app-aankopen.

kami hek

Installatie en prestaties

De camera wordt gevoed door vier oplaadbare batterijen die iets groter zijn dan AA-formaat. Om ze te installeren, moet u het naar voren gerichte deel van de camera losschroeven terwijl u de camerabehuizing vasthoudt. Wanneer de twee delen van elkaar scheiden, onthullen ze vier batterijsleuven rond de omtrek van de camerabody. Toen ik mijn batterijen erin stopte, liet de stem van de camera me weten dat ze bijna leeg waren, dus ik verwijderde ze en plaatste ze in de meegeleverde batterijlader. Dit apparaat kan met een USB-kabel en AC-adapter in een muur worden gestoken. Nadat ze waren afgetopt, heb ik ze weer in de camera gezet.

Wanneer de camera is ingeschakeld, voeg je deze toe aan de Kami Home-app. De app leidt je door de wifi-installatie, waarvoor niet veel meer nodig is dan het invoeren van je inloggegevens voor het netwerk en het scannen van een QR-code in de app. Ik had de camera binnen een paar minuten aangesloten.

Ik heb de meegeleverde schroeven en hardware gebruikt om de camera op een houten hek te monteren om mijn oprit te bewaken. De camera kan van de houder worden verwijderd, bijvoorbeeld wanneer u de batterijen moet opladen, door de camera tegen de klok in te draaien. Yi zegt dat de batterij zes maanden mee moet gaan per volledige lading, wat een paar maanden langer is dan beloofd door sommige concurrerende merken. Houd er rekening mee dat uw instellingen voor bewegingsdetectie en waarschuwingen van invloed zijn op de levensduur van de batterij.

kami-app 2

De camera verschijnt op het hoofdscherm van de Kami Home-app met alle andere aangesloten Kami-camera’s, elk met een naam geïdentificeerd met een afbeelding van de meest recente weergave. Vanaf hier kun je al je apparaten tegelijk in- of uitschakelen door een pictogram bovenaan naar Thuis of Afwezig te vegen. Tik op de afbeelding om de live-feed van de Outdoor Battery Camera te bekijken.

De beeldkwaliteit is erg goed. Het beeld is scherp en uitgebalanceerd met nauwkeurige kleuren, hoewel gebieden met fel licht, zoals waar de zon door een raam schijnt, de neiging hebben om weg te spoelen. Nachtzicht, dat automatisch wordt geactiveerd bij weinig licht, zorgde voor veel verlichting en contrast om gezichtsdetails te onderscheiden wanneer een persoon in beeld was.

Omdat de camera PIR-bewegingsdetectie gebruikt, kon ik mijn oprit in de gaten houden zonder dat ik me zorgen hoefde te maken over het opnemen van elke auto die door mijn straat reed. Voetgangersverkeer was echter een andere zaak, en aanvankelijk werd ik ‘s ochtends doorspekt met waarschuwingen wanneer forenzen die naar het treinstation liepen en kinderen die naar school liepen over het trottoir voor mijn huis paradeerden. Gelukkig heeft de Kami Home-app een instelling voor waarschuwingsfrequentie waarmee u de afkoelperiode tussen waarschuwingen kunt verlengen (of verkorten). Door dit naar de “lage” instelling te schuiven, was het probleem opgelost. U kunt bewegingsdetectie ook volledig uitschakelen of instellen om volgens een schema te activeren.

De Kami-app plaatst de meeste camerabedieningen die je nodig hebt binnen handbereik op het live feed-scherm. Onder de feed bevinden zich knoppen voor het dempen en dempen van de luidspreker, het opnemen van video en het maken van foto’s en het gebruik van tweerichtingsgesprek. Al uw door beweging gedetecteerde videoclips worden in omgekeerde chronologische volgorde weergegeven in de onderste helft van het scherm.

Vonnis

De Kami Battery Powered Outdoor Camera bleek net zo eenvoudig als zijn naam. Het biedt eenvoudige installatie; solide, zij het basis, beveiligingsfuncties; en eenvoudige, intuïtieve bediening. Dat is meer dan genoeg voor de meeste gebruikers die hun eigendom in de gaten willen houden.

0 Shares:
You May Also Like