Een budgetprijs maakt dit systeem de moeite van het instellen waard

meross garage door controller primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoop Solide prestaties tijdens onze tests Veel extra functies om ervoor te zorgen dat u de deur niet open laat staan

nadelen

Bedrade deursensor voegt complexiteit toe Vrijwel geen houvast tijdens installatie

Ons oordeel

Het installatieproces van Meross kan beginners misschien hinderen, maar het lage prijskaartje en de goede prestaties verdienen veel aandacht.

Uw garagedeur in uw slimme huis brengen is niet het eenvoudigste proces, en ook niet het goedkoopste: veel slimme garagedeursystemen – ondanks onze topkeuze, de Chamberlain myQ – kosten u $ 100 of meer. En dan is er nog het gedoe om op een ladder in je garage te klimmen en om te gaan met wat vaak janky bedrading.

Meross doet niet veel aan de installatieproblemen – in feite is het een van de meer arbeidsintensieve openers op de markt, om redenen die ik binnenkort zal uitleggen – maar het helpt enorm als het op prijs aankomt. Voor slechts $ 40 is het de op één na goedkoopste slimme opener op de markt, na de myQ van $ 30.

meross garagedeur app 2

Zoals alle producten van Meross is de eerste presentatie van het apparaat beslist ingetogen. Een eenvoudige witte doos bevat alle afzonderlijk verpakte componenten, met niets anders dan een QR-code om u naar installatie-instructies en de Meross-app te leiden. Die instructies heb je nodig.

Alle slimme garagedeuropeners hebben compatibiliteitsbeperkingen, en Meross’ is geen uitzondering. Net als alle andere bedrade openers die ik heb getest, werkt Meross ‘uit de doos niet met nieuwere, veiligere openers en vereist een speciaal accessoire om dit te doen.

Meross verkoopt dit accessoire eigenlijk niet; u wordt gevraagd om het bedrijf een e-mail te sturen om er direct (gratis) een te krijgen als de compatibiliteitscontrole van de app vaststelt dat uw opener niet compatibel is.

Als zodanig is het waarschijnlijk de moeite waard om de app te downloaden en de informatie over uw garagedeurmodel in te voeren voordat u het product zelfs maar koopt, om uzelf een extra klim op de ladder in uw garage te besparen. Uiteindelijk heb ik het apparaat op een iets oudere Liftmaster geïnstalleerd die het accessoire niet nodig had. De andere twee openers in mijn garage hadden er echter een nodig.

Hoewel de installatie-instructies van Meross verre van perfect zijn, is de hardwareconfiguratie in de meeste opzichten vergelijkbaar met andere slimme garagedeuropeners. De opener wordt rechtstreeks aangesloten op het stopcontact en twee blanke draadkabels verbinden de Meross-opener met de klemmen aan de achterkant van de garagedeurmotor, hetzij via schroefpalen of veerbelaste connectoren. Meross gooit je echter voor een wending in de keuze van deursensortechnologie, die wordt gebruikt om de app te vertellen of de garagedeur open of dicht is. Terwijl de meeste slimme openers een draadloze sensor gebruiken die op de deur wordt gemonteerd en kan detecteren of deze rechtop (deur dicht) of horizontaal (deur open) staat, vertrouwt Meross in plaats daarvan op een tweedelige magnetische sensor die vergelijkbaar is met het type dat wordt gebruikt in een huisbeveiliging. systeem.

meross garage-app 3

Dat is een interessant idee, behalve dat de sensor via een lange draad verbinding moet maken met de Meross-opener. Je slingert deze draad langs het spoor, net zoals je doet met de infraroodsensoren die worden gebruikt om te bepalen of de deuropening geblokkeerd is, en plaatst de magneten voorzichtig ergens op de deur.

Om dit allemaal te plaatsen is niet het eenvoudigste proces, want als de sensordraad de ketting raakt, kan deze het hele ding gemakkelijk uit elkaar scheuren. Meross levert geen accessoires om dit gemakkelijk te maken, dus neem wat bindclips mee om het proces een beetje schoner te maken. (Handschoenen zijn ook een goed idee, omdat de baan behoorlijk vettig kan zijn.)

Het goede nieuws is dat het ontbreken van een draadloze deursensor één potentieel probleempunt uit de vergelijking haalt, en de MSG100 hoeft alleen via Wi-Fi (alleen 2,4 GHz) met uw router te communiceren om de verbinding te behouden. Het instellen via de Meross-app was snel en foutloos in mijn testen, waarna ik de app kon gebruiken om de deur vrij te openen en te sluiten.

Alexa en Google Assistant worden beide ondersteund, zodat je je stem kunt gebruiken om de bedieningselementen te bedienen, en de MSG100 ondersteunt ook zowel Samsung SmartThings als IFTTT. Een andere versie van dit product (model MSG100HK) ondersteunt Apple HomeKit, maar was bij het ter perse gaan niet beschikbaar.

Ik heb vooral genoten van de doordachte extra functies in de app, waaronder een ‘overwerkherinnering’, die een waarschuwing geeft als de deur een door de gebruiker geconfigureerde tijdsduur openstaat, en de ‘nachtelijke herinnering’, die u waarschuwt als de deur is open na sluitingstijd (op een door u ingesteld tijdstip). Je kunt ook instellen dat de deur automatisch sluit nadat deze een bepaalde tijd open heeft gestaan ​​of op een bepaald tijdstip van de dag sluit. Mijn enige klacht over de app is dat deze traag reageert – het openen van de deur kan in sommige gevallen 5 tot 10 seconden “denken” duren – maar dat is een klein probleem. Alle activiteit wordt vastgelegd in de app en voor bijna alles worden ook pushmeldingen naar je telefoon gestuurd.

De installatie van Meross is lastiger dan de meeste slimme garageproducten, maar voor slechts $ 40 zou je een beetje hoofdpijn kunnen verdragen. Als de opener van MyQ niet voor u werkt, is dit onze op één na beste aanbeveling.

0 Shares:
You May Also Like