Een budgetversie van de marktleider

rachio r3e primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aanzienlijk goedkoper dan de standaardversie Biedt nog steeds waterbeheermogelijkheden van wereldklasse Thrive-toepassing is eenvoudig (en de meegeleverde expansieslang is geweldig)

nadelen

Enkele setup-complicatiesThrive-meststofabonnement is duur

Ons oordeel

Rachio stript zijn model 3 en snijdt een derde van het prijskaartje af; u zult waarschijnlijk de functies die zijn opgeheven, niet missen, tenzij u meer dan acht zones moet irrigeren.

Wil je slimme thuistechnologie gebruiken om je bewateringssysteem te automatiseren, maar je bent niet verliefd op het prijskaartje dat wordt geleverd met de beste slimme sprinklercontrollers? Bekijk de Rachio 3e, een uitgeklede versie van de Rachio 3, die slechts $ 150- $ 80 minder kost dan de huidige prijs van de acht-zoneversie van zijn meer geavanceerde broer of zus.

Het is dezelfde hardware (het enige zichtbare verschil is dat de 3e grijs is en de 3 wit), maar de mogelijkheden van de 3e zijn wat beperkter. Wat krijg je niet? Ondersteuning voor HomeKit, integraties met veel smart home-apparatuur (waaronder Rachio’s eigen Flow Meter) en de Rachio Yard Map, waarmee je grafisch de grenzen van je gazon kunt bepalen. De Weather Intelligence-functie van de Rachio 3e (die automatisch water geeft op natte dagen) is minder hypergelokaliseerd en er is ook geen versie met 16 zones beschikbaar, zoals bij de Rachio 3.

Toegegeven, je mist niet veel. HomeKit voegt weinig toe aan de Rachio-ervaring en ik heb nog geen legitieme behoefte gevonden om mijn sprinklercontroller te synchroniseren met mijn slimme lampen. Ook ondersteunt de 3e nog steeds Alexa en Google Assistant, evenals IFTTT, dus als je het echt met een ander apparaat moet integreren, kun je waarschijnlijk een manier vinden om het te laten gebeuren. Afgezien van deze paar ontbrekende functies, zul je geen andere grote verschillen vinden tussen de 3e en de 3, hoewel Rachio waarschuwt dat toekomstige functies die voor de 3 zijn ontwikkeld, mogelijk niet worden uitgebreid naar de 3e.

rachio-app 4

Ik had een aantal ongebruikelijke setup-problemen met de 3e. Hoewel de bedrading van de sprinklerkabels net zo eenvoudig was als op de standaard Rachio-eenheid – de 3e gebruikt hetzelfde eenvoudige clip-on-systeem voor uw bedrading – had de app moeite om de eenheid draadloos te registreren. Het scannen van de streepjescode met mijn camera werkte helemaal niet, en het kostte verschillende pogingen om het serienummer van het apparaat handmatig in te voeren voordat het verbinding maakte met de Rachio-app. Het kostte nog vier pogingen om het apparaat verbinding te laten maken met mijn wifi-netwerk.

Ook stierf ergens onderweg de op een wizard gebaseerde setup-routine, en ik moest later alle informatie over mijn bewateringszones handmatig invoeren in de instellingen van Rachio in plaats van de gebruikelijke rondleiding te volgen. Voor een doorgewinterde Rachio-gebruiker zoals ik (dit is het model dat ik heb getest), was het niet moeilijk om erachter te komen, maar nieuwe gebruikers kunnen worden gedwarsboomd door wat een vrij steile leercurve kan zijn.

Afgezien van wat hoofdpijn bij het instellen, ondervond ik geen problemen bij het dagelijks gebruik, van gepland water geven tot handmatige runs, omdat de 3e niet te onderscheiden is van de 3 in de Rachio-app. En Rachio blijft zijn app regelmatig bijwerken en zet kleine stapjes om het systeem gebruiksvriendelijker te maken door de meest gebruikte functies te verwijderen.

Vruchtbare grond

rachio gedijen

De andere nieuwe functie van het Rachio-ecosysteem – welk model u ook heeft – is de introductie van Thrive, een volledig optioneel, op abonnementen gebaseerd concept voor vloeibare meststoffen. Met Thrive vult u uw adres in en schetst u de vorm van uw tuin op de Rachio-website. Het bedrijf rekent de cijfers af en bepaalt uw bodemtype op basis van uw locatie, en stelt u vervolgens een kit voor met een uitbreidbare slang (tot 30 voet lang), applicatorsproeiers en verschillende flessen Lawn Champion, de inlandse meststof die lijkt veel op het “groene sap” dat je bij Whole Foods zou krijgen. Lawn Champion is niet jouw typische meststof; het is een natuurlijk, kind-/huisdierveilig product dat “microalgen en andere voedingsstoffen” bevat [that] voed gezonde microben in je bodem om een ​​leefomgeving te creëren waar planten dol op zijn.” Dus beter dan Brawndo (ondanks de afwezigheid van elektrolyten).

rachio-app 3

Thrive is ingebouwd in de Rachio-app, die u ongeveer elke 45 dagen waarschuwt om het spul op uw gazon aan te brengen. Dit is eenvoudig te doen: bevestig de slang gewoon aan een buitenaansluiting en sluit de applicator aan op het andere uiteinde ervan, en “verf” vervolgens uw tuin. De enige truc voor mijn huis was dat mijn besproeiingszones stukje bij beetje over een hectare land zijn verspreid, en hoewel de expanderende slang van hoge kwaliteit is, was er gewoon geen manier voor mij om alles te bereiken, zelfs als ik de slang verplaatste rond naar verschillende tappen op het terrein.

Thrive-abonnementen zijn geprijsd afhankelijk van de grootte van uw tuin, en u moet de online calculator van Rachio gebruiken om een ​​offerte op maat te krijgen. Ik heb een paar proeftuinen gemaakt en ontdekte dat voor een klein gazon (1500 vierkante voet) een voorraad van 90 dagen (twee injectieflacons met behandeling om de 45 dagen) $ 104 kost, en vervolgens $ 85 voor elke 90-daagse verzending die volgt. Voor een zeer grote tuin (11.000 vierkante voet is de maximaal toegestane grootte), citeert Thrive $ 190 voor het eerste abonnement van 90 dagen en vervolgens $ 155 voor elke volgende verzending van 90 dagen. Hoe groot uw tuin ook is, de prijs lijkt aan de hoge kant. (U kunt uw aanvullingen ook van tevoren kopen als onderdeel van een voorraad van 30 weken die vijf injectieflacons bevat in plaats van twee.)

Hoe goed werkt Lawn Champion? Een week nadat ik het heb toegepast op een breed scala aan planten, bomen en struiken, kan ik niet zeggen dat ik een definitief verschil in mijn tuin merk, hoewel het nog vroeg in het seizoen is. Als dingen drastisch veranderen – en vooral als dingen beginnen te sterven – zal ik deze recensie later in de zomer zeker opnieuw bekijken.

0 Shares:
You May Also Like