Een betaalbare en aantrekkelijke luchtreiniger

bissell air320 air purifier in use

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Verrassend betaalbaarZeer eenvoudige bedieningVeelzijdig, aantrekkelijk design

nadelen

Zeer luidBuggy Wi-Fi setupBeperkte slimme functies

Ons oordeel

Bissell’s air320 Max biedt slechts een paar slimme functies, maar maakt dit goed met een indrukwekkend industrieel ontwerp en een laag prijskaartje.

Modestatements zijn niet gemakkelijk in de wereld van luchtreinigers. De Mila-luchtreiniger is al lang onze regerende kampioen op het gebied van uiterlijk, maar de air320 Max van Bissell geeft het een run voor zijn geld.

Net als de Mila staat de air320 Max op houten poten, maar vanaf daar ontleent de iets grotere eenheid – hij meet 25 x 14,5 x 8,5 inch (HxBxD) – zijn ontwerp meer aan een high-end luidspreker. Een wasbaar stoffen rooster aan de voorkant van het apparaat springt eruit om twee vervangbare filters te onthullen – een H13 HEPA-filter en een actief koolstoffilter – die aan elkaar zijn geklemd. Lucht wordt via de voorkant naar binnen getrokken en via de bovenkant van het apparaat naar boven en naar buiten uitgestoten. Alles bij elkaar ziet de luchtreiniger er goed uit, met een eigentijdse (maar niet futuristische) gevoeligheid en gevoel.

De besturing is doodeenvoudig. Er is een enkele aan / uit-knop bovenop een eenvoudige draaiknop die de ventilatorsnelheid regelt, en dat is het dan ook. Er zijn vijf snelheden beschikbaar, of draai hem helemaal naar links voor de automatische modus. Er is geen zichtbaar LED-display, maar wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, verschijnen cijfers op een verborgen display onder het plastic frame van het chassis. Deze cijfers geven de PM2.5-waarde in realtime aan. Ook biedt een gekleurd licht achter de grille een andere visuele indicator van de luchtkwaliteit, van rood (slecht) tot blauw (goed).

Bissell air320 luchtreiniger

Bissell zegt dat de eenheid een ruimte van 307 vierkante meter in 12 minuten kan vrijmaken, of een grotere ruimte in een proportioneel grotere hoeveelheid tijd. CADR-waarden van 198 (rook), stof (206) en pollen (241) zijn niet zo hoog gezien de grootte van het apparaat, maar ze zijn werkbaar voor de meeste omgevingen. Het nadeel is dat de air320 Max nogal luid is, zelfs bij lagere ventilatorsnelheden. En ja hoor, Bissell schat zijn maximale luidheid op 59dB, wat hoger is dan elke eenheid die ik tot nu toe heb getest.

bisell-app 3

De luchtreiniger van Bissell struikelt als het gaat om slimme technologie, en hoewel het apparaat wifi ondersteunt (alleen 2,4 GHz), is het connectiviteitsvermogen rotsachtig. Het proces begint met het scannen van een QR die zich achter de filters bevindt, wat moet worden gedaan terwijl het apparaat draait. Ik kreeg herhaaldelijk fouten bij het verbinden met het tijdelijke netwerk van de luchtreiniger en vanaf daar had ik meer moeite om verbinding te maken met het wifi-thuisnetwerk.

Alles bij elkaar heb ik een stevig uur besteed aan het proberen om dingen op gang te krijgen, waarna het systeem over het algemeen prima werkte. (Als je geen slimme functies nodig hebt, is het air320-model, zonder de “Max”, verder identiek, maar $ 10 goedkoper.)

Uiteraard kan de app worden gebruikt voor handmatige bediening en het activeren van een nachtmodus die alle verlichting uitschakelt. Anders zijn de functies beperkt, hoewel het de luchtcondities in de loop van de tijd volgt, maar alleen PM2.5-niveaus. De app bevat geen planningssysteem en maakt ook geen verbinding met smart home-ecosystemen van derden.

De air320-filters gaan zes maanden mee voordat ze moeten worden vervangen. Vervangende filters kosten respectievelijk $ 19 en $ 22 voor koolstof- en HEPA-filters. Vreemd genoeg kost een combopakket van beide $ 50, $ 9 meer dan wanneer je ze afzonderlijk zou kopen. Het goede nieuws is dat de air320 Max-hardware met minder dan $ 300 een echt koopje is. Als u geen extreme filtratiebehoeften heeft en een unit wilt die er in elke kamer goed uitziet, is dit zeker het overwegen waard.

0 Shares:
You May Also Like