Een bijna onfeilbaar middel om het hele jaar door verse kruiden, sla te maken

miracle gro twelve primary

Als je eenmaal verse kruiden en groenten uit je eigen tuin hebt geproefd, zul je nooit tevreden zijn met de producten die worden geleverd door je plaatselijke supermarkt of zelfs een boerenmarkt. Met het Miracle-Gro Twelve Indoor Growing System kun je het hele jaar door allerlei soorten kruiden en groene bladgroenten binnen kweken, vrijwel zonder inspanning

Ondanks dat ik op een perceel van 10 hectare in het zonnige noorden van Californië woon, heb ik nooit veel verse groenten kunnen verbouwen. Ik weet hoe ik het moet doen, en ik heb duidelijk de ruimte, maar twee factoren staan ​​altijd in de weg: de tijd om te bewerken, planten en – ugh – wieden, en de kolonies grondeekhoorns die in de olijfboomgaarden leven rondom mijn huis. Ik heb een paar keer geprobeerd om buitentuinen te beginnen, maar de eekhoorns verwoestten mijn aanplant lang voordat er groenten klaar waren om te oogsten.

Je hebt geen land, knowhow, veel werk, of zelfs zonneschijn en warm weer nodig om planten te kweken met het Miracle-Gro-systeem. Je hebt gewoon ongeveer 60 vierkante meter vloeroppervlak van je huis nodig, een stopcontact in de buurt, een paar liter water, zaden (of zaailingen) en wat tijd. Het enige nadeel zijn de kosten van het systeem: met een catalogusprijs van $ 299 (plus lopende kosten voor elektriciteit, zaden, kunstmest en diverse benodigdheden), moet je niet verwachten dat de Miracle-Gro Twelve zichzelf snel terugverdient door te verlagen uw boodschappen.

slaspruiten in wonder gro twaalf

Ik gebruik het systeem al enkele maanden en heb met succes verschillende soorten sla en koriander uit zaad gekweekt; en oregano en salie van zaailingen. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe knapperig en smaakvol sla kon zijn, en de kruiden – ik gebruikte de koriander in wat zelfgemaakte salsa en de salie ging in een verscheidenheid aan gerechten – waren ongelooflijk aromatisch. Afgezien van het uitvoeren van een paar taken wanneer het systeem daarom vroeg (water en voedingsstoffen toevoegen, waar ik later op in zal gaan), hoefde ik alleen maar de zaden en zaailingen in potten te laten vallen. De sla was in vijf weken oogstrijp en de koriander een week daarna. De zaailingen namen natuurlijk nog minder tijd in beslag.

Binnen kweken biedt verschillende voordelen, behalve dat je de seizoenen negeert. Je hoeft je geen zorgen te maken over wieden, want er is geen kans voor wietzaden om in de potten te komen. En ongedierte – insecten, zoogdieren of wat dan ook – zal ze niet kunnen bereiken. Onkruid en insectenplagen komen in je huis als je zaailingen koopt in een kwekerij of supermarkt, maar die problemen zouden relatief eenvoudig moeten zijn gezien de grootte van je aanplant.

wonder gro zet planten op

Dat groottevoordeel is ook de grootste beperking van het systeem: je kunt realistisch gezien niet veel meer kweken dan kruiden, bladgroenten en misschien kleine bloemen die bestemd zijn voor arrangementen of om te drogen. Je zou er waarschijnlijk grotere groenten zoals courgette, sperziebonen of tomaten bij kunnen doen, maar je zou ze in korte tijd naar andere containers moeten verplaatsen, of waarschijnlijker naar een buitenbed.

De componenten en de functieset

Het systeem wordt volledig gedemonteerd geleverd en het kostte me ongeveer 30 minuten om alles aan elkaar te schroeven. Miracle-Gro gebruikt twee maten Torx-schroeven om de poten, het waterreservoir, het plantframe, de afdekplaten en de lichte kap bij elkaar te houden, maar bevat handig een L-vormige driver in het pakket.

De kit wordt ook geleverd met start- en transplantatiekits (netbekers, vezelpotten en op turf gebaseerde sponzen), twee pakketten kunstmest voor het recirculeren van aanplant op waterbasis en afdekplaten als u besluit een van de vier plantlocaties te verlaten vrijgekomen. Je moet voor je eigen zaden of zaailingen zorgen, samen met een paar liter water.

Het systeem heeft een Bluetooth-radio aan boord waarmee u het systeem kunt bedienen met een app die op uw smartphone is geïnstalleerd. Een sensor in het reservoir stuurt een bericht naar de app wanneer het waterpeil laag wordt (de LED-groeilampen van het systeem knipperen ook aan en uit om je een visuele melding te geven). De app van Miracle-Gro is nog handiger om de levensduur van je individuele planten bij te houden, je op de hoogte te stellen wanneer je planten klaar zijn om te oogsten en wanneer ze voedingsstoffen nodig hebben, en zelfs links naar video’s die je laten zien hoe je je planten kunt oogsten en hoe je ze moet gebruiken bij recepten. Er is ook een kalender in de app waarmee je kunt bijhouden wanneer planten worden gestart, wanneer ze moeten ontkiemen, wanneer je ze voor het laatst hebt gevoed (en wanneer ze weer kunstmest nodig hebben), wanneer ze klaar moeten zijn voor de oogst en meer.

sla gekweekt in wonder gro twaalf

Je kunt vier planten tegelijk laten groeien en er is ongeveer 15 inch groeihoogte beschikbaar. Twee Twelve-systemen kunnen worden gestapeld om het aantal planten dat je op dezelfde vierkante meters kweekt te verdubbelen, maar dit vereist een optionele stapelkit die $ 30 aan het systeem toevoegt, en Miracle-Gro raadt aan om de stapel aan een muur te verankeren om te stabiliseren de vergadering. De app kan meerdere Twaalf systemen onafhankelijk volgen.

Adapters voor de plantframes stellen u in staat om te beginnen met zaden die zijn geplant in sponzen op turfbasis (in startpotten van 1,5 inch), en die zaailingen vervolgens over te planten naar 4-inch kokosvezelpotten (het materiaal wordt gewonnen uit de buitenste schillen van kokosnoten ) voor de rest van de groeicyclus. Als je snellere resultaten wilt, kun je zaailingen kopen in startpakketten en deze direct in de 4-inch potten planten. De sponzen en de kokosvezelpotten zijn ontworpen om te voorkomen dat er gronddeeltjes in de recirculatiepomp komen (er zit ook een filter rond de pomp, voor het geval dat). De pomp duwt water (en voedingsstoffen) door een buis in het midden van het systeem en uit vier sproeiers die het materiaal in de potten vochtig houden, maar niet zo verzadigd dat de wortels van de planten gaan rotten.

wonder gro kweeklampen

Een raster van LED-lampjes in het deksel van het systeem werkt volgens een schema dat u in de app maakt, waarbij ze elke dag 14 uur in de “groei”-modus gaan en vervolgens uitgaan. Je kunt de app gebruiken om de tijd in te stellen waarop de lichten aan en uit gaan, en je kunt dat schema op elk moment overschrijven. Miracle-Gro beschrijft de verlichting als een “60W, cool-spectrum LED-groeilicht”, en ik heb het totale stroomverbruik van het systeem bij het stopcontact gemeten op ongeveer 73 watt, een getal inclusief de recirculatiepomp.

Het is geen volledig arbeidsvrij systeem

Ik heb het Miracle-Gro Twelve Indoor Growing-systeem tot nu toe beschreven als gemakkelijk te gebruiken en bijna onfeilbaar, maar het kweken van greens erin is niet helemaal moeiteloos. Naast het aanvullen van de watervoorraad en het toevoegen van voedingsstoffen wanneer daarom wordt gevraagd, moet je de wortels van de planten in de gaten houden om ervoor te zorgen dat ze de opname van de waterpomp niet belemmeren. Als een van de wortels te lang wordt, moet je ze knippen met een schaar.

wonder gro oogstmelding

Wanneer je je planten oogst, moet je de hele watertoevoer uitschakelen. Dit omvat het uitschakelen van de pomp, het verwijderen van alle potten en het plantframe, het verwijderen van de pijp-en-mondstukconstructie van de waterpomp en het leegmaken van het reservoir van het systeem.

Dit wordt bereikt door een korte vinylslang (meegeleverd) aan de pomp te bevestigen, de pomp weer aan te zetten en het water in een emmer te laten lopen. Zodra het reservoir leeg is en u de pomp weer hebt uitgeschakeld, wilt u eventuele resten van de bodem en zijkanten van het reservoir wegvegen. Doe dit allemaal zorgvuldig en je zult er niet veel rommel van maken; maar wees voorbereid om op zijn minst een beetje water op de vloer te krijgen.

Waar het op neerkomt:

Niet om het punt te maken, maar dit is verre van de goedkoopste manier om verse groenten te verbouwen. Naast de startkosten van $ 299, heb je terugkerende kosten zodra je de verbruiksartikelen die in de kit zitten opgebruikt. Een set van vier starterkits kost $ 10, hetzelfde aantal transplantatiebekers kost $ 20 en een pakket van 12 voedingspakketten – genoeg voor een jaar – kost $ 20.

Ervan uitgaande dat je vier sets planten uit zaad begint, ze verplant en elke acht weken oogst, ben je ongeveer $ 200 per jaar kwijt aan het kweken van greens. Dat zijn ongeveer zes starterkits: $ 60, zes transplantatiekits: $ 120 en een jaarvoorraad van voedingsstoffen: $ 20), plus de kosten van zaden en grond. Maar zoals ik hierboven al zei: de smaak van zelfgekweekte producten is niet van deze wereld, en het Miracle-Gro Twelve Indoor Growing System maakt het zo gemakkelijk dat je nooit meer sla en kruiden uit de winkel wilt verdragen.

0 Shares:
You May Also Like