Een beveiligingscamera voor Apple-enthousiastelingen

eve cam wall

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Ondersteunt Apple HomeKit Secure VideoKan beweging onderscheiden van mensen, huisdieren en voertuigenEenvoudig in te stellen en te bedienen

nadelen

Vereist aanzienlijke deelname aan het Apple-ecosysteemSommige functies die niet worden ondersteund door oudere versies van iOSBeeldkwaliteit hebben last van doffe kleuren en wazigheid bij het inzoomen

Ons oordeel

De Eve Cam is over het algemeen een goede camera die vooral Apple-enthousiastelingen en gebruikers zal aanspreken die privacy hoog in het vaandel hebben staan.

Bezorgdheid over privacy hebben wifi-beveiligingscamera’s achtervolgd sinds ze werden geïntroduceerd. Maar ondanks waarschuwingen van advocaten en experts – en ten minste één spraakmakende inbreuk – vertoont de markt geen tekenen van vertraging. Aan de andere kant zou het gebruik van Apple’s HomeKit Secure Video erop kunnen wijzen dat de industrie de angsten van gebruikers serieuzer neemt. Dat omvat de Eufy Security EufyCam 2, de Logitech Circle View en de Eve Cam, die hier wordt besproken.

HomeKit Secure Video voert alle video-analyse uit op de lokale apparaten van de gebruiker, in plaats van op een mogelijk onveilige server in de cloud. Na de verwerking wordt de video die is vastgelegd door een HomeKit Secure Video-compatibele beveiligingscamera eerst versleuteld en vervolgens opgeslagen in het Apple iCloud-account van de gebruiker. Door de meeste videoverwerking lokaal te houden en de coderingssleutel van de gebruiker te vereisen om toegang te krijgen tot die clips, wordt HomeKit Secure Video algemeen beschouwd als een veiliger alternatief.

De afweging voor die gemoedsrust zijn echter enkele vrij strikte vereisten. Wil een HomeKit Secure Video-camera zoals de Eve Cam alles doen wat hij kan, dan moet de gebruiker een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 13.2 of hoger hebben; de Home-app die op dat iOS-apparaat is ingesteld, moet de Apple ID gebruiken die is gekoppeld aan het iCloud-account van de gebruiker; een thuishub moet worden ingesteld op een Apple HomePod, Apple TV of iPad; u moet zich abonneren op een van de twee iCloud-opslagplannen. Gezien dit alles, is het zeker dat de Eve Cam Apple-enthousiastelingen meer zal aanspreken dan de gemiddelde koper van beveiligingscamera’s.

vooravond cam muur

Ondanks zijn diepe banden met het Apple-ecosysteem, is het ontwerp van de Eve Cam verrassend fantasieloos. De inspiratie, althans vanuit het oogpunt van industrieel ontwerp, lijkt de vijf jaar oude Nest Cam te zijn: hij maakt gebruik van een vergelijkbare draaikoppeling en wordt bevestigd aan een basis met een magnetische bodem voor snelle montage op metalen oppervlakken. Het is functioneel genoeg, maar de basisvorm en plastic constructie zijn een wereld verwijderd van de Apple-ontwerpesthetiek.

Qua functionaliteit staat Eve Cam op één lijn met andere binnencamera’s, met een gezichtsveld van 150 graden, 1080p video-opname, bewegingsdetectie, tweerichtingsgesprek en nachtzicht. Uit de doos kan de camera alleen live video streamen en u op de hoogte stellen van gedetecteerde beweging. Om videoclips op te slaan, heb je een iCloud-opslagplan van 200 GB nodig voor één camera of een opslagplan van 2 TB voor maximaal vijf camera’s. Die kosten respectievelijk $ 3 en $ 10 per maand.

Eve cam-feed

Het mooie van HomeKit-apparaten is dat je geen aparte app hoeft te downloaden of een nieuw account hoeft te registreren om ze te bedienen (hoewel Eve wel zijn eigen Eve for HomeKit-app aanbiedt, die we binnenkort zullen bekijken). Alles wordt beheerd via de Home-app op je iPhone of iPad en je iCloud-account.

Het instellen van een Eve Cam is vergelijkbaar met het proces voor het aansluiten van andere HomeKit-accessoires: zodra je de Home-app gebruikt om de HomeKit QR-code te scannen die op de camera of de bijbehorende handleiding is afgedrukt en de camera aan een kamer toewijst, wordt deze toegevoegd aan de startscherm met uw andere “favoriete” HomeKit-accessoires.

De camera kan vrij op een tafel of plank rusten of op iets van metaal worden geplakt, zoals een ijzeren trapleuning. Je kunt hem ook aan de muur bevestigen met de meegeleverde hardware. De lens van 150 graden van de camera zou de meeste kamers moeten bestrijken zonder het beeld te vervormen, en dankzij het draaibare scharnier en de 180 graden kanteling kun je de kijkhoek nauwkeurig afstemmen.

Om de live-feed van de camera te bekijken, hoefde ik alleen maar naar beneden te scrollen op het scherm van de Home-app, waar de Eve Cam werd weergegeven met een screenshot van de huidige weergave. Terwijl je naar de livestream kijkt, kun je met iedereen in de kamer communiceren door de microfoon en luidspreker te activeren met behulp van de knoppen op dit scherm. Vanuit de instellingsopties, die toegankelijk zijn door op een tandwielpictogram te tikken, kunt u schakelen tussen verschillende meldingsinstellingen en detectie- en opnamevoorkeuren instellen voor Thuis- en Afwezig-modi. De camera gebruikt de GPS-radio van je telefoon om te bepalen wanneer je je op de primaire locatie van de camera bevindt en wanneer niet.

De Eve for HomeKit-app biedt veel van dezelfde functionaliteit, maar met de toevoeging van een tijdlijn die aangeeft wanneer beweging is gedetecteerd. Als je de video’s wilt openen om te zien wie of wat de detectie heeft geactiveerd, moet je echter overschakelen naar de Home-app, waar ze onder de live feed worden weergegeven, gesorteerd op activiteit (persoon, huisdier, enz.). Als extra privacymaatregel staat Apple niet toe dat apps van derden toegang krijgen tot deze clips.

De Eve Cam produceert een scherp beeld, maar de kleuren zijn erg dof en witte en fel verlichte gebieden hadden de neiging om uit te spoelen. Het beeld wordt ook beslist vager als je inzoomt. Dat maakte de gelaatstrekken van mijn familieleden vrij onduidelijk als ik me erop concentreerde, waardoor ik er niet zeker van was dat het bruikbaar forensisch bewijs zou opleveren als het een lopende misdaad zou vastleggen.

eve cam-meldingen

Met de volledige HomeKit-configuratie kan de Eve Cam mensen, huisdieren en – vreemd genoeg voor een binnencamera – voertuigen identificeren. U kunt ervoor kiezen om door een of al deze bronnen op de hoogte te worden gesteld van activiteit. Bewegingsdetectie was consistent nauwkeurig en tijdig in mijn testen, waarbij elke melding vergezeld ging van een screenshot van de triggerende mens of dier.

Opvallend aan de Eve Cam is de mogelijkheid om activiteitszones te creëren die gebieden aanduiden om te controleren op beweging – of te negeren, al naar gelang het geval. Deze functie, samen met gezichtsherkenning, zal naar verluidt beschikbaar komen wanneer iOS 14 dit najaar wordt uitgebracht.

Al met al is de Eve Cam een ​​goede camera, maar het is niet een camera die alle shoppers op hun lijst zullen zetten of zelfs zouden moeten overwegen. Vanwege de diepe afhankelijkheid van Eve Cam van het Apple-ecosysteem, biedt de Eve Cam van $ 150 eigenlijk alleen waarde aan degenen die er al in hebben geïnvesteerd. Gebruikers voor wie privacy de hoogste prioriteit heeft, zijn ook goede kandidaten, zolang ze bereid zijn extra geld uit te geven dan de prijs van de camera zelf. Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers is er een overvloed aan huisbeveiligingscamera’s om uit te kiezen die u een betere beeldkwaliteit geven en geen trouw aan het ecosysteem van één fabrikant vereisen.

0 Shares:
You May Also Like