Een dokter nodig? Alexa kan nu virtuele huisbezoeken regelen via Teladoc

Amazon Echo Dot

Of je nu last hebt van zeurende rugpijn of je zorgen maakt over het gesnuif van je peuter, je kunt nu realtime advies krijgen van een arts met hulp van Alexa.

Teladoc Health heeft zojuist aangekondigd dat het samenwerkt met Amazon aan een service waarmee Echo-, Echo Dot- en Echo Show-gebruikers een virtueel doktersbezoek kunnen regelen met behulp van Alexa-spraakopdrachten. Voorlopig zijn de virtuele bezoeken alleen audio, hoewel Teladoc zegt dat videogesprekken ‘binnenkort’ komen.

Vanaf vandaag kun je zeggen: “Alexa, ik wil met een dokter praten”, en Alexa zal de reden van je bezoek vragen en je doorverbinden met een Teladoc-agent, die kan regelen dat een arts je terugbelt op je Echo-apparaat.

De nieuwe Teladoc-mogelijkheden van Alexa zijn bedoeld voor “niet-spoedeisende” medische behoeften, zoals het verkrijgen van informatie over allergieën of het controleren of de hoest van uw kind iets ernstigs is. Als je een noodgeval hebt, moet je nog steeds 9-1-1 bellen, of – als je betaalt voor Alexa Guard Plus – je kunt Alexa vragen om hulpdiensten te roepen.

Zoals te verwachten, kan een Teladoc-oproep via Alexa u kosten. Terwijl een virtueel bezoek aan Teladoc zou kunnen zijn free afhankelijk van uw verzekering kan het tot $ 75 per gesprek kosten als u geen verzekeringsdekking heeft. Alexa kan je adviseren hoeveel je moet poneren voordat je een Teladoc-bezoek organiseert.

Alexa heeft geleidelijk aan zijn vaardigheden opgevoerd als het gaat om het oproepen van hulp. Alexa kan bijvoorbeeld een aangewezen ‘contactpersoon voor noodgevallen’ (zoals een vertrouwde vriend of geliefde) bellen en/of sms’en als iemand in het huishouden ‘Alexa, bel voor hulp’ zegt.

Amazon heeft later de mogelijkheid toegevoegd voor Alexa om gebruikers te verbinden met hulpdiensten als onderdeel van de Alexa Guard Plus-service, die $ 5 per maand of $ 49 per jaar kost (Alexa Guard Plus is ook inbegrepen bij een Ring Protect Pro-abonnement als je ook een Ring Alarmsysteem). Net als bij de functie “contact voor noodgevallen”, zegt u gewoon “Alexa, bel voor hulp” om een ​​agent te bereiken die u kan verbinden met noodhulpdiensten.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like